Monday, July 19, 2010

Perhaps I'm Bulimic Who Keeps Forgetting To Vomit!

Hari ni aku tekad *cough* nak diet secara gigih semula! Dah lama sangat aku 'bercuti' diet sampai berat dah naik semula nihhh, dah laa dah dekat nak kawen, baru terhegeh-hegeh nak kontrol makan

Maka, here's what I planned to do dalam masa lagi 2 bulan ++ nak kawen ni:

1. TAKMO MAKAN NASIK SAMPAI HARI KAWEN NANTI.  

2. Minum SDII semula. Especially time tea time ngan malam time lapar.

3. Minum at least 1.6 liter air time kat opis. Cuba slo-slo bagi cukup 1.6 x 2 = 3.2 liter.
    SAY NO TO AIR MANIS!

4. JANGAN SESEKALI DRIVE PEGI KEJE. Maintain naik lrt.
    LRT - opis = 15 minit jalan kaki.
    Opis - LRT = 15 minit jalan kaki.
    Dah dapat 30 minit eksesais sehari. Bab eksesais berkire tuuuuu hik hik.

5. Telan pil gluta white semula. Pil ni ditelan semata2 untuk memutihkan diri yang TANNED ini. Takmo ngaku kelam. Ngeh ngehhh.
6. Minum GLOWZ semula. Ni untuk tampil glowing giler di hari perkahwinan nanti walaupun keberkesanan dia agak diragui Tapi sebab dulu dah terbeli banyak stok sbb bace testimoni kat forum yang sangattttttt convincing; telan je laaaaa. 3 kotak $400 tu... Kenalaa abiskan. At least ada usaha yekk.


Aku kena tulis semua ni supaya aku fokus sket pada ape yg aku kena buat. Setakat azam dalam hati je, baik takyah. Seminit kemudian dah lupe bahawa aku pernah berazam. Ngee

Fuhhh. Doakanlaaa aku berjaya merasa nikmat menjadi wanita kurus setelah sekian lama... Tsk tsk...

Dapat camni pon jadila...





Jaga diri & stay pretty!

xoxo, 

20 comments:

Mia-Ina said...

pergh..sya dah mula nk diet la..join my club ye...:-) chaiyok...

rule no 1= aduhai, x sgp x mkn nasi walau 1 hari...huhuhu

yg lain2x, msh bisa dibuat lg sya

ikoko said...

u will lost your weigh lah dear.

jgn risau sgt. tu je. sisipkan pada doa, yg kita nak sgt kurus. tolonglah kuruskan aku ya Allah. Kau Maha Mendengar isi hati hambaMu ini, ya Allah.


jgn risau sgt please, the more u worried, the more u can't lost your weight.

just go with the flow. focus dengan hal lain2. masa makan, makan, jgn skip ah k.

nanti seri pengantin hilang. :)

at least u have carbohydrate, protein, fruits, vegetables, and plain water in every meal, okeh.

kot makan kat kedai, minum air buah, limau ais pun ok. (lepas kawen, kurangkan minum limau ais, sbb nanti kot2 ngandung, takut susah nak lekat, hihi. so minum puas2 sebelum kawen, k)

love u and don't worry. please be happy.

skrg masa untuk happy tau, bukan murung pasal diri. :)

cik puan fara said...

ade sorg kezen i tu, nk kurus punya psl, tiap kali lps mkn die jolok blk.. muntah blk ape yg die mkn tu..
lama2 die dh takleh telan makanan..
skrg dh cengkung, free2 kene syarahan pakcik i.. huhu


takpe kak sya, boleh punya!!!!

:D

miss nona said...

jom2!kite same2..i pun dieting ni.hehe...
tp i wat atkins la..
mnggu ni straight i xnak kantoi langsung.. aim seminggu ni 3kg.aminnn~hehe

miss nona said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

erkkk...diet? jgn sampai mudarat diri udah yer...huhuhuhu-achik-

@ty_farEd said...

kene gigih ni ok... :) yang penting juz take a gud care of urself key.. chaiyuk..!!

gadis jumaat said...

mia: andalah idolaku!

ina: takdelaa sampai tahap murung :P tapi nk kelihatan extra good time kawen :D btol la, makin risau, makin susah nak diet :( time kasey atas nasihat ina... love u too!

fara: perghh sampai cengkung... tapi terer giler dia bleh menten menjolok tekak, akak tak sanggup... dulu dia besar btol ke?

missnona: taknak kantoi gak dis week plis! yg merisaukan adalah pabila balik kampung huahuaaa. 3kg a week ngan atkins bleh ke! ngeee.

achik: tengkiu... sesungguhnya kalo tak diet itu lebey memudaratkan.. keke

aty: makasih om... jeles ngan anda, kurussss je ngeee!

Anonymous said...

sile la ber-aerobik dgn Jillian Michael..gerenti turun walopon mcm ade rs nk kiok!

- shEkin -

gadis jumaat said...

jillian yang red team biggest loser tu ek? hahaha dia memang hardcore punyaaaa.

Diebalychouzz said...

i pun tgh gigih diet..
segan bila tengok gebu je dkat tangan masa fitting hari tu... seyes memang segan giler..
kita buat sama-sama yea.. (^_^)

hamlet said...

sya, ko da cuba puasa tak?
aritu aku puasa, kempis beb perut. tapi bila tak puasa ni, menjadi2 naik nya.

. i . n . a . z . said...

chaiyoookk.... chaiyooookkk....

Anonymous said...

korang, diet yg sihat la..puasa ok gak. yg penting kurangkan nasi, lebihkan sayur2an n buah2an...ai pun diet gak, seminggu 2-3 ari mmg tak amik nasi...hehehehe -achik-

gadis jumaat said...

dieba: ganbatte to us! menunggu hari fitting tu yang cuak ni.. huahuaa

emy: aku pnah dengar orang kate, tak baik puasa sbb diet. utamanya kerna Allah, tapi dalam keadaan skang ni, takut tersasar plak niat aku.. huhu

inaz: makasihhhh!

achik: teori itu mmg senang, tapi nak buat tu menangis sket. keh kehhh.

Anonymous said...

sya : kena kuatkan semangat maa...hahahaha..ape2 pun all the best. ttp jgn terlampau diet, nnti takut sakit len lak yg dtg..huhuhuhu
-achik-

ikoko said...

u will look gorgeous dear.

macam yang member ko cakap ni, puasa ah. tu paling berkesan. tak puasa ganti, puasa sunat.

nabi muhammad banyak puasa bulan syaaban, tapi bila dah nak sampai tarikh puasa ramadhan, dia tak puasa sunat utk bulan syaaban lagi, sbb takut ia jadi lain pula, takut rasa ia membebankan.

so good luck dear. tak menghalang cik utk diet, tapi buatlah sebaiknya k. jgn sampai tak makan terus. do not skip meal, ok.

:)

gadis jumaat said...

Thanx a lot, achik! N ina, thanx kerna memahami! Skang dh x larat nk diet x mkn terus cm dlu.. Huhu

hamlet said...

niat nya nak menyihatkan tubuh badan Sya, sambil beribadat. apepun, niat nya bkn benda yang tak baik kan?

ape pun, all the best.

gadis jumaat said...

betul... tengkiu emy!