Saturday, July 17, 2010

Me And My Job.

Whoa! Perasan bizinye gwe!

Banyak nak cite, tapi keadaan opis skang agak kureng memberangsangkan daa. Duduk tetengah alam, org lain bleh nampak skrin aku. Bile aku balik umah mmg aku tak bukak laptop dah lah biasanya.

Minggu ni I've been stationed kat projek tetengah kl - 2 minit je jln kaki nak ke Semua House tu hahaha. Gumbira part tu je laa, tapi selebihnya, rasa malas gilerrr nak pegi keje hari2! Start kene amek lrt semula lepas dah bertahun kot aku tak naik lrt. Parking kat lrt dah laa susah. Ni yang aku rasa nak tunjuk skill merempit balik ni! Huaaa.

Since 6 bulan lepas, aku dah dimanjakan sbb dapat projek yg 15 minutes away je dari umah aku. Lunch pon bleh balik. Parking free. Skarang, kalo drive sampai ke sini, parking sehari dekat 20. Soooo tadeknyaaa aku nak drive, dah laa jem. Mmglaa parking tu leh claim, tapi to fork out that much in advance? Nehiii. Dahlaa claim selalu dapat lambat...

Maka aku pon ditakdirkanlah bekerja ngan seorang senior abaper yang bernama FAHRIN AHMAD. Siap bold tu. Tapi sile buang 'F' dan gantikan ngan 'Sy'. Kehkehkeh. Bahaya taip nama dia. Orangnye dah agak berusia, late 40s kot. Dia baikkkk, tapi looks like he has too much gas in his system, coz he burps all the time! Ngeee!! Aku lebey sanggup kalo dia kentut ok (sbb aku tau sure dia malu nk kentut punye in public :D) Tapi yang pasti, sendawa dia mmg tak malu ye T_T

Dia slalu ter-tido sambil berdengkur halus, tapi satu team ni bleh dengar T_T

Team kat sini ada 8 orang, 2 je pompuan termasuk aku. Ada sorang nih jenis 'peramah' sket, muke dia mengingatkan aku kat Shah Reza. Dah kawen pon. Sibukkk tanye aku dah ada pakwe blom, pegi lunch ngan pakwe ke. Haritu lepas dah puas kacau2 aku, dia cakap2 ngan incik Fahrin Ahmad, pasal sorang pompuan cun kat projek lama dorang, yg dorang panggil Joy. Pastu incik Fahrin Ahmad cakap kat aku, "Time tu, kirenya Joy yang paling HOT laa dalam projek tu..."

Aku sengih kepasrahan. Bayangkan seorang yg dah berusia, muke serious smacam dan agak memboringkan. Tetibe muke bleh jadik berseri-seri citer pasal sorang pompuan HOT. Ngeee. Dahlaaa sebut 'HOT' tu... T_T Adoiii tak macam orang berusia... Takleh register lam otak aku ngeeee (-_-")

Satu yang bes ngan projek ni sbb PM jarangggg datang sini. Dia masih fokus kat projek lama kat Wangsa Maju tu. Bilmaknaaa.... Bile boring and ngantuk, maka aku dengan senang hatinya bleh kuar amek angin kat Kedai Bunga Riben, Semua House, ataupun Capsquare kat sebelah bangunan je! Priceless sangattt.


Okay, masa untuk nonton!! Jomm tengok Seram Sabtu. Nyam nyam nyammm!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

11 comments:

Yanie said...

hey hey, kamu kerja mana lah? bestnye dekat ngan kedai2 tersebut... hehe... ada kerja kosong tak kat tempat kamu? nak apply la... hehehe...

ZARA said...

a'ah... nak gak tapi rabu sampai jumaat je sbb isnin and selasa ada kelas... kuikui

gadis jumaat said...

Korang dua ni mmg rapat ek? Siap komen secara berjemaah. Keh2. Yanie, ai keje kat menara multi purpose. Mehlaa apply, senang nk shopping kt semua house.. :P

Zara, kalo nk camtu, jom keje kat kompeni ayah2 kite.. Thee hee hee.

Anonymous said...

nice blog sya....

gadis jumaat said...

Sape pulak ni..

Anonymous said...

erkkk!..sebenarnye tak kenal pun.saje dok baca blogger2 nyer catatan. the jumpa blog ni...terus baca...hehehe

Mia-Ina said...

lama mia baca ..tp x fhm..apa kaitan dgn si fahrin tue...adoi, keja pe ni sya??

gadis jumaat said...

ok.. ingatkan sape tadi siap sebut namaku.. :D tengkiu..

mia, nama dia bukan Fahrin Ahmad, ganti 'F' ngan 'SY' hehe utk mengelakkan masalah kalo dia gugel nama dia :P Keje programmer.

Anonymous said...

hehehehe....sbb ada nama awk kat situ, so kita pun panggil la name..nmpak sopan sketkan...hahahaha..-achik,perak-

Nora a.k.a Aira said...

hehee saya ingat fahrin ahmad pelakon tadi haha =) waaah sambil kerja sambil jalan semua house besh ! dah lama saya xturun KL huhu

gadis jumaat said...

huhuu bagus achik, bagus... :D

nora, kalo keje ngan fahrin ahmad, takyah cuti pon takpe :P