Sunday, April 25, 2010

The Weekend And I.

AF8 sak essss! Sakit tinge aku tengok sorang-sorang contestant.
Pastu balik2 nak wat kejutan yang tak bes langsunggg. Boooooo panjang!!  

Obviously aku tatau ape nak merepek kat blog ni, tu yg komplen pasal AF tu. Tapi dek bosan sangat aku rasa nak taip samting.

Ohhh before that, may I present to you - my new blog header! Hihi. Tu aku edit2 dari gambar aku cilok kat internet tuuu, tambah2 mana patut. Plan nak tukar sikit2 gambar tu mengikut suasana semasa. Contohnye time penulis blog tengah kawen, kite lukis kartun di atas pakai veil ngan tanjak ke. Pastu time penulis blog tengah honeymoon pakai topi besar lak ke. Time pregnant, perut besar naik lambretta gakkk koh koh koh. Pastu bile dah ada anak, ngan anak2 skali naik lambretta ngah ngah ngah!

Suke tengok Dahlan Zainuddin lam Nona siang tadi, dia ngan wife dia nampak loving sangat without appearing too over tau! Nampak cara dorang pandang memasing cam baru kapel je, cam malu2 lagi pon ada. Wife dia siap cakap, "Saya rasa macam baru je kawen ngan dia... Tapi eh dah 33 tahun?" Olololo comel sangat... Nak jugak!!

Incik Sayang dah eksaited nak dok kat Bukit Jelutong taim kawen nanti. Dulu dia macam tanak sbb jauh. Kan aritu aku ada citer, abang aku yg kat Arab tu offer kitorang dok umah dia lepas kawen. Rumah dia tu dah terbiar sejak sekian lama, tapi adalaaa sedara dia datang every now and then tengok ape yg patut. Dia mmg takmo sewakan kat orang lain. Sooooo baik laa kitorang je 'tolong dudukkan' dan jaga mana yg patut. Umah tu pun dah ada sumer.

Aku lak eksaited sbb Hanis Zalikha dok bukit jelutong gak, walaupun aku tak sure laa seluas mana bukit jelutong tu ngahahaha. Entah2 seluas Shah Alam ke Incik sayang cakap, "Takpe, raya tahun depan kite raya umah dia eh." Bahahaha baikkkk punye perliii! Padahal aku pk seronok je kalo dapat tengok HZ in person ke, dan senang nak order choc moist mak dia ke! Haha fanatik ke ape iniiiii 

Pastu tadi aku cakap kat incik sayang, "Lagipun kalo ada anak nanti, mak HZ tu biasa jaga baby tau...." Mak dia jenis mmg suke budak lak tu...

Tapi incik sayang cepat pintas, "Oooh... Tu b takleh stuju, sbb b nak mak jaga anak kite nanti..."

"Tapi kesian mak, mak kan selalu tak sihat, orang tua yang..."

"Taaak, mak mmg suke ada budak kat umah... Dia mmg nak jaga, abah pon..."

"Haha kalo mak mmg cakap camtu takpela... Ingatkan b assume je mak nak..."

Aku bukan ape, risau sket bile baca blog Ladynoe, bile dia cakap, mak mentua dia macam kasik hint dah tanak jaga baby dia n Fandi... Pastu dia pon mengidam sangat nak anta anak dia kat mak HZ tapi jauhhhh. Aku pun takmo kannn kalo mak mentua tahap 'terpaksa jaga' anak kite pulak kan... Takmo bebankan dorang sebenarnya.

Tapi kalo dorang sendiri yang nak!? Kecil tapak tangannnnnn! Tak sanggup aku tinggal anak kat sebarang pengasuh wei.. Tak sanggup...

Wah! Jauh terkedepan plan padahal kawen ponnn tak slamat lagi ni Tetttttt tukar topik!

7/5 ni Ija nak datang, memule reunion kat Genting ngan geng seangkatan kat UTP dulu, pastu plan nak survey butik pengantin kat Shah Alam, ngan layan Rinssuzana lagi skali. Pastu kat JJ AEON AU2, tempat deting official aku ngan incik sayang, ada pameran pengantin sepanjang bulan 5 ni yihha! Tak sabarnyeeeeeeee tunggu Ija datang! Sesungguhnye seronokkkk sangat diskusi sal kawen nih, angan-angan sampai ke langit... Tapi bile nak kuarkan sen tuuu yg tak brape nak melangit. Melangut lebih.

Dan susah giler berperang ngan nafsu nak hitu-hini ikut impian perkahwinan memasing. Fuhhh. Last2 sedar diri ngan kadar ketebalan poket sendiri (-_-")...

Okaylah, mari bersirammm!




Jaga diri & stay pretty!

2 comments:

fairy said...

ececeh cepatnye dah berangan pasal anak!advance tol u ni tau. kahkahkah

girlfriday said...

kasik can maa! :P