Friday, April 9, 2010

Cleopatra For A Day :)

Gara-gara minah ni lagi, tetibe jadi tersangatlaaaa tempted untuk tempah baju kawen daripada material velvet. Aku siap private msg kat fb tuan punye badan ni, tanye adakah dia gune velvet utk buat baju ni? Dia cakap yezzzzz. Oh btw, she's a fashion designer y'alllllll.

Cunnyierrrrr....
Tak kisahlaa kena kongsi schaheizy ngan dia, tak kisahhhhh....

Masalah terbesar ngan taste aku adalah, aku nak yg unik gilerrrr tapi murahhhhh. Contohnye memule aku nakkkk sangat pakai pink on my wedding. Tapi masalahnye aku nak pink terangggg tu, bukan pink lembut yg biasa orang pakai tu. Jadi agak2 mana harus dicari kan? Dahlaa susah nak carik, kalo jumpe pon sure mahal. Pastu pk2 lagi, kesian laaa incik sayang 'terseksa' kena pakai kaler pink, walaupun dia dah pasrah tu demi mengikut kehendak aku... Hoho. Aku pun sebenarnye agak allergic tengok pengantin lelaki pakai karer pink

 *I heart thissss*

Jadi bile tengok awek schaheizy pakai baju ni, terus zaasssss sangat kena ngan tasteku! Unik, tapi mungkin kene twist skettt kasik ada aura pengantin tu. Kena gabung2 ngan lace maybe. Bertukar menjadi fashion designer!
Dan mau waist band camni...

Pastu kebetulan tak lama pastu, incik sayang call. Aku cakap kat dia, aku nak kasiktau satu idea. Hehe yo-yo an je. Tapi time tak sesuai sbb colleagues keliling aku time tu.

So pastu aku anta msg: "Yayang terpk nak berkonsepkan cleopatra n anything sezaman dengannye!"

To which incik sayang replied: "Konsep cleopatra? Hoh? Camne tu? B kena jadi firaun ke?"

Hahaha sabarrrrrr je!!!!!! *gelak guling-guling* Dia jadi hang tuah dah laaa.... Cleopatra n abang tuahnye bes apeeeeee. The clash of two cultures gitu. Bile terbayang cleopatra, terus terbayang headdress dia ngan nak laa kasut ala-ala camni. Tapi tengah2 tu kaler gold menyerlah, manik kecik2 cukup:


Sile jgn bayangkan sejibik baju cleopatra tu, aku ni pakai tudung ye. Maybe pakai tudung cam serina ke? Sile bayangkan potongan dress yg sangat simple je, tapi perincian akan ditumpukan pada accessories ngan manik and the likes lah. Fuhhh idea menderu2... Mari tengok hasilnye nanti ye!

Pastu incik sayang cite, lepas dapat msg aku, dia terdiam jap. Opismet dia terus tanye, "Apsal tetibe terdiam ni?"

"Tunang aku... Dia kata nak pakai cam cleopatra time kawen nanti...", ngan muke speechless dia.

"Biarlaa dia, sehari je pun dia nak jadik ratu..." Hahaha ai laikkkkk! Memahamiiii! Hahahaha.

I have to be more imaginative n more creative!! Pengantin yakin boleh!! Kalau mau save duit, akal kenalaaa panjang skett. Remember, it's the MARRIAGE, not the WEDDING we should focus our energy on! Jadi tak kisahlaaa kalo wedding aku bukan mengikut acuan orang2 terdahulu daripada aku! Woot woott! Semangat nak 'design' baju malam ni!


Pendek kata, di mana ada kemahuan, di situ ada highway! Ooohhh schaheizy!





Jaga diri & stay pretty!

4 comments:

hamlet said...

coba lo gi bandung kejap cari. kat sane mmg super cun jgk kain2 nye. kate ape?

girlfriday said...

pergh... takde de aku nak gi bandung sbb nak carik baju :D mau kaler biru jua :P

bibik said...

pembetulan...
"Biarlaa dia, sehari je pun dia nak jadik ratu..."
sebnanye...
"Biarlaa dia, bila masa lagi ko nak jadi firaun sehari..."
Siyes! Huhu...

girlfriday said...

hahahaha... sekali perawi tersilap meriwayatkan kisahmu itu daa... sori sayang! :D