Thursday, June 10, 2010

Unsangkarable, Unsangkarable...

Tadi tetibe dapat MMS dari kakak aku kat Kuantan:


Dengan ucapan: "Believe it or not! Ya Allah tak tahan nak cite!", kakak aku sms.

Aku pun terus call kakak aku ngan linangan air mata. Sayang dah balikkkkkkkkkkkkkk!!! Alhamdulillah... Lepas almost seminggu dia hilang tau tak... Sampai aku dah balik KL ni pon dia tak muncul2.

Tetibe je, baru sat tadi, Mak aku dengar kucen mengiau kuat gilerrr dari luar umah. Suara kuat mengatasi bunyi tv. Biasa kalo umah aku tu, orang panggil dari luar mmg kitorg tak dengar. Kalo ketuk kuat2 kat pintu barulaa dengar. So sile imejin betapa kuatnye Sayang menjerit nak suruh kakak aku bukak pintu.

Bile dia dah masuk, kakak aku terus bagi makan sbb nampak dia lapar sangat. Banyak giler dia makan nasik ngan ikan singgang, padahal dia bukan suke makan nasik sangat sebelum ni. Aku tanye, ada tak muke dia comot2 ngan lumpur coklat cam mimpi aku? Kakak aku cakap, ada, kat rantai leher dia kaler coklat2 huhuuuu.

Lepas dah kenyang, dia still mengiau2 lagi cam tercari-cari samting. Carik aku laa tu... Sabar sayang, nanti aku gi amek dia bawak balik sini huks. Since dia ilang, mmg aku tak stop nanges ingat kat dia. Bile balik KL, makin parah, makin lonely, makin rasa lost bile balik kerja, dia tadek nak menyambut aku kat muke pintu. Incik Sayanglaa jadi mangsa dengar aku soksek soksek bile gayut huhuu. Giler down aku rasa tetibe life aku macam kosong sangat. Aku pon tak sangka aku bleh down camni sbb hilang makhluk cinonet tu je... Tu baru ilang kucen tu...

Pastu time btol2 ingat kat dia, aku slalu cakap sendiri2, "Sayangg... Sayang pergi mana? Sayang baliklaaaa...", dengan harapan bleh ada telepati di situ. Seriously. Kan kalo kite rapat sangat ngan sumone, or something in this case, dia bleh rasa kan?? Aku percaya, bile aku ingatttt sangat kat dia tu, maksudnya dia pon teringatt sangat kat aku, n tengah usaha carik jalan pulang la tu.. Huu.

Sbnrnye baru malam ni, aku dah saiko diri aku suruh redha ngan semua ni. Orang hilang anak, hilang family one-shot, hilang rumah; aku hilang kucen je dah macam tak redha. Aku patut ucap Alhamdulillah untuk dugaan ini.

Tiba-tiba Allah pinjamkan semula apa yg aku sayang sangat tu pada aku ketika aku dah mula belajar untuk redha. Subhanallah...

Cam tak sabar nak tunggu period abis. Nak bayar nazar puasa 3 hari! :")))



Jaga diri & stay pretty!

4 comments:

Anonymous said...

uihhh..mmg ler..hr tu ank aku ilang skejap pon aku da xde mood nk wat kj..asek tingat kt die je..leh jmpe balik bile aku denga sore kucing dok ngiau2 kt area rumah aku..aku tau tu die..turun naik tangge aku cr die..klaka la plak sbb bole cam dr suare die ngiau je..padehal pye la byk kucing yg ade kt area rmah aku tu :P agknye sbb kite da rapat dgn die tu yg kite leh cam kot..huhu..apepon ckp lok2 ngan syg jgn pegi memane lg smbil usap2 kepale die sket..sure die phm nye :)

- shEkin -

girlfriday said...

huhuu hanya tuan kucen yg memahami tuan2 kucen yg lain.. :D tere laa ko bleh cam dari meow-an dia. sebbaik ko cam, kalo tak, sampai sudah dia penat mengeow T_T stakat ni aku bleh cakap ngan sayang aku kot tepon je, jgn gi memana sampai aku amek dia huhuuu.

hamlet said...

pusing jgn tak pusing. pusing jgn tak pusinggg

girlfriday said...

hahaha abu hurairah datang lagi! :D