Friday, July 30, 2010

72 Hari Lagi Yo!

Heppp lamanya tak apdet dia, hepppp biasanya! Aku risau gak ni lama tak apdet, dah laa blog suam-suam kuku, bile jarang2 apdet, mulelaa diriku dilupakan ngee :P

Tapi nak buat cemana, dah tadek privacy nak taip kat opis dah. Tak sempat catch up ngan semua updates lam bloglist aku, yakni blog koranglaa tu... Baca yang mana sempat je time dalam lrt ondeway to work. Kat opis, sile bayangkan aku duduk membelakangkan bilik one of the managers there, jadi skrin laptop aku strettt dia bleh nampak dari tempat dia okkkk (-_-")

Last week aku cuti dari Jumaat sampai Selasa, balik Ganu ngan family aku. Tujuan utama untuk holiday, tujuan sampingan, menjemput sedara mara untuk wedding aku nanti lah. Kitorang sumer dok kat Permai Inn, ai noe, mmg tak pnah dengar! :D Tapi hotel lain yg 'pernah dengar' sumer fully booked ape kes? Bukan cuti sekolah pon...

Hotel nih depan Pantai Batu Buruk, ianye diambil alih daripada Park Royal Inn (ok fine yg ni penah dengar). Ok tapi tu tak penting. Yang paling mabeles adalah hotel ni ada supper, start pukul 9mlm - 1 pagi! Tak pernah aku jumpe hotel yg ada supper. Memule ingatkan makan macam kuih2 je, tapi haritu siap ada nasik ayam, lasagna, roti jala etcs. Kalo incik sayang ada, konpem dia seronok. Keh2. Nyesal je kitorang tak turun supper 2 hari sebelum tu...

Paling bes kat Ganu adalah Mydin yang besar gilerrrrrrr tu...! Seriously kalo ada hypermarket Mydin camtu dekat2 sini, tadeknya aku nak layan JJ dah... Banyak benda2 yg sama cam Mydin tapi overpriced sangat kat JJ. Ngeeee. Sempatlaa aku beli barang-barang sikit untuk bilik pengantinku nanti... :))

Tatahan tengok gambar linda pakai tudung ngan skirt camni.
Photoshop je kot tudung ngan leggings tu ek? He heee.

Skarang dah kurang amek gambar sendiri sbb kamera iphone ngenggg bin ngokkk sangat... tak clear langsung gambar, jadi secara otomatis aku dah tak brape bernapsu nak camwhore2 nih dah. Rindu tepon Sony C905 aku for its camera; ngam2 rosak lepas dapat iphone, pandai btol dia timing... T_T

Sebab aku bleh work from home ini hari, makaaaaaa aku ajaklaa incik sayang pegi buat HIV test pagi tadi. Kalo nak ikut kadar kebizian tahap perdana menteri beliau tu, mmg takkan sempat. Sooo, marilah kite pegi mengikut jadual saya ye darlinggam... :D

Dah HAMPIR bleh kawen dahhhh...

Tapi malangnye, sampai2, rupenye HIV test kat Klinik Kesihatan Dato' Keramat nih kena buat appointment... Nak buat appointment arini dah full dah. Ada klinik lain bleh walk in je. Sehari maximum 10 appointments je bleh buat. Pastu, appointment bleh time petang je, 2.45pm - 5pm (or was it 6pm?) Monday to Friday. Sebelum test akan ada kaunseling sikit, semua tu makan masa dalam 2 jam dia cakap, bleh mintak timeslip.

Maka kitorang pon membelahkanlah diri lepas dah book appointment pukul 2pm on next Monday.

Bile dah tinggal 2 bulan lebih lagi ni kan, dah rasa taknak pk benda2 kecik dah nak DIY ke ape ke, rasa nak setelkan jeeee benda2 basic yg tinggal, janji setelll. Serabut bile pk semua benda. Bile cakap ngan Ija pon, aku macam malassss n stresss nak bincang pasal planning kawen dah, pasal impian perkahwinan pe sume, sebab aku rasa macam sia-sia je bile dah dekat sangat ngan majlis ni. Sbb it's time for reality check untuk aku, skarang ni masa untuk execution je sesuai ngan bajet terhad yg ada, bukan masa untuk berangan lebey-lebey dah sambil mengharapkan rezeki turun dari langit. Wuuuu...

Jumpe graffiti ni time balik dari klinik ngan incik sayang tadi.
Sapelaaa sudi nak seprais birthday gwe camni ek incik sayang? Sape??

Pasal pelamin, masih blom decide nak buat sendiri ke, sewa. Haritu balik Kuantan, lupe plak nak tanye abang aku pasal panel tu. Kat tepon tak bes laaa. Tapi tertekan gak kalo deal ngan abang aku tu. Kalo macam mintak tolong dia catkan umah, dia jawab, "Aku kawen dulu takyah cat umah baru pun takpe, blehhh je kawen?" Ataupun, "Laa... Nape? Tadek cat takbleh kawen ke??", ngan penuh sarkastiknya. Ngeeee itulah ayat-ayat peberet dia tuan-tuan. T_T

Tapi yang unsangkarablenya, last-last dia buat gakkk ape yg aku mintak tu. Cuma ego je tanak ngaku sangat dia menurut kata adik dia. Keh keh. Sayangggg Abang Nuar!

Abang aku lagi sorang ada balik dari Arab baru ni, dia tanya aku, "Nak aku sponsor ape dik?" Hahaha ringannn je mulut aku nak jawab: "Photographer!" Tapi bila memikirkan yg catering aku pon dia yg sponsor ngan penuh berbesar hatinya, aku rasa agak tak patut kot aku mintak dia sponsor photographer lagi? Tsk tskkk tengok dulu cemana...

Ok, nanti cerita lain ye? Aku nak tido jap. Pening2 lalat dah sbb tido lewat smalam n bangun awal pagi ni. Till then, have a blast weekend!!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

6 comments:

emy said...

weh, ko pakai iphone gak ek?
iskkkkkkkkk. aku igtkan kaleter ko je rupa cam iphone. hihihihih.

iphone4, wait for me~~

Nora a.k.a Aira said...

bestnya ada abang..dapt bermanja2 hehe seronok kan adik beradik tolong menolong ~ nora adik semua kecik2 lagi... k dear, rest elok2.. Insya Allah nora doakan semuanya akan okey ye Ameeen =)

gadis jumaat said...

Haha sabo je emyyyyy! Benci tau iphone4 ni dan2 kuarrr huhuu. Jeles ai!

Nora sulung ek? Takpe, x kena membuli, dan bleh membuli. Hehee. Dah rest secara bes ni tp rs x cukup lagi ngeee.

Anonymous said...

sya : xyah stress sngt...insyaallah everything ok....~achik~

gadis jumaat said...

mekasey achik yg sentiasa rajen tinggal komen! :D

Anonymous said...

sya : :)...same2...blog sendiri xde, so buka blog org ler baca n kasi komen...hehehehe...suka baca anda bercerita mcm2.....~achik~