Tuesday, August 31, 2010

Baby Dream.

Smalam aku mimpi panjang lebarrrr pasal aku dapat baby!

Mimpi bertarung nyawa nak bersalin dah selalu. Tapi mimpi siap2 dapat baby ni dan penjagaan selepas kelahiran aku tak pernah kot! Gagagaga!

Dah laa dalam mimpi tu, aku belum kawen ngan incik sayang, pastu siap risau cemanalaa nak bagitau future parents in law nanti pasal anak yang aku dah terberanakkan nih... Ngaaaa! Pastu aku tinggalkan baby tu kat spital kat katil baby tu, entah nape tah aku tak bawak balik? So patutnye aku datang sekali tiap2 hari untuk susukan baby tu, tapi ada hari-hari yang aku lupe dan missed nak bagi susu.

Siap pk time tuh, "Aisey! Tak dapatlaa anak aku exclusive breastfeeding camni... Time aku takde sure nurse kasi susu formula!" Huuuu.

Aku pk ada 2 benda je penyebab aku dapat mimpi camni:

1) Everyday jadi saksi utama tengok aktiviti kawan rapat aku ulang-alik ke surau untuk 'perah susu' untuk stok anak bliau. :D

2) Risau sangattt untuk jadi mak orang dalam masa terdekat nih... Aku rasa belum bersedia financially. :(


Pasal item no 2, aritu dah bincang ngan incik sayang, duluuu dia kate ok. Tapi dah dekat2 nak kawen ni, dia kate taknak pulak. Muke dia berubah bile aku cakap pasal nak planning huuuuuuu. Dia takut aku takleh pregnant dah, sbb aku kan dah 30. Huuu setahun je, pastu insyaAllah okay... Sob sob. Memang laa setiap anak tu ada rezekinya masing-masing, tapi still kena jugak ada persediaan, mental n physical. Tsk.

I googled on 'baby dream' and banyak jumpa pasal mimpi pasal baby ni represents something new in our life, or a new beginning while it may be a straightforward expression of pregnancy. Tafsiran mimpi nih aku nak tau dari segi psychologically je, macam hints je, bukan nak btol2 percaya terus. Ada b2b mimpi camni tak? Aku listkan few things related to baby dreams I found interesting while googling:

Forgetting a baby:
1) In general terms, forgetting to feed ones baby is the acknowledgement of a fear of completing something important. It may relate to a future human child, and it may not.*absolutely*

2) This classic dream usually comes to people who lead productive, responsible lives. It is all the more upsetting or distressing for precisely that reason. *ooohh classic rupenye...*

3) A fear of losing control or a fear of failure.

4) Feeling that you have too much on your mind and are afraid you'll forget something.

Dream of Cradle:
If you are single and you are dreaming of a cradle, more likely that you will get married soon, for married people it could mean that there is a good event on the way. - katil spital yang aku mimpi tu, kire cradle lah kot.. :D

For a man to dream of seeing his wife nurse their baby: 
Denotes harmony in his pursuits.

Feeding a baby in your dream: 
You have to work hard before you receive the rewards of your labour.

Rocking a baby in a cradle: 
you will have good luck and happiness.

Giving a birth: 
You will have a new direction in life or a new idea.

Being annoyed in a dream of a baby crying:
May signify illness or minor disappointments in your personal life.

If a woman is nurturing a baby at her breasts:
She probably desperately wants to have a baby, or wants to take care of someone.

Okaylah. Incik Sayang baru call cakap kena keje kat Melaka dari Rabu sampai Sabtu ni. Maka terus awan berarak mandommm. Padahal bukan deting hari-hari pon, tapi tahhh rasa ter-sedey plak takde harapan jumpa dia sehari dua ni. Campo risau banyak benda kot :((

Tinggal 40 hari, how I wish things will settle by themselves. I wish ada orang lain yang akan clearkan semua outstandings untuk aku. Huuuuuu. Nak periodkah iniii :((




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

7 comments:

chenta said...

beb, tarik nafassss...lepaaasssss...HAHA..cool ehh..jangan sedih2,jangan panik2..

pasal planning tu, actually it depends on both of you. memang slalu jugak dengar org cakap
"xbaek planning2 ni,nanti time nak anak Tuhan tak bagi",that kind of sentences..
TAPI, honestly aku rasa lagi teruk kalau ada baby with no preparation at all,especially mental and financial.tapi lagi sekali,,kalo nak kata financial tak cukup,how much is enough actually?? :) so discuss elok2 ngan encik tunang ehh..jangan lakk isu ni jadi gadohh,tamauuu gadoh2 yer..

p/s : sori terpanjang lakk..

gadis jumaat said...

cik chenta, eh tulislaa panjang lagi, ai laagi suke :D

to me, enough is when the ends are met with some extra that shall cover the cost for lampin anak, susu, klinik, nursery etcssss. bukan nak kaya raya baru nak anak, tidak.. cuma aku takut sangat kalau anak aku jadi susah sbb aku. ngeee. mmg tamauu gado2, apepun bile dah kawen nanti, aku akan ikut aje cakap suami, kate syurga di bawah telapak kakinya kan.. :]

Nora a.k.a Aira said...

nora nak mimpi Rocking a baby in a cradle la haha, aish mimpi mana leh wish :p haish

chenta said...

HAHA see see,,thats make us unique as a person. trust me, bukan sorang dua yang aku tanye bab kawen n anak nie..n jawapan dorang pasal 'cukup' tu lain-lain..

tapi betol lahh ape ko cakap tuu,yang penting both of you happy. paling penting, jangan buat keputusan sebab dengar cakap orang..

gadis jumaat said...

nora, takpe, bleh wish utk good luck n happiness terus, takyah susah2 mimpi heheee!

chenta, sangat subjektif kann. kalo sentiasa dengar cakap orang, mmg tak ke mana2 laa jawabnye.. :P

Mia-Ina said...

mia lak sha..x kesah..ada cepat baby pun xpe..mmg jd impian kami...meski umur mia dh 28tahun nie..risau gak.dgn mia sakit lagi..so mia kena piki perasaan tunang gak.

so, bersedialah sha andai rezeki itu hadir...hehe...klu bunting pelamin, x merasalah honeymoon lama..ehehe

gadis jumaat said...

mia, baguslah kalo camtu. mia pon dah prepare makan ubat yg sesuai supaya bleh pregnant nanti kan... huhu. iya... ikut ati tak sabar nak ada baby, tapi tu laa risau mengatasi segala :)