Thursday, June 10, 2010

Glass Shoes Tiada, Glass Flower Pon Berguna.

Maka terpengaruhlah jugak aku untuk membuat bunga dip atau nama saintifiknye - Glass Flower. Ngeh2. Padahal sebelum ni tengok orang buat cam tak tertarek, it's definitely not a love at first sight. Sekali hari tu tah cemana bleh ter-beli barang nak buat bunga dip, once dah buat terus woahh fall in love! Dan terus decide nak buat bunga dip untuk bunga pahar :)))

Let's cekidaut antara eksperimen2 gwe spanjang kat Kuantan last week! As I said, theme kaler dah decide: pink & ceklat nyam nyammm!

The petals...

Sile cari benda tersembunyi! Keskes.

Konon nak buat satu bunga kuncup, satu bunga kembang utk satu bunga pahar.
Tapi nampak gayanye tak larat ye puan-puan.

Kelopak tak berapa nak meriah.
Next!

Yang ni comellll sangat, ramai orang suke.
Tapi tak berapa tradisional laa, tak seswai kot utk bunga pahar? 
Next!

Finally decided nak buat bunga camni.
Kakak aku cakap, bunga cam bunga logo hotel seri malaysia ngeh2.

Camni baru ada feel bunga pahar...
Yang ni buat khasss untuk incik sayang.
Motif? Haha kerna sayanglaa...
 Awek kau ada kasik bunga dip? Ada? Tadek kannn :P
Tadi dah kasik kat incik sayang, muke dia agak kompius di situ tiba2 dapat bunga dip hihi. Aku pun kompius nape aku bagi :D Aku rasa aku kasik sbb aritu dia suke bunga ros yg aku buat, dia nak simpan aku tak kasik sbb kedekut *giler berterus-terang* (lenguh giler nak buat satu2 bunga tu hokeyy :P). So kali ni aku buat bunga dip, aku buat satu khasss untuk dia.

Most probably nak gune bunga dip jugak untuk dulang hantaran nanti. Takyah susah2 carik bunga dah.. Buat sendiri puas hatiii!




Jaga diri & stay pretty!

6 comments:

wani said...

ya Allah, kreatifnya!
kalau nak minta share ilmu buat bunga dip leh?
sebab nak diy bunga dip.
:)

kalau sudi, email wani.
hot.chocolate0407@yahoo.com

tq! =D

girlfriday said...

adapun ilmu share bunga dip ai dapati daripada website ini, siap ada video lagi --> http://www.dippityglassflowers.blogspot.com/. Tengokla wani! malulaa nak wat DIY steps sbb saya budak baru belajar jugak :P

harzharun said...

dear...yg benda alah cecair yg nak di dipkan tu bli katne? <--------- malu nak tny tp kene tny br btambah ilmu..hehe

girlfriday said...

hahaha ape nak malu nye... cecair nak di dipkan tu bli kat kedai Sayang You, level u5 semua house. Senang beli kat situ, quality dip it solution dia bagus. Pastu, barang2 nak buat bunga dip dia letak setempat, sonanggg baitu!

harzharun said...

aiseh...lupa nak detailkan lg soklan..i duk tganu la yang....i mean,kat kedai bunga semua ada cecair dip tu ke?..ke kedai pengantin?..ke kedai cat?hehehe...

girlfriday said...

haha sori bebeh, ai terus assume yu dok kl :P insyaAllah kedai cat takde ngeh2. tapi kat kedai bunga banyak dah ada barang2 nak buat bunga dip skang, kalo kedai barang2 hantaran camtu lagilaa konpem ada kot. sbb aritu ai cari kat kedai barang hantaran kat kuantan ada je. however, in ganu i've no idea mai meng. sile beli dipping solution ngan thinner skali ye, kalo tak, dipping solution tu akan mengerasss over time..