Wednesday, July 7, 2010

Pelan Lokasiku!

Setelah bertungkus-lumus melukis kat photoshop, akhirnya siappp jugak map aku!
Map aku lukis sendiri ngan penuh tekun dan kasih-sayangnya kat photoshop, walaupun masih merangkak di sana-sini T_T. Aku tak tiru map kat kad kawen jiran tetangga sbb aku rasa tak cukup terperinci je map-map torsobut... Maka aku sketched sendiri atas kertas sambil refer kat google map, pastu baru buat smula kat photoshop.

Added on July 12 - Ini map yang aku sketched.

Aku letak approximate distance in KM lam map aku sbb slalu tertipu ngan map kat kad kawen lain, sebab semuanya nampak macam dekat je, padahal jauh. So orang takleh nak bajet bile nak jumpe landmarks lam map tu. Jadi after this much effort i've put in, aku harap tadek orang jauh yang tersesat jalanlah nanti ye... :))

'Selamat Datang ke Kuantan' pon aku rasa gatei nak letak untuk kelainan. Kes kes.

Dan GPS Location juga! Senanggg dan menyenangkan orang. Maka insyaAllah orang akan senangkan kite di kemudian hari, amin.

Skiannnn. Kad kawen pon dah 90% siap :))

p/s: Address aku sengaja padam sbb rasa insecure plakkk letak address terang-terangan kat benda public camni. Bajet takut orang hantar hate mail ke apeee. Map takpe :D

p/p/s: Sori kalo aku ada tertinggal tak respond kat any comment. Aku rasa blogspot punye comments tengah ngeng nih!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

9 comments:

erin said...

meh amek award sayang..;p

Nora a.k.a Aira said...

hi dear..orang kuantan rupanya... sama la dengan i hehe.. nice to meet you.. i linked u keh :))

thanks for the info :))

gadis jumaat said...

Mekasey erin! Nnt ai tempek kt blog :D hi nora, 1st time smpi blog ni ek? Amacam map ai mcm sng faham x? Hehee.

Mia-Ina said...

cantiknya lukisan dia..mia ni x pndai g bab photoshop. mia design biasa je la..let the designer buat je la...

Nora a.k.a Aira said...

hehe ur map cute n ada good effort :) Insya Allah xsesat punya :) hehe keep the good work :))

amElyn said...

usaha tangga kejayaan.yayy! bravo! babe, nak kad! *tak malu*
lalalalalaa~

gadis jumaat said...

mashehhh mia, time2 camni laa nak polish skill pon :P nora, tengkiu, kalo x sesat blehlaa u dtg umah ai nanti :P amelyn, hihi pompuan ini mmg direct... bulehhh bulehhhh, ngan syarat marilaaaa datang wedding aii :D

. i . n . a . z . said...

waaaah... pasni femes la itu kedai ikan masin.
bila nak siap kad?
bila nak jemput ai ke kuantan?
zara pun sejak lahir tak penah balik kuantan tengok moyang dia. ni semua sebab cucu tanggang si mr husband malas balik kuantan.

gadis jumaat said...

hehe nak wat cemana, kedai ikan masin tu je laaa landmark kat situ :P inaz, inilah masanya untuk yu jejak kasih sama zara dan moyangnya, pada 101010 inii! kalo u nak datang, ai musti anta kad punya!