Thursday, August 5, 2010

Hari Ini.

Ini namanya entri pemalas yang aku tempek dari status facebook jua adanya.

Demam sambil menikmati birthday cake haritu ditemani kedinginan hujan. Ecehhh. Tiket Slash masih belum terjual. Ada yang aku pegi gakkk time demam2 ni karang... Tengok tangan bakal pak mentuaku, sibuk nak buat PEACE time orang amek gambar kek... Muke garang tapiii kekeke.


Ok rasa tak seberapa pemalas n rasa nak sambung stori pulakkk.

Haritu lepas tau birthday aku, mak incik sayang terus jemput ke rumah. Aku ekceli takmo dorang tau sebab takmo nyusahkan... Tapi incik sayang bagitau pulak. Time aku datang tu, Abah incik sayang belum balik keje. Bile dia dah balik n nampak muke aku je, dia terus cakap ngan muke excited sangat, "Kenapa tak bagitau Abah birthday Sya... Boleh Abah belikan hadiah!"

Aku jawab, "Hahahaha beli hadiah bile-bile pon boleh Abah, tawaran masih terbuka!". Tapi aku jawab dalam hati je laaaaa, nak matiii wat muke tak malu jawab camtu? Huahuaaaaaa.

So mak dia sudah masakkan mi kari yang super power time tu, makan ramai2 sambil teman Abah incik sayang bukak puasa. Adik incik sayang siap belikan kek lagi untuk aku. Wuuu semoga diorang sayang aku sampai bila-bila... Yang buat terharu sangat tu sebab layanan diorang tu buat aku rasa macam pompuan cantekkk and specialll sangat. Wuuu.

Haritu lepas setel HIV test, incik sayang surprise aku ngan bunga plak. Ni SECOND bunga yang aku dapat dari dia lepas 6 tawun berchenta ok... Sangatlaa bukan mat bunga! Takleh imejin cemana keadaan dia time beli bunga tu pastu bawak bunga tu all the way ke kereta dia. Awww kalolaa aku dapat tengok dia time tu... Sbb tu haruslaa direkodkan lam blog sebab ni dah kire 'hari ini dalam sejarah' dah niiiii.


Pastu hari Isnin birthday aku tu, sampai2 opis je, opismet aku merangkap ex-housemate merangkap ex-unimate aku, terus pandang aku sambil tersengih n rapatkan kedua2 tapak tangan dia n cakap, "Happy Birthday!!!" Haha sooo satu team tau aku punye birthday. Aku tak biasa wehhh orang announce birthday aku camtu, aku ni pemaluuuu walaupun nampak cam tak pemalu. Tsk tsk.

So sudahnya, dorang insist nak belanja aku lunch haritu, kat Secret Recipe.

The Team.


Aku order Mozzarella Baked Fish aritu. Cheese banyak gilerrrr sampai tak nampak ikan... Menu baru ke ni? Nape before this aku tak pernah perasan menu ni ada kat Secret Recipe? Ngeee.

Okayyy! Nak sambung berbaring semula. Tadek sape ke nak beli tiket Slash aku ni? Ishk ishk sayangnyeee... Nak bagi kat orang lain free sayang, baik aku pergi sendiri. Ishk we'll see... We'll see...




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

6 comments:

mysarah said...

kamu.. saya pown tak sihat ni. tapi gagah lagi bukak blog. haha. anyway hepy birthday jugak utk kamu!

psstt.. meh bagi i tiket tu :D

gadis jumaat said...

hahaaa mysarah... i maybe pergi kot kerna sayang tiket burn nanti.. T_T

iedayah said...

ai salam perkenalan...blogwalking baca entri..=)

Anonymous said...

sya : nak sket kek tu leh???...hehehehe~achik~

Mia-Ina said...

suke nya tgk bunga tue...feeling

gadis jumaat said...

Hai dayah, silelah... :D

Achik, sile ngangaaaa :O

Mia, kalo dapat bunga satu bouquet konpem sengih seminggu.. Hehe