Friday, April 23, 2010

We're Gonna Be All Right

SAP lately dok on-off je. Arini sangat unstable, tekan skarang, 18 minit karang baru kuar. Ngrrr. Diorang kate SAP hari jumaat je on holiday mode dah! Haha!

Maka marilah membelog!

Macam biasa, taip blog ngan gigih ngan window Firefox dikecikkan sampai sebesar kuman... Ngan aku-aku sekali nampak tak nampak je font ni ngah ngah ngah. Dahla orang seblah suke usha screen aku, tapi takdelaa dia bising, tapi tak besla kan.

I'm still very annoyed with the PM. Hari-hari dia masih datang lambat! CONSISTENTLY! Ketam sungguh... Aku tak peduli pon kalo sesape lewat, tapi in his case, yo-yo je dulu antar email kat sumer orang cakap sini tak practise flexihour laa, remind semula office hour stat pukul 9 laa... Then skang who's practising flexihour, tell me.

Pastu mulelaa bile masuk boardroom, bile aku tengok dia, mulelaa dia larikan pandangan dia. Tau maluuu. Aku tau laa dulu dia hantar email tu sbb nak sound aku jugak. Cehhh kan skang dah malu.

Aku tau, mmg laa dia boss aku, tapi dia lebey kepada project lead, bukan boss kompeni, the kind who owns part of the company shares. Jadik he's part of the team. Nak tego orang pasal datang lewat, tapi dia pun hari2 datang paling lewat dari semua orang waddeheckkk. Poyosssssss!

Kannnn aku dah melepas geram.

Preparation kawen masey slow. Dapat gaji ni, nak survey butik pengantin ngan ija. Ataupun survey kain, blom decide lagi. Aku lately ngan incik sayang mudah terasa, mudah nak marah sangat... Totally takleh kontrol ishk ishk pembawakan ape kah iniiiiii.

Dia plak, sejak dah ada hubungan ngan aku yg dah membabitkan keluarga ni, dia sangat menjage dari bergado ngan aku. Bile tensen ngan aku, dia cakap lembut2 tapi suara bergetar. Kalo dulu, bile aku tak puas ati ngan dia ke, silap cara sikit, mudah je dia nak menjarakkan diri, marah n nak lepaskan aku.

But I guess semua orang pun melalui benda camni. Tak boleh tidak... Yang penting kena kuat. Dan perlu pengertian yg tinggi :( Dan jangan simpan dalam hati :( Orang kate love isn't everything, but to me it is... So, as long as we really really love each other, we can overcome just everything...

Ishk can't wait to finish the day off.



Jaga diri & stay pretty!

2 comments:

cik puan fara said...

heee..tu la, i dl pn rase cmtu jgk.. bile makin dkt, makin menjadi2, makin nmpk semua yg xnmpak dl. dugaan betul.yg penting, kuatkn diri..sabar byk2.. kita tahu tu yg kita nk, kita kene fight for it :)

girlfriday said...

ngeee ai rasa sbb nak period laa jadi kepala rajin nak pk banyak2 T_T yeah aja aja fighting! :D