Friday, August 6, 2010

Aura Ketaq Lutut Mula Terasa...

Dah lamaaa tak dapat email dari incik sayang sejak dah dok dekat ni... Dapat email ni pon dah berbunga riang dahhhh hatiku...



Bile masuk bab paperworks ni, rasa macam dah serious sangat dahhhh aku skang ngan incik sayang. Bukan laa sebelum ni tak serious, tapi skang serious serioussss huahua. Lagi 2 bulan je lagi! Ketaq.. Ketaq..

Skang aku dah kurangkan aktiviti DIY. Tadek wat any project dah sejak haritu. Fokus cuma nak cross off benda-benda besar kat list seblah blog aku ni dulu. Pastu bile agak dah tadek benda nak buat, baru layan benda2 kecik tu.

Pengalaman dah banyak mengajar aku that, in order to make everything falls nicely into its place, we have to at least complete it. Jangan nak cerewet sangat and aim for perfection each time, for each thing, sampaikan in the end ada benda yg wajib disetelkan, tak setel...


Dalam bajet-bajet, TER-beli jugakkk dua ketui buku ini kat Times tadi. Dasar miss bloomwood betul! Padahal aku bukan rajin sangat nak membaca pon. Tapi tu lah antara pancarobanya pabila bekerja kat tengah2 kl ni yang sumer ada ya... Time lunch rasa nak merayapppp je.

Wife, Interrupted tu aku beli sbb review ni je yang aku baca yang buat aku tertarrek - "When Amy agrees to marry the man of her dreams, she has no idea that within three weeks of their big day she'll lose him forever. This gritty, honest and suprising memoir is about how one young woman chose to get over the sudden death of her fiance by sleeping with load of men."

Sounds intriguing isn't itttt?

Shopaholic Ties The Knot plak aku beli sbb bile aku randomly bace ayat dia pon dah rasa engaging sangat, dan dapat rasa an undescribable excitement. Lagipun seronok bile membayangkan muka inesen kiuttt sangat si Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) bile berkata-kata!

Dua-dua buku berkaitan kawen, anggaplahhh pelaburan untuk kawen ngeeee... (-_-") Resit nanti nak simpan lam kotak yang khasss untuk resit2 barang kawenku ittew. Huhuuuu.

Oh! Satu lagi item lam list leh cross off! Incik sayang dah konpemkan yang membe dia bleh shootkan skali kat Kuantan nanti. Aritu bile incik sayang mintak dia jadi photographer untuk majlis incik sayang, dia kate dia begitu honored sbb incik sayang mintak dia shootkan! Rasa honored dia tu diterjemahkan dalam bentuk charge yang tersangatlaaa murah dalam dunia pornografi photografi hari ini - $500! Perghh mana nak dapat tu... Incik sayang cakap, harga murah sbb maybe dia nak balas jasa incik sayang ajar dia wat graphics suatu ketika dulu.. :)

Kalo tengok background dia, incik sayang cakap, dia biasa ngan kamera, tapi dia banyak buat other kinds of photography. Wedding ada jugak, tapi tak banyak. Dia pernah follow 5 weddings so far. To me, not bad lah tu.

Tapi kitorang mintak dia shoot and burn je. Editing tu, incik sayang akan buat, dia pon akan tolong2 jugak. Untuk kat Kuantan pon dalam $500 jugak, transportation etcs tu incik sayang bayar asing nanti. Dia siap plan nak buat outdoor kat pantai, kan kat Kuantan banyak pantai. Dia cakap kat incik sayang, dia risau kot dia tak memenuhi kriteria yg aku nak je. Tapi bagi aku, janji dia gigih n kreatif, n janji orangnye easy-going, yang bleh buat kite selesa nak bergambar, insyaAllah ok punye... Tawakkaltu 'Alallah...

Okay, dorang ni sumer balik awal sbb system down sejak 1/2 jam yang lalu! Time to go home for me too! Besnyaaa wiken! Nak kemas bilikku itteww!





Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

4 comments:

Mia-Ina said...

mia pun sejak tgl lagi 4 bulan nie, baru la nampak en tunang beria2x nk menjayakan wedding..klu dulu, susah la nk ckp2x bab wedding nie..buat malu diri mia je...lani, menarik nfs lega sungguh.

sya, mudah2xan photographer tu give the best for ur pic moment

Nora a.k.a Aira said...

beruntungnya u.. bukan senang nk dapat harga tu hehe jgn risau pasti okey punya =) k chayok2 cepat2 strike semua ye hehe )

gadis jumaat said...

Eh btolla mia... Mmg susah nak ckp ngn laki awal2 pasal preparation kawen ni. Dorg rs kite prepare awal sgt kottt.. Bukan adin sorang, adi pon sama. Skang barulaaa dia yg lebih :))

Nora, tu laa pasal, hopefully everything turned out greatttt for all of us!

Anonymous said...

Terima kasih untuk ini post.Admiring indah waktu dan usaha yang Anda lakukan ke dalam blog Anda dan informasi rinci yang Anda tawarkan.