Monday, April 26, 2010

Lebai Malang

Tsk.

Harini naik Maikel setelah sekian lama tak naik. Chuck kene tinggal sbb minyak dia tinggal duaposen kot huhuuuu  *blushed*. Gile miskin bulan ni lepas balik Sabah... Sedar2 eh duit dah abis? T_T Eh ke tetiap ujung bulan pon camni? Sabah alasan je :D

Teringat citer Confessions of A Shopaholic yang aku baru tengok malam tadi. Totally relate! My favourite part that is soooo true - Ada satu part tu dia try saiko diri dia jangan beli anything kecuali betul2 perlukan kann. So dia suda berkenan ngan satu glove ni, dia pon rationalize ngan fikiran dia: "Do I need these gloves? Well it's almost winter, and... I have hands!" Hahaha tangan pon jadik alasan!

Ok berbalik pada kisah lebai malang. So aku pun menaiki maikel ngan gumbiranyaaa sbb dapat rasa angin berpuput lembut ketika menyusuri DUKE hiway. Lama tak rasa angin menderu camni. Tambah seronok bile orang fewit fewit lagi dekat traffic light. Eh vogue lagi rupenye (padahal orang fewit kat scoot bunga2 T_T) Kalo naik chuck tadek orang nak kacau2 time drive kann :D

Seronok seronok seronok sampailaa ke satu selekoh... Adalaa bumper kecik ni, tiba2!! Sedar2 kunci maikel tercabutttttt dan terpelanting ke atas jalan raya. Huwaaaaa! Cemana nak brek tetengah jalan, cemana??? Dahlaa tadek bahu jalan... Kunci tu tercabut sbb aku gune kunci spare, kalo kunci ori, dia melekat jeeee takkan cabut2 punye.

Dan kunci yang jatuh tu sekali ngan kunci umahhhh.... Dan huwaaaaa lagi!

Soooo dengan gigihnye aku uturn punyelaa jauh, 2x lagi aku uturn carik kunci tu tapi tadekkkk. Huu mana dia nyorok?? Sudahnye, dah lambat nak gi keje sbb main2 uturn camtu, soooo aku givap n decide nak terus pegi felcra.

Pk2, balik nanti tumpang membe je laa, kunci umah pulak tunggu housemate balik. Anak sedara aku dah selamat balik Kuantan seminggu! Tapi halfway nak gi felcra baru teringat, cemanalaaa aku nak matikan moto ni nanti? Cemana? Hahaha. Pandailaa aku korek nanti T_T

Sampai2 aku terus gi tempat basuh kete murah 6 hengget tu kat brader yg basuh kete tu. Dia tengok aku ngan muke kompius, sejak bile kat sini ada pompuan naik scoot? Ngahaha. Aku mintak dia tolong matikan enjin scooter aku, pastu dia plak mintak ada orang felcra ni matikan enjin gune kunci kete dia. Sukses! Tapi pastu kene gelak ngan dorang T_T Malushnyeee hahahaaaaaa T_T

So maikel bakal bertapalaa kat situ seminggu, sbb kena tunggu anak sedara aku balik dari Kuantan minggu depan baru dapat amek. Ngeee nasib kaulaa maikel dapat tuan camni T_T

Akhir kata, gaji tak masuk jugak lagi ngrrrrrrr! 




Jaga diri & stay pretty!

5 comments:

Heyder said...

kamu sgt lawak hokeyyyy!!

girlfriday said...

lawak dalam tangisan. wakkakaa.

Anonymous said...

bes kan ade moto ngan keta?x ske nek keta nek moto...x ske nek moto nek keta, x ske nek due2 xyah p kj..huahuahua..

- shEkin -

girlfriday said...

pilihan last skali tu aku suke shekin. wakakkaa.

Meey@ said...

hi adik manis=)
beshkan sabun ajaib ni.saya da guna sabun ni sebulan lebih.hasilnya?tak pakai cream n compact powder pun nmpk sgt menyakinkan.kalau u nak dptkan sabun ni, i boleh bg u special price.sbb i one of the dealer.
ekh, meh exchange link.