Wednesday, June 30, 2010

Baju Bertandang Setel.

Ya ampun!!! Boringnyeeeee tadek keje!

Wiken baru ni full ngan aktiviti mencari baju bertandang ngan incik sayang. Hari sabtu, pergi Medan Mara pastu try baju kat butik Mama Roy. Layanan tip-top kat sini, dah jumpe karer baju yang kitorang nak (pepel gelap) tapi sayangnye cutting baju tu buat aku nampak pendekkk sangat. Haha macam2! So tak jadi. Tak perlulah menyertakan gambar di sini ye. (-_-")

Then Ahad tu jumpe cousin incik sayang plak untuk tengok koleksi baju kat kedai kawan cousin dia. Sebelum jumpe lagi, incik sayang dah cite samting tak bes pasal wife cousin dia ni. Bile jumpe2 pon, turn off giler lahhh ngan attitude dia (sorry to say).

Aku cakap aku nak pepel, tapi bukan pepel cerah cam kat kedai tu. Nak yang gelap. Dia bleh plak jawab, "Dah gelap, pakai gelap makinlah gelap. Pilihlaa yang cerah sikit..." Aku macam, laaaa ikut suka ati mak gua laa nak kaler yang macam mana... Yang dia plak, cakap kat orang camtu padahal dia time tu pakai baju kurung kaler itam. Wa tengok lu, kecik, besar, kecik, besar (adnan sempit :P), wa tengok lu lagi gelap dari guaaaa. (Sayang, ni bukan pasal takleh menerima sedara-mara anda, ni pasal what she gave, she got back, lagipun dia bukan blood-related ngan incik sayang ponnn.)

Incik sayang cakap, "Sayang boleh pakai kaler apa-apa pun laaa... Tengok Jada Pinkett tu, semua dia pakai je..." Huahuaa... Bandingkan aku ngan Jada Pinkettttt kekeke sweet sangat...

Lepas tu aku mmg turn off nak pilih-pilih baju dah. I want my own sweet time to pick the best dress. Kedai tu pun satu, tadek cermin dalam dressing room. Jadi, kalo aku nak trai baju, basically I have to parade myself dari dressing room ke ruang depan, depan pekerja kedai, tuan kedai, cousin incik sayang, wife dia, kucen belaan dia, pasu bunga, blablabla, ergghhhh tak bes gilerrrr dan memalukan!

Tapi yang buat keadaan neutral, sbb suami akak tu (cousin incik sayang) sangat memahami ahh, dia punye attitude gentleman sangat. Ayat2 dia macam, "Takpe, take your time...", ataupun, "A'ah... Slow-slow je pilih...", or, "Ok, tak payah confirm lagi, survey dulu." that sort of soothing words. Sungguh bes. Aku pinjam laki ko kang pegi teman aku cari baju kat lain. :D

Sebab in dress hunting, yang paling penting adalah membawa teman yang mempunyai attitude yang sangat positive ye. Dress hunting is a stressful business!

So in the end, kitorang just amek kontek number kedai tu je dan berlalu bersama angin lalu. Sebab honestly, tadek satu pun baju yang aku berkenan kat kedai tu. Baju adalah cantek kalo kite fall in love with it instantly, love at first sight. Bukan yang jenis kena tenunggg lelama baru fall in love T_T. Nononono.

Lantas kitorang terus chalosss pegi Jakel kat Jalan Masjid India. Muahaha. Puas atiiii bleh pilih sendiri tona kaler pepel yang dikehendaki, ngan lace corak cemana pe sume. Tinggal kena sesuaikan ngan bajet je ngeh2. Pastu kena pening kapla nak design cemana laa pulak. Ada lace yg aku sangat berkenannnnn sbb dia sejibik cam what I had in mind, tapi mahaiii terlajak. Maka terpaksala opted for a less expensive one, yang takde beads, dan aku akan jait sendiri beads dia nanti T_T. Gigih jangan tak gigihhh.


Nanti aku share gambar baju2 yang menjadi pojaan hatikuuu.




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

siot gle mulut ckp org gelap...isy3....

Mia-Ina said...

tue la psl...kte klu nk pi butik pengantin, mnesti nak layanan dulu..klu nk bg pendapat pn beralas la sikit...sabo je la..klu mia pun, mls dh nak amik dgn org mcm2..

girlfriday said...

huahua time kasey kerna memahami yanie T_T kalo dia putey melepak takpe gak :D

mia, pendapat jujurlaa tu kot.. :D mmg malas nak amek port (wpon siap tulis tak pueh ati lam blog huhu)

hamlet said...

tapi aku rase ko cerah. apsal dia kate ko gelap? hati dia gelap ke? ke mata dia ade katarak?

dasar pendengki dan laser. aku cili mulut dia karang baru tau.

*ade call masuk* lahanatttttt

girlfriday said...

Hahaha tensen je bile call msk! Ala emy, asal kulit tak putih je dia panggil gelap le tu. Tp seriously akak tu lagi gelap! aum! Tak pueh ati tgk incik sayang yg putih dpt aku yg suram ni le tu.. Huhu kan aku dah negatiffff.

Meey@ said...

aku da senseng lengan baju ni.amboiii..suke hati ati mak enon jek ckp u mcm tu.eh, klu i la..for sure da laser balik...eeee.geram plak.haha.emo terlebih.

girlfriday, u know what, my bertandang ceremony, maybe akan pakai purple colour gelap juge..hehe.my future mil da chop siap2..haha.over kau.

girlfriday said...

haha ko mmg meeya, bertunang pon blommm. wahha. tapi kaler pepel je kan nampak teghang lam gambar tanpa kelihatan over? patutlaa ramai org pilih pepel :D ai takleh laser balik laaa meeya sbb bakal kazen gak tu... T_T

hamlet said...

sha, kaler yg ko nak tu ade cam kaler mase aku kawin kat muar tu ke?

dorg kate, royal purple. itu ke ek?

girlfriday said...

alamak... aku recall gambar kawen ko yang tengah salam kadi pakai baju putih/cream tu je... pepel aku tak recall aaa. mana bleh tengok emy? tapi bile aku gugel royal purple ni, dia macam pepel kebiruan gitu kan. kain yg aku beli pepel ke-maroonan :D