Tuesday, August 31, 2010

Mark Your Calendars!

This is some sort of 'save-the-date' invitation yang aku buat untuk dapat address daripada kengkawan kat facebook. Lambat giler mintak address kan? Padahal lagi 41 hari lagi ni nak kawen huahuaaa. Takpe, janji hajat terlaksana... T_T

Sebenarnye nak war-warkan 'mark your calendars' ni kat facebook pon aku rasa cam nak blushing sendirik, macam, awal sangat ke aku nak bising2 pasal wedding aku ni? Kang orang cakap aku over the top plakk. Tapi last2 blasah laa... Kang orang sibuk raya, aku baru kelam-kalibut mintak address pulak.

Ok, so here it is! Aku buat di malam merdeka yang sepi-pi-pi ini...


Memule gambar nih nak buat sempoi patsegi flat camtu je, tapi bile dah siap semua, tengok2 dia jadi bentuk patsegi sama plak. Pastu tengok final design, cam, eh, ni dah macam LP record album nih... Terus carik gambo piring itam, lantas buat efek cam tekeluar dari cover LP tu. Lantas jadilaa cam gambar di atas. :D

As usual lah, nama penuh dipendekkan jadi 'Sya and Adi' je untok tatapan geng blog sekalian... Gambar nih amek lepas kitorang bukak puasa kat Alamanda last Sunday ngan wedding photographer kitorang nanti. Saje warm up bergedik depan beliau. :P

Habis aku crop gambar ni sbb tension bangetttt tengok bentuk bodi cam body builder warffffff. Entah apalaaa nasib gambar-gambar wedding aku nanti... Habis semuanya stok 'dari pinggang ke atas' je kot huahuaaaaaaa! Malas pk, kamek pasrah je lah... :D

Pastu pusing2 carik wallet n belt incik sayang, tapi langsung tak banyak choices kat Alamanda. Nak gi key hell si si tak sempat dah, sooo entah bilelaaa bleh setel barang beliau nih... Risau.

Okehlah, nak pegi sahur plak, steamboat Jonis dalam periuk nasik dah menanti... Ya Jonis lagi. Sejak puasa ni mulut balik2 mengidam Jonis, tak dapat buat apalah melainkan layannnnkan je la. He he. Bukan ape, at least makan steamboat tak laa rasa bersalah sangat terhadap aktiviti diet nih. T_T

Entah bilelaa nak stat HL secara ekslusif balik ni? Dah dekat nak kawen huaaaaaa!! :((




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

11 comments:

lemonade said...

akak! dh x lama dh. weeeeee :D

ZARA said...

love ur STD!!! cantek!!!

gadis jumaat said...

weeee can't wait to finish off!

zara, tengkiuuu!!! :D

aziraarif said...

haha...date kite sama rupenya...i pulak belum lagi buat STD...kang bile up dlm FB mcm awal sgt la pulak, tp belasah je la kan...tgh tgu design frm my card designer

gadis jumaat said...

sama eh? heheeee. aiyark awal ke sebulan lebey before kawen? hehe ai ingat ai yg paling lambat.. :P

Mia-Ina said...

bgs sya diumumkan dlm ms camni..sempat buat guestlist utk serahan kad kawin nanti..elok la time nie....dah hbs cari brg hnatarn,sya?

kuatkan smenagatmu utk diet+workout slps raya nanti ya...jom, sesama memulakan semula

mysarah said...

wah siap ada effect piring hitam lagi tu. retro ahh

Nora a.k.a Aira said...

retro retro, cantek. sya, kawan blog mahu datang, boleh tak? haha tak malu tul nora ni =)

chenta said...

da lamaaa baca blog nie n teringin sangatt mau pegi wedding kamu kalo dijempot..tapi apekan daya, tarikh nye sama dengan my e-day..=))

aku doakan jelah semua smooth di hari majliss...AMINNN...

gadis jumaat said...

hai mia, barang hantaran tinggal nak carik wallet n belt untuk boipreng kesayangan hamba ittew... mia cepat btol setel barang hantaran.. bagus! tengah kuatkan semangat nih huuuuuuuuu...

mysarah, theme colour wedding pon pink n brown, mmg nak kasik retro ahh... hohoo.

nora, of course boleh!! lupe plak nora kuantan kan? ekceli segan nak ajak membe blog, sbb takde yg bebetul close, nanti gwe war-warkan kat belog :P

chenta, saje tauuu bertunang hari aku kawen.. huahuaa. okay okay tengkiu atas doa, aku pon doakan majlis kao berjalan seperti perancangan!

kay kamal said...

STD u sgt sgt sgt creative! me likes..

kuantan? mak aih... jauh rupenye u nih