Friday, August 20, 2010

Awek Jalan TAR dan Fahrin Ahmad.

Bukan, Fahrin Ahmad tadek kaitan pon ngan awek jalan tar torsobut. Mari baca dulu.

***********************************************

Pagi tadi tah nape, langsung tak sedarrr tatkala alarm bunyi pukul 5 pagi. Biasa sedar pastu tekan snooze, tapi dis time, nehi hey! Incik sayang cakap hujan smalam, tapi aku tak sedar langsung...

So pada siang harinya, awal2 lagi dah lapar dan haus. Sbb smalam aku makan time buka ngan time supper sikit je, tu pun makan samosa ngan kopok lekor ngan teamix je. So kat opis, mmg terlepek sikit and agak cranky rasa nak makan orang je arini. Sebbaik puasa... :D

Dekat kol 1, opismet aku tanye ngan gerak mulut je tak bunyik suara, sbb nak kaver depan opismet lain; "Kaksya, Jalan TAR jom??". And surprisingly aku terus picked up ape dia cakap tu, dan secara otomatis aku terus angguk! Gagagaga! Ni dalam melepek niihh. Lantas kitorang pon berbondong-bondonglaa pegi lagi ke jalan masjid india, tapi kali ni masuk nagoya sebab member aku nak survey kain langsir.

Dah abis Nagoya, masuk Kamdar plakkk. Sebab lama sangat, aku pun turun bawah TENGOK tudung lagi. Betul, kali ni tengok je, tak beli dahhh. Aku beli baju inner seploh hengget je hehe nak jugakkk.

Kawaii! Kawaii!
Sambar lima!

Jenama Gadis Juma'art.
Keh keh keh nak jugakkk tempek kat blog.

Jalan jalan jalan, tetibe terjumpe 'aweks' ni!

Can you spot the not??

Ya ampunnnn!! Aku sekali tengok bliau mmg nampak macam macik2 laa. Skali bile dia bersuara, terkezzut aku, macam, apsal suara makcik ni garau sangat!! Sekali tengok ada misai wakakaka. Aku siap gelak tekan-tekan perut tetengah ramai orang tengahari tadi wahahaha! Ini wajib snap nih, tu yg trus snap. Promo punye pasal, mamat2 yang keje kat sini sumer pakat2 pakai tudung. HAHAHAHAAA giloooo... Dah laa muke langsung tatau malu, takde langsung tergelak kemalu-maluan ke... TIDAK ADA! Mmg konpem dah biasa tu.. Huahuaa.

Ohh pasal kerja. Harini birthday incik 'Fahrin Ahmad', bukan nama sebenar tapi hampir kepada nama sebenar, yang aku pernah cite lam entri ni. Dia punye birthday, dia yang belikan kitorang sumer kek secret recipe choc banana satu slice sorang, siap dalam kotak, untuk kitorang bawak balik buka puasa... Alahai baiknye...

Aku rasa menyesal laa plak cite pasal dia berdengkur dalam entri dulu tu... Ish ish ish.. Patutlaa dia nampak restless semacam. Sebab dia baru diagnosed sakit buah pinggang. Dua2 buah pinggang dia rosak. Lama dia mc aritu. Skarang nih, dia kene buat dialisis 3x seminggu. Pastu rutin dia skarang ni, biasanya dia cuma datang keje halfday, sbb kene pegi dialisis sebelah petang. Sekali dialisis 4 jam.

Kesian sangattt, semayang pon semayang duduk. Jalan sikit, rasa tak larat. And on top of all, he's only 34!! Mati2 aku ingat dia late 40s sebab nampak muke dia cam berusia dah... One can only imagine kan. Slalu terbayang cemanalaa aku kalo muda-muda dah kena sakit camtu, susah nak keje dah.. Tsk nauzubillah. Dia kata, nasib baik dia amek health insurance, so, dialisis semua kaverlah. (Yang, kite bile lagi? Orang tadek insurans lagi ni.. T_T)

Aku kan kalo jumpe senior abaper - orang yang sama post ngan aku, aku mmg akan terbayang masa depan aku kalo tengok dorang. It's like seeing your future reflection. Macam memule kenal incik fahrin ahmad ni, aku terbayang, agaknye cemanalaaa aku nanti bile dah tua2 buat programming lagi... Huahuaa. Macam tak seswai jee buat codings ngan jiwa tua! Nih bile aku tengok dia sakit nih, lagilaa rasa dekat di hati! Dahlaa beza umur 4 tawun je... Ishk. Semoga Allah sihatkanlahhh aku dan korang sume sampai dah setel segala financial obligations sumer... Amin...

Aku banyak apdet random je kan skang? Sori laa bagi orang yang masuk blog aku nak bace pasal cite kawen, next time around wokeh! Wiken ni, tekad nak finalize kan design kad kawen aku.

Tau tak what's the BIGGEST challenge to DIY things??

You just don't know when to stop!!

Stiap kali bukak photoshop, stiap kali tu laa nak ubah design. Ngeeeee!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

9 comments:

Nora a.k.a Aira said...

hahaha macam2 ragam orang jual tudung ek. tak sangka.. nasib xda yang pakai baju kurung :)

gadis jumaat said...

tak lama lagi ada laaa tu nora... huhuuuu T_T

Meey@ said...

haha.situasi ni selalu jumpa bila g pasar kemboja kat tempat i.mostly peniaga yg dtg dari jln TAR jgk.mesti suku sakat depa ni!haha.1st time tgk pun, mmg gelak yg amat la.hahahaha.

armouris said...

info tentang buah pinggang di SIHAT SELALU - Kegagalan Fungsi Buah Pinggang

Yanie said...

Kelakarnye... Nak promot punye pasal sanggup tuh... Hahaha

masmOna said...

hhaha..lawak jeh. tak malu plak tu deorg pakai camtuh. nk promote punya pasal hehe

lemonade said...

b2b pahang jugak ke sis?
luv ur blog. =)

ElyaElmo said...

sama laa kiterr cite rpasal kawen..dh lama peramm..ha3...

dekat jalan tar tu...lelaki2 yg jual tudung mmg sukee pakai tudung mcm tu...nk bg org lalu lalang tgk aksi lucu mereka tu..hu3

gadis jumaat said...

meeya, hahaha konpemmm suku sakat mereka dan keluarga mereka!

armouris, err, thanks for the info :D

yanie & masmona, demi sebuah bisnes yang cemerlang! tapi mmg ramai pon pegi gerai dorang.. huahuaa.

lemonade, ya btol! seploh markah! tengkiu :")

elya, dah pnah tengok ek? mmg kelakar pon, padahal sblom tu rasa cranky smacam sbb lapar dan dahaga, sekali tengok dorang terus ceria huahuaa.