Friday, July 2, 2010

Thank You Tag Setelll.

Excited nak share project malam tadi!

Tapi malangnye tertinggal usb cable kat umah, bendalah ni plak mana bleh bluetooth, jadi ngan gigihnya aku email gambar2 ni dari tepon ke laptop ngeee. T_T

Layan gambar yok! :D

Bilik yang berkonsepkan tongkang pecah T_T

Rasa cam sempit giler bilik aku bile barang kawen dah makin banyak ni.
Tu pun dah banyak export ke Kuantan dah pon T_T

Thank you tag in the making.

Awal giler aku print thank you tag kan? Takpe, biar cepat asal selamatttt. Kalo buat last minit ada banyak possibilities:

1) Aku stress sebab terkejar-kejar.
2) Designer's block. Ecehhh thank you tag ponnn nak block-block kononnn
3) Ada high possibility yang aku akan tadek tq-tag langsung. Either it's perfect (up to my standard) or tadek langsung ye Judging from past experiences.

So smalam aku main print je sampai ink abis sebab malas nak pk dah pasal thank you tag ni. At least dah ada benda bleh di cross out daripada list. Tapi tak cukup lagi ni, baru satu ink (yang 1/2 full) aku abiskan. Ada satu lagi yg full. Baru dapat dalam 300 (tersalah kire kertas) 600 tags. Aku print atas kertas putih 230gsm, good enuff.

Thank you tag tersayeengg.
Sbb aku buat ngan penuh kasey sayang niii. 
Sape tak sayang tunang oiii *tetibe*

Terima kasih fotolia atas gambar OWL & WATERMARK (yang telah dicuci abis ) torsobut... Keh keh. Ni owl yang aku plan nak gune untuk kad kawen nanti ni. Sape yang teka gambar dalam entri 'Mari Design Kad Kawen, Mari!' aritu adalah Spongebob Squarepants angkat tangan??? Huahua tak sanggup akuuu gune spongebob lam kad kawen!

Terima kasih untuk incik sayang yang hidupnya sentiasa bergelumangan ngan photoshop, sbb suggest gune font century gothic, time aku pening nak pilih font ape. Nak yang fancy2, tapi macam tak seswai plak bile buat tag nih. Last2 try century gothic terus woahh puas ati trus.

Adakah begini thank you tag aku nanti?

Aku tetap suke jenis thank you tag yang stick out daripada favor box aku nanti walaupun kakak aku cakap cam lollipop, ataupun susah nak store nanti. Maybe tak semua boxes buat camni kot. Tgk dulu cemana.

Ok, setel satu hal! Malam ni insyaAllah balik Kuantan, kehadiran diwajibkan. Huhu. Ingat nak balik sekali je bulan ni demi berjimat tapi nampaknya tak berjaya. Kakak aku mintak aku balik sbb nak decide kaler cat n bawak balik dipping solution sbb dah abis. Kat kuantan ada, tapi jenis yang tak bes. Aku pon nak balik mintak kakak aku jahitkan baju bertandang, takyah designer2 ni ye. Butik Cik Aini gak yg didambakan sbb nak suruh itu ini senanggg.

Ok, I'll see u guys when I see you!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

31 comments:

miss nona said...

cantek!
kalau besar cmni kn, satu ink full leh dpt bape keping ek dear?

Meey@ said...

jelesnye sya!haha.no more girlfriday!cantek oke tq tag u.i like.i like.i like.haha.eh u print atas kertas sticker yer?

@ty_farEd said...

kreatif nyer...!!! cantik...!!!

rose said...

cantik!!!!
comel..sweet..
jeles nyer..hehe

girlfriday said...

miss nona nona,
satu ink full insyaAllah dapat dalam 600 keping tags. tapi kalo design u lagi 'ringan', dpt bnyk lagi kot? sbb ai punye ada brown circle border yg me-ngap banyak ink T_T

meeya buatlaa jugakk utk engagement partey ko! nononono ai tak print atas kertas sticker. ai print atas kertas tebal 230gsm.

tengkiu ty n rose! i hope u'll be inspired! :D

MY said...

cantik cantik.. owl tue comel!!! btw.. my dear.. u gunting eh satu2 tue..

girlfriday said...

hai my!
owl, courtesy of fotolia :P
ishk ai tak guntinglaa... i gune scallop punch. please cekaut dis entri: http://ilovemyfiance.blogspot.com/2010/06/easy-breezy-thank-you-tags.html :)

Mia-Ina said...

hi xoxo..tengok tarikh 10.10.2010...teringat my besday 11.10.2010....same as my mas kahwin.ingat nk wat gak date2..tp x jd.masa&perjalanan jauh dr jb-utara.

i like ur tag. Nak ask..tag ni xoxo letak katne ye?

hehe (budak br belajar ni)

P/s: tq for advise at my entry..really appreciate it xoxo.gd luck utk persiapan.

zainur said...

hi,

pasal kad kawin tu nnt sy story lanjut kat awk ok..just came back from besut penat sgt..nnt sy bt post khusus utk awk, insyaAllah dlm minggu nie... :)

girlfriday said...

Hihihi mia nape pggl kite xoxo? Tu signature kite. Pggl sya @ girlfriday je :P thank u tag tu kite nk letak kat kotak yg nk bagi kt tetamu nanti, either tampal kt sisi kotak tu or gam kat stirrer, setelll. Sama2 n gudlak 2u too!

Zainur, akan kutunggu! Apdet cepat2 tau, or i'll bug u everyday! Thee hee hee.

Mia-Ina said...

ups...tgk signature..ingatkan nama pendek xoxo.huhu..sori ye sya. wah, klasik nama "girlfriday"....mesti ada kisah di sebalik nama ni..mula2 ingat nak pgl girlfriday..tp tkt salah gak...at last sha dh kenalkan diri....sori ek...

girlfriday said...

Hehe x kisah cikgu mia.. Cuma nk tergelak je kekeke. Biasala alam maya ni, girlfriday tu nickname zaman mirc thn 2000 lagi :P

amElyn said...

hi dear!
im sooooo in love with all the ideas of DIY..gila2 teringin nak buatt!!
feel free to drop by n share some info k babe.
kumakikaeamelyn@blogspot.com
im following u tau~
keep in touch! xoxo

girlfriday said...

hi amelyn, tengkiuuu. sile buatlaa kalo teringin.. hehe. i'll add ur blog to my list!

ikoko said...

thank you tag sangat mabeles!!!!

gadis jumaat said...

tengkiuuu inaaa :DD

journey of a lady said...

dear i pon br je order kt ebay puncher scallop tuh.btw u beli kt ne n bape rm??leh aja i x cane nk set saiz bulat2 tuh n nk makesure kite punch tuh just nice je kt scallop tuh.aja me pls...email i k..

azzudagreat@yahoo.com

i add u dlm my list oke?

gadis jumaat said...

hi azzu, ai bli kat scrap-n-crop, harga 89.90 kalo tak silap. u might want to refer to these entries:

http://ilovemyfiance.blogspot.com/2010/06/easy-breezy-thank-you-tags.html

http://ilovemyfiance.blogspot.com/2010/05/of-kad-kawen-thank-you-tag.html

u beli berapa?

journey of a lady said...

dear i de reply ur mail..ade dpt x??jwb ler soklan2 ngong dlm email i tuh plsss

Miss Byo said...

oh my!!! cantik nye tag...comel and cute...bpe inggit ek scallop puncher tu?

Miss Byo said...

oh my!!! cantik nye tag...comel and cute...bpe inggit ek scallop puncher tu?

gadis jumaat said...

punch tu dalam 80 lebey, diameter dia besar sket, 2 1/4"..

journey of a lady said...

i wat circle tebal cam u,pakai elipse + SHIFT..tp bile i fill/stroke line utk tebalkan color dia,bulat dia tuh xnice la..mcm xsmooth..cane

fia said...

sangat cantik...kuantan kat mane ya...xchange link..

khairulhaya said...

cntik sgt tq tag awak ni gadis jumaat..ade amik tempahan x?nanti email kt saya quatation..saya nk order dlm 500pcs..

please email saya,roy_kwa@yahoo.com.my

T I N A said...

hai gadisjumaat... kat mane awak beli cocktail stirrer tu eh??
btw comel je tq tags :)

gadis jumaat said...

hi tina, aiseyy... betul2 lupe laa.. tapi kalo tak silap kat jaya grocer/cold storage :D sorilah banyak makan semut, so mudah lupe :P

nida-razak said...

salam dear, leh x ajar i macam mna nk set saiz bulat2 tuh n untuk makesure punch tuh just nice je kt scallop tuh..email kat i boley?
nurasnidarazak@gmail.com

nida-razak said...

dear...hal ink full dapat 600 tags eh u wat?

gadis jumaat said...

A'ah beb... seingat ai dapat 600tags dengan 1/2 ink.. :D

nida-razak said...

ooh..okay..thank you =)