Sunday, May 16, 2010

I Wish I Had 10k To Spend In Nilai 3!

And so did Ija!!

Tujuan datang aritu sbb nak carik wedding favours untuk tetamu.
Giler rambang mata... Walaupun harga taklaa murah mana.
Tapi yang penting pilihan banyak gilerrr.
Let's cuci mata ngan barang-barang yang wat aku tertarrek, menarrek, dan mmg de bombb!

Ni gambar2 kat macam2 kedai.







Sekali time nak balik dah tu, terjumpa kedai yang bes dan murahhh. 
Dah beli banyak2 kat kedai lain, baru jumpe kedai ni ngeee.  
Kedai ni mmg low profile sket, tapi percayalahhh, dia murah kalo compare ngan kedai-kedai lain untuk benda yang sama. Jadik kat Nilai ni, kena pandai2 laa carik kedai ye.
Jadik aku beli VIP favors kat sini walaupun tak plan pun dari awal nak beli lagi. Hehe.













Gambar VIP favors yang aku beli of course tadek lam gambar di atas... Marilah datang wedding aku nanti kalo nak tau dapat ape (tektik murahan yeah i know )! Susah giler nak dapat favors within budget, aku just nak samting yg bergune utk tetamu, takmo laa orang buang2 ishk.

Yang ni backup favors, kalo ditakdirkan tetibe ramai giler orang datang wedding aku not as expected. Apetah nama benda ni, yang orang gantung2 kat cermin kete tu.


Yang ni backup paperbag, silver n gold.

Ini beburung comel untuk wat hiasan hantaran nanti, ai loikkkk! Beli 4 ekor kalo tak silap.
Seriously aku kene wat list inventori sbb aku selalu lupe ape yang aku dah beli!




Bekas cincin untuk incik sayang, walaupun blom sure nak beli cincin kat dia ke tidak.. Ngeh2.


Ini cenderahati untuk semua tetamu! Kasik can laa nampak sipi-sipi... Tatahan!


Dan ni, box untuk isi favors, telur ngan sweets sudah sampai ari Jumaat lepas kat opis aku. 
Order dari oleolemanis, senang betul deal ngan dia ni.
Gumbiranya di hati, tak sabar nak hias...



Rasa nak pergi Nilai lagi je nanti! Aritu ada ajak Mak Incik Sayang pergi sekali kalau2 dia nak tengok2 apa2 ke... Dia memang nak. Kurang sejam je dari Gombak pun.

Seronoknyierrr buat persiapan kawen! Especially when your bestfriend is there with you! Oh btw, aku ada buat button untuk bridesmaid ngan best man aku nanti, yeahh!

Oh, aritu kitorang sampai2 je lapar, penatttt pusing carik kedai makan tapi tak jumpe, sampailaa finally jumpe kedai ni:



Restoran Hanya Satu!! Wakakaka!

Dahlah HANYA SATU, tutup plak tuuuuu. Soooo pusing punye pusing finally jumpelaa Marrybrown ngan foodcourt. Ingatkan hanya satu ni je! Hihi.

Ok, time to gooo! Will update later! Take care n be good!




Jaga diri & stay pretty!

6 comments:

ikoko said...

sebelum spending, jangan lupa survey banyak kali, k :) survey harga dulu. tak semestinya kedai besar, harga murah. ada jugak yang kedai besar, banyak pilihan, harga mahal2, berbanding kedai sempit, tapi barang tak banyak, tapi murah serta cute2 barangnya

girlfriday said...

haritu mmg survey dulu, tapi tak larat nak usha semua... tapi btol cakap ina, kedai sempit yg lagi murah sebenarnye! yg besar2 tu mahalllll....

Fara said...

dahling.. i ade besi tempat gantung bunga pahar tu.. sepasang.. if u want to rent.. gitau.. i mmg rent pon mende tu.. ;)

girlfriday said...

bleh gantung bunga pahar gak eh yu? rasanya mak ai nak yg jenis cucuk biasa tu, kerna dia nak cucuk kat pulut kunen / pulut manis thee hee hee... tengkiu for the thoughts though!

Fara said...

ahh... no probs babe.. just tanye if ur interested je.. ;)

erin moshimoshi said...

ni kat mana ek .. boleh bg tmpat nye x ?? sbb i dri muar ..nk trun la tmpt nie .. dgr kl murah2 belah mna ?? n ape nama kedai ye dear ?