Friday, June 25, 2010

Pink, It's The Colour of Passion!

Just nak share corsage n bouton yang aku cakap nak buat aritu. Bile ingat the date is approaching, ketaqnyaa lutut guaaaaaa! Cecahhh je 3 bulan lagi before wedding, dah tak senang duduk dahhh aku nih! Bak kata incik sayang - excited, tapi dalam masa yang sama rasa berdebar sangat sbb banyak tak setel lagi!

Nampak gaya, kena mintak sponsor abang aku lagi laa ni, walaupun dia dah sponsor catering wuuuu T_T. Ntah dia layan ke takkk tah ni... Cuak cuak cuak saya sangat cuakkkkkk takut duit tak cukup untuk persiapkan wedding ikut taste aku wuuu lagi...

Anyway!! There you go! *tak seprais pon tak seprais laaaa* Objektifnya satu je, kalo korang datang wedding aku nanti dan memerlukan pertolongan ke nak tanya apa2 ke, senang nak identify keluarga aku yg mana satu kan kannn. :))

Bahan2 untuk DIY pinned-on corsage.
Malas nak buat steps muahaha.

Kchingg!! Tetibe dah jadi ribbon :P

PINNED-ON CORSAGE - untuk kakak-kakak n sedara/jiran yang RAJIN menolong sahaja muahaha kejiiii.

Bahan2 untuk DIY wrist corsage.

WRIST CORSAGE - untuk anak2 sedarakuu.

Silelah bentukkan riben dengan sukacita sampai jadi bentuk camtu ye :D
Tak puas ati ngan wrist corsage ni sbb aku nak bunga besar satu ekceli, kaler putih cam previous post aku, martha stewart's tu.
Tapi bunga yg aku beli tak sesuai, tak berapa kembanglaa pulekkk dia:((

Sampai part bouton, dah malas amek gamba bahan2 :D

BOUTON - untuk abang-abang gwe.

Siapppp satu hal (hal kecik T_T)... Kesimpulannye dedaun yang aku matchkan ngan bunga tu datang dari bouquet bunga2 lain, sbb aku beli banyak bunga kannn. Okke la tu!

Skang nak tunjuk hand bouquet yang aku gubah sendiri jugak. Semua tak seprais.. Hihi.

Dah balut ngan pearls. Suke! Suke!

 Close up sikittt.

Dek kerna artificial roses yg real seperti di atas ini adalah mahal bagi aku, jadi dapat beli 3 pieces je. 1 piece ada 3 tangkai bunga. Jadi nak bagi nampak kembang dan meriah, aku tambah bouquet untuk bunga yang aku gune untuk wat pinned-on corsage di atas hehe. Tak membazirrrr, membazir amalan syaitonnnn!

Just in case any b2b interested ngan barang2 yang aku display lam blog ni, meh aku listkan vendors skali mehhh, aku tengah baik hati di hari Jumaat nihhh:

Corsage pin (ala badge/button tu): Kedai Sayang You, Carrefour Wangsa Maju. $2.50 for 20pcs
Bunga for corsage & bouton: Romantika Wangsa Maju. $4 - $14 per bouquet
Bunga for hand bouquet: SSF, Kuantan. $25 per piece (3 stalks per piece)
String pearls: Kedai Sayang You, Carrefour Wangsa Maju. $1.80 per meter.

See u in next entry! This wiken kena all-out carik baju bertandang. Nak cepat2 cross it off the list!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

13 comments:

ElyaElmo said...

cantik!!!thinking to make cosage jugakkk...:D
dear..u got a lovely blog....kiter dh linkked tau :)

girlfriday said...

Mariiii buat jugak!! Hihu. Thanks, nnt kite link semula :))

Meey@ said...

gegel, u ni..so much kreatif+rajin+bersemangat.salute kt u!tantekk oke...wuwuwu.ada lg tak u nk diy?sharing is caring miaw..miaw..miaw..hahaha.

@ty_farEd said...

yeah..pink always the colour of passion..!! :p cantik ok yang u buat tu... i nak buat jugak Ley tak... macam yang u jar tu....~weeeeeeeee... bagi anak2 buah n kezen2 i pakai...:)

girlfriday said...

eh...mustila bersemangat meeya, maklumlaa tak pnah kawen seblom ni :P kad kawen, bilik pengantin sume DIY gak, tapi tu kene sharing lepas kawenlaa meowwwww :P

eh buat laa sejibik2 pon ai tarak kisah punyier.... satu malam pon dah buleh siap jee hehe. nanti sile tayang kat blog ye!

hamlet said...

camne kucen? sihat? ok?
cantik semuanye. ko mmg artsy farting punye org la Sya.

nak komen sket je pasal bouquet tu. daun cam byk sgt. biarkan je bunga tu byk2 rasenye lg cantik. pada pandangan aku lah. skang pun cantik je. heheh

ko nk simpan benda2 ni sampai ari kawin nanti ke? (soalan bongok sebenarnye)

dasyat~~~

Mia-Ina said...

rajinnya ...mia pun x kreatif mcm tue..tahniah la

girlfriday said...

emy, kucen sihattt. ni baru branak batch baru ni T_T pasal bouquet tu, rasa dh xplain. mmg nak bnyk bunga tapi mahalll. tu yang daun bersepah tu huhuuuu. tu nak kate aku buat awal laaa tu benda2 tu... huhu. yeee aku simpan sampai ari kawen, sbb nak rilek2 je pastu takmo kelam kalibut...

mia, rajin dan kreatif membuang masa dan duit. hehe. tapi yang penting sronok mia :D

rose said...

cantik!!!!!!!!!!!!!!btmbh meroyan lg la sy..tiap2 ari tgk benda cntik kt blog2 b2b..pink plak 2..hehe..

nak mintak sesuatu....

sila sumbangkan aura kekretifan anda kpd sy..heeeeeeeeeee~

just azura! said...

nice lah semua diy awak!

cantek cantek..i loike!

gadis jumaat said...

time kasseyy~~

journey of a lady said...

rajen nye u DIY memacam..i da xlarat..nk place order utk corsage bleh??ngeee

gadis jumaat said...

haha bolehhh senang je tuuu. u musti dah last minute ni aaa T_T