Friday, April 9, 2010

Fat Jane Slim Jane

Kelmarin tengok Top Host kat TV3. Terkezzut wehhhh bile Asward kene drop dari program tu sbb datang lewattttt... Ngan aku-aku skali terasa bahahaha!

Ally Iskandar cakap lebey kurang camni kat Aswad: "Awak boleh bayang tak kalau pukul 8 awak bukak tv3, tengok takde berita? Awak rasa penonton akan cakap, ooo, takpelah, ada hal laa agaknye tu."

Tapi Aswad pon satuuuuuu, dah laa dia dalam reality show, dahlaaaa deal ngan tv3 lak tu, sure laa punctuality is critical. Bleh plakkk dia datang lewat untuk kali ke 2? Isshh isshhh ishhh. Aku time keje pizza hut dulu pun tak brani langsung nak datang lewat, tak penah pon in fact. Skarang jee brani-brani takut Sbb dulu, tau kalo lewat, orang shift sebelumnye yg susah sbb aku. Lagipun kalo datang lewat gaji per hour kena potong! Wahhaa.

Tetttttttt! Enaff baut dettt, preparation kawen agak slo di sana-sini. Diet aku pun di awang-awangan ngee (as expected lah kann.) Jadi pengantin XXL gak laa aku nanti nih tsk tsk tskk...

Ada sorang colleague chinese aku prangai camni.
Dia kate dia gemuk just because dia tadek space di tengah2 peha dia
Padahal dia skinnyyyyy!!!

Ohh btw, sejak bertunang ni ada 2, 3, 4, 5 worang cakap aku makin berseri, manis dan gorgeous (ok tipu, part gojes ni aku sendiri tambah hihi ) Maklumlah susah nak dengar orang puji, so bile sesekali orang puji kenala cite kat blog. Haritu time aku datang umah incik sayang, jumpe jiran dia ngah menyapu tak pakai baju. Pastu dia macam nak kaver2 dada dia depan aku hahaha, tapi sempat cakap "Assalamualaikummmmm..." kat aku lagi.

Malamnye incik sayang cakap kat aku, "Chacha cakap yayang lawa." Monotonous. Aritu pon time incik sayang cite abang chacha cakap aku cantik, tone incik sayang camtu gak. Ngeeeee. Tak kisahlaa chacha dan abangnye tadek taste ke cakap aku lawa. Yang penting aku kene puji! Wahhahha. Lempang Leo sedas. Nak harap incik sayang pujiiiiiiiiiiiii, setahun sekali kot kalo TAK DIPAKSA puji huhuhu. Jadi kite tunggu tahun depan je ye nak dengar puji-pujian dari bliau.

Tapi apalah maknanye manis ittew kalo saiz badan tidak seirinnggggg! Pasrah lagi... Aku ngan Ija cam givapnyeee nak turunkan saiz badan!! Tertekannnn! Setiap kali kalo kitorang gayut, kalo tak cakap pasal wedding prep, cakap pasal diet on-off, ape plan nak kurus, blabla. SEJAK UTP LAGIIIIII!

Huuuuuu. Susah btol jadik orang yang suke makan tapi tak suke eksesais ni.




Jaga diri & stay pretty!

5 comments:

Mia-Ina said...

mmg pun kdg2 ble rs nak makan..mcm2 nak makan..tp bab exercise ni mmg kena kuatkan smgt selalu..klu x, mmg berat naik mendadak

girlfriday said...

haha tu laa, tau sumer teori tentang bagaimana nak menurunkan dan menaikkan berat badan, taaaaapi, execution zero. wakakakaa.

kay kamal said...

i used to be 75 kg tau..tggi 170cm...now setelah 2 taun here and there. jaga makan n exercise..not bad im at 64kg. takde byk mcm marie france nye iklan but sumpah beza GILE if wat photo comparison...

kesimpulan: bole turun tapi jgn drastic and mesti ada dicipline. my H2B adalah seorg trainer tegas. sekian

gadis jumaat said...

mmg beza banyakkkk tu kay, lagipun u tinggi... disiplin tu lah paling lemah tu! terer laa anda bleh jaga disiplin ittew... T_T

kay kamal said...

tu psl kne dpt bkl hubby yg gile tegas.. hoho