Saturday, August 7, 2010

All Things Brown & Pink!

Every weekend, dalam kepala terpk macam-macammmmmmm yang nak buat, tapi in the end, layan laptop ataupun layan tv jugak.

Aku pk dari tadi nak kemas barang2 lama aku ni, nak buang mana patut. Nanti ada ruang sket untuk incik sayang letak barang2 beliau. Kesian, aritu dia cakap kat aku, dia nak bawak baju dia je, barang2 tak bawak. Tak bes laa camtu, aku nak dia rasa ni pon bilik dia jugak nanti...

Nak tunjuk pelamin idaman yang aku jumpe dalam blog Nora. Ngeh ngeh ngeh. Suke sangattt! Sangat menepati tema pink ceklat aku! Come to think of that, kan ke best kalo aku rajin nak tukar kaler blog nih to pink n ceklat! Nyammm.


I know it's very, very, simple tapi ai laik it so much! Sbb kaler cantek sangattt. Bukan aku nak yang grand pon, aku nak yang cantek kat mata aku je. Tapi takdelaa aku nak amek dari creatively designed nih, mahal plak transportation cost kl-ktn nanti.

Tambah2 sbb bunga pahar dia sejibikkk cam bunga pahar yang aku n kakak2 aku buat. Nak tengok? Ke nak tunggu lepas kawen baru tengok? Ke belum kawen dah tengok? Ke ke ke?

Ok fineeeeeee. Uploadlah. Aku pun tak suke kalo semua simpan time lepas kawen, by that time dah tak rasa teruja sangat nak tengok gambar dah. Memang laa tak seprais time aku kawen nanti, tapi tengok secara LIVE lain tuuu dari tengok lam gambar camni.... *ayat sedapkan hati* Lagipun tak ramai kawan yang kenal aku LIVE bace blog ni pon... Sekelumit cuma


Sebenarnye nak guna theme colour pink-coklat ni pon tricky jugak. Certain2 benda mmg tak sesuai gabungan dua warna ni. Contohnye bunga pahar. Buruk gilerrrr bile gune riben coklat sbb dah bunga pink kannnn. Jadi, maybe nanti kena guna gak riben silver kasik dia naik sikit.

Ini kakak aku MMS mintak pendapat haritu. 
Sbb dorang cakap macam suram je.
 Bagus btollll pembantu2 ku ini, update perkembangan siap mms tuh :")

Lain kannn bile gune riben cerah?
Tapi tu laa riben kaler pink ni pon aku tak berkenan gak hahaha.
Nantilah aku revamp sket.

Camtu gak dengan bunga dulang aku. Tak naik giler bile gune riben coklat dengan bunga2 dip n bunga kristal aku. So kesimpulannye, kena berhati2 kalau nak guna warna coklat ni, kalo tersilap gaya, turun seri.

Lagi satu, sape tau kat mana bleh dapat riben murah2 lekas bagitau aku. Ramai kata paling murah kat SSF, tapi riben biasa murahlaaa. Aku tengah carik riben jalur2 ni, tapi biasa jumpa riben jalur2 terus mahal gilerrr.

Tengok? Sebab nak jimat terpaksa buat camni.

Kena gam riben pink atas pink coklat. Leceh...

Okeh, layan cerekarama sambil makan yong tau fu plak. Lama giler Arash Mohd ngan Eja ni tak belakon! I loveeee them!



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

15 comments:

Meey@ said...

GJ!!Sama gila oke bunga pahar tu dgn gambar!haruslah cantik!nak tempah dgn kakak u boleh?=)

masmOna said...

happi preparing!!

btw, i linked u eh? =)

gadis jumaat said...

hehe pengsannnnn wahai meeya... ai ngah pk cemana nak dapat panel ceklat camtu ngeh-ngehhhh.

thanx masmona, sureee why not!

harzharun said...

hi babe....my theme hr tu pun pink coklat...i work hard to make it all pink n coklat..tp biasala kan, xsemua menjadi...my pelamin turn to puteh...tp baju, hntran n lain2 still menepati tema la...kalo u btol2 nak strict sal theme colour ni, mesti buat sendri semua...handle sendri semuanya dr awal...br lah tcapai...

gadis jumaat said...

errr ye ke? ai tak prasan pon u gune pink n brown.. huhu. mmg susah nak buat sume mende kan... pelamin ai pon plan kaler pink n putih initially, takpela... buat sedaya bleh je.. :D

Mia-Ina said...

sya..x terfikir dek mia tentang warna gabungan nie...so nice tgk pelamin tue..waduh2x, alangkah bestnya

gadis jumaat said...

saje pilih kaler yg tak typical yang sume orang dah selalu guna.. hehe. tu laa kalo dapat pelamin tu alangkah bestanya.. :P

mysarah said...

ur theme colour is exactly like mine! but tak banyak sangat la warna coklat tu. just a touch if coklat only.

anyway bunga pahar u cantik giler!

Anonymous said...

sya : so sweet!!...nnti kalau ada jodoh, pnjg umo ai kawin, tempah kat anda leh??...^__^~achik~

gadis jumaat said...

haha u pun sama kee... ok bleh cedok idea u di sana sini keh keh slamberrr.

achik, sile amek ai jadik wedding planner laa terus memandangkan anda nak tempah bnyk mende dah.. hahaha :P

amElyn said...

dear, the pelamin is gorgeous!! =)

iedayah said...

dear..kdi syarikat bunga reben kt jln tar murah sgt rebenny.slu i bli brg kt situ,if ad lebihan sen2 aunty tu xkire dear..try lor..nilai 3 pn byk gk..

musni said...

saya antara sekelumit itu,hehehe...
tgk gmbr lg excited nk tgk LIVE :)

gadis jumaat said...

amelyn, time kasey bagi pihak creatively designed :P

iedayah, yeke murah? ai rasa macam mahal je, sbb dia tadek jual bundle..

yaa itu dia sekelumit dah komen.. keh keh keh. btoi ke eksaited? tak rasa tak seprais? heheee.

musni said...

betul betul eksaited :)