Thursday, August 19, 2010

Peram Entri Perkahwinan.

Tajuk blog sebenar adalah: "Kenapa Aku Rasa Kita Patut Kurangkan Peram Entri Pasal Persiapan Perkahwinan Semata-Mata Sebab Takmo Orang Tak Seprais Nanti." He he heeee.

Aritu incik sayang cakap kat aku, dia rasa macam tak sabar lak nak pakai cincin kawen yang aku beli untuk dia tu :") Terasa nak cite pasal cincin ni, tapi takut tak seprais aka BASI pulak huahuaa. Persoalan biasa untuk B2B nih! Mari kita huraikan!

Tapi bile dah sume kite perammmm tunggu sampai lepas kawen, rasa macam tak bes pon ada. Sebagai blog reader aku rasa camtu, macam tak besnyaa kena tunggu2 dia kawen dulu baru tau itu ini, by that time entah2 dah tak rasa curious mana pon. Sebab lepas dah jadi pengantin, darah kite tidaklah manis lagi, lantas orang tadeklaa teruja mana dahhh nak tau details pasal persiapan kawen kite, berbanding time sebelum jadi pengantin dulu! Huahua.

Lagipun pastu, lepas dah kawen, lepas dah buat 2, 3 entry, habislahhh segala yg diperam... Dahlaa lepas kawen sure bizi timang2 laki, bizi jadi wifey mithali ape sume, tadeknye nak wat entri berkualiti dahhhh. Cite pon dah tak berapa detail dah sebab banyak tak ingat nak cite. Tak sama macam time kite tengah prepare nak buat samting tu, macam-macammm nak cite. Berbunga2. Bukankah lebih interesting begitu!

(Cakap banyak tapi dia pon banyak peram cerita! Gagagaga... :D)

Memangla, diri sendiri rasa nak peram, tapi bile dapat bace blog b2b yang jenis telus je, cerita persiapan dia semua, aku rasa puas sangattt! So aku pk pasnih, ape2 yang aku nak buat, aku cite je laa kat blog, takyah teragak2 cam selalu. Kecuali laa ada sesetengah mende yang aku btol2 nak seprais kengkawan aku (ada jugakkk), contohnye ape yg ada dalam favorbox untuk tetamu, barulaa peram sikit. Thee hee hee... :))

Apa2pun, up to memasinglah.. Janji bahagia!

Bazar ni panjang gilerrrr... Blom abis ronda :D

Aku nak cite pasal benda lain tadi, tapi dah sibuk explain pasal nape kite tak patut peram cite pasal persiapan kawen plak T_T Sebenarnye nak cite pasal seronok giler ngan bazar yang ada sepanjang jalan masjid india, jalan bunus area2 jalan tar tu! Smalam aku dah borong tudung, harini ter-borong lagi huaaaa. Rambang mata okk. Padahal niat asal pegi lagi arini sbb nak cari anak tudung je. Puasa nafsu makan, nafsu shopping plakk jadi menggile T_T

Ok2, nanti aku citer pasal pelamin yang aku pergi survey aritu, ngan cincin ittew! Nih dalam mood nak balik umah dah ni... Dah 4.30! Lesssgo!!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

8 comments:

Nora a.k.a Aira said...

beshnya jalan2 masjid India hehe, ogeh2 saya mao dengar citer survey pelamin dan cincin itu. harus ek hehe

gadis jumaat said...

Awww cepatnye nora komen, terharu ai :")) okeh... Entri itu bakal menyusul! Slamat berbuke beb!

Mia-Ina said...

mia pun awal2 lg dh jalan ke situ..itulah tempat 1 jd pembelian barang2x dlm entry persiapan./.

Anonymous said...

wah..mcm best jer...huhuhuhu
kat situ mmg buat kita rambang mata ler...
sya :tak sabar nak tggu entry pasal anda kawin nanti..hehehe...jgn lupa, beli tudung untuk ai 1 yer...hahaha~achik~

mysarah said...

ha setuju setuju! *tetiba*

i suka b2b yg sangat telus cerita pasal prep dia. mcm i ni rasa nak cite sume jugak, tapi takot org boring(?). pasal tak surprise tu memang selalu duk pk jugak. tapi memang betul bila dh kawen org dh tak berapa nak tau dh kot

gadis jumaat said...

mia: bile mia turun kl?

achik: achik kat perak kan? nak raye nanti tak turun kl shopping ke? bleh ai reservekan tudung bes2 untuk anda. hehee...

mysarah: hehee ai laik yu! tak boringlaaa, tak terpk boring pon... kalo bukan b2b yang bace maybela boring kot? jadi, marilah kite telus bercerita ye?? boringlaa baca2 pastu in the end peram2, cam anti climax sangat.. T_T

habibi rock anda said...

yang... b ingat nak belikan mak tudung ah... sayang carikan boleh? b tak berapa reti nak pilih. nanti b bayar... anyway... ailebiu bebeh!

gadis jumaat said...

Habibi ya nurul ain! Heheee bleh ajje, tp cakap laa kaler ape pe sume. Takut tak kena taste mak pulak.. Huhu