Monday, March 8, 2010

If You're Mad, You Take A Nap

Napelaa aku tak brape bernapsu sangat nak taip blog skang ni? Adakah kerna aku perasan sibuk jadik aku rasa aktiviti taip blog ni buang masa je? Jadi bile nak taip blog rasa serba salah je. Padahal masa bukan terisi secara bermanfaat giler ponn hakhak. Banyak abis masa tengok blog orang lain gak hehek (gelak schaheizy sam )

Ohhh speaking of the devil, aku almost konpem ahhh dia dah kapel ngan pompuan yang aku penah cite lam ENTRI HINI. Tunggu je laa kuar paper suatu hari nanti. Wuuu. Ishk bile nak kuar dvd Adnan Sempit nih?? Tak sabar nak tengok dan gelak dan tengok dan gelak lagi hahaha!

Aku langsung belum start ape2 preparation untuk kawen ni. Aku relax sangat ke aaa? Malas nak pk laa kekadang. Sbb bile aku btol2 fokus pk pasal kawen, otomatis sakit kapla sbb letih gilerrr nak juggle between bajet ngan keinginan!

Aku ngan ija balik2 gayut pasal trr trr risaunyeee resahhnyeee nak kawen... Banyaknyee nak pakai duit... Diskas nak beli itu ini untuk doorgiftla, nak pelamin cemana laa, nak baju ape aa. Tapi sampai laa ni lom beli apa2 pon lagi niiii.

Kelmarin plak TER-gado ngn incik sayang plak. Lama dahh tak gado secara serious camtu. Tapi nasib baik laa gado sehari je. Bak kate Guns n Roses, you'll feel better tomorrow, come the morning light now babyyy! Tapi kalo incik sayang yg cakap lagi bes kannn.

Aku pun tak ingat pasal ape daaaa. Ngeh2 Yang pasti sebab benda2 yang sama laa, tak dapat berkepit selalu, rasa terabai, pastu aku selalu rasa aku ke mana-mana sorang2 lantas menjadik sebak sendiri. Pastu kalo sembang aku rasa tak puas ngan dia sbb aku tak dapat nak btol2 luah kat dia. Mulelaa dalam otak aku stat debate sendrik pasal chemistry kitorang puleekkk. Padahal sbb ko sayang sangat kat dia, sbb tu ko rasa ko takleh citer semua benda yg mungkin leh jeopardise hubungan ko ngan dia. Ataupun ko takut dia akan start judging ko berdasarkan cerita-cerita yang ko nak cite kat dia.

Dan di ketika ituulah, setan mula berebut mencucuk2 makhluk2 Tuhan yang tengah nak diri masjid ni. "Cemana ko nak idop ngan dia kalo benda camtu pon dia takleh paham pasal ko? Cemana dia nak jadi 'syurga' ko kalo ko tak dapat buat dia hepi, dan dia pon tak dapat buat ko hepi? Bleh ke ko jadik isteri dia? Aku tengok ko nih nak urus diri sendiri pun tak berapa betul lagi. Takyah kawen lagi laa... Buang karan jeeeee." Seriously kerap giler benda tu dibisikkan lam telinga aku sepanjang nak kawen ni. Padahal aku gakkk yang eksaited sangat nak kawen cepat


Maka last2 terkeluarlaa sms dari aku berbunyi: "Maybe I can't marry you!" Puncanye bile aku hottt gilerrr dapat sms dari dia: "Yayang nak b jadi camne?!" Siap exclamation mark tuuuu.

Incik Sayang diammm kejap, n reply: "Sampai hati yayang cakap camtu..."


Mmg aku give up time tu, rasa macam aku ni tadek function lain selain tau buat dia sedey je, jadi why bother getting married? Ishk tak dapat bayang betapa besarnye kebencian dia, Mak n Abah yang dah mula sayang aku tu... Ishk2 giler ahhh. Aku pon macamlaaa boley pon kalo dia tadek. Aku rasa aku yang akan jadi lebey gila kottt kalo tak jadi ngan dia, walaupun aku yg kuarkan ayat tu tsk tsk... Tahap bleh bergelandangan kat Medan Kidd ahh kott Allah Maha Mengetahui laa bile Dia letakkan kuasa talak kat tangan lelaki. Mmg ada sebab musababnye.

Jadi kesimpulannyeeeee, marilahhhh banyakkan bersabar eh untuk orang yang kite sayang ni (maknanye ngan orang yang kite tak sayang, takyah? ) Tak sabariah, bukan begitu. Maksudnye marilah kite bersabar ngan segalanya, tapi LEBEY bersabar ngan orang yg kite sayang sbb dia orang yang kite sayang!

Kalau aku, aku takleh diskas ngan incik sayang kalo hati belum sejuk lagi. Aku akan diam, sbb orang cam aku ni sangat berbahaya kalo bercakap time hangen masey di atas kepala. Aku tadeklaa sampai mencarut ke ape, tapi aku takut aku akan melaser tahap gaban aahhh.

Haritu The Old Flame cakap kat aku, dia mungkin kena pk balik pasal nak bertunang ngan awex dia tu. Dia fwd kat aku sms dari awex dia time tengah hot: "Angkat la mangkok! Ape masalah ko ni? Angkat tepon pon dose ke? Ko ni mmg saje cari jalan nak kena maki ngan aku! Jgn salahkan aku kalau aku kasar bahasa mcm ni, ko g mane!" Perghhhh hebat tak hebattt. Padahal setakat aku kenal dia, dialaaa laki yang penyabarrrr sangat2 walau cemana pon aku penah layan dia. Cuma sekali je aku penah tengok dia marah, tu pun dia stakat diam je. Skaliii dia dapat pompuan yang lagi mencabar camtu. Kesian ahhh jugak. Aku cuma suruh dia betul2 bertegas ngan pompuan tu. Sbb pompuan mmg akan jadik camtu kalo dia rasa laki terlampau bersabar ngan dia tahap bleh dipijak kepala. Haihhh.

Dengan adanye pompuan camni laa aku selalu ingatkan incik sayang, aku kalo semarah2 aku pon, aku cuma diam n nangis je ngan dia, aku takkan maki hamun punyeee. Jadik jgnlaa mudah tensi kerna aku tensi ngan dia sikit pastu nangis, kerna itu cara aku release. Ngeee adakah ini excusee.

Time nih ungkapan yang sangat sesuai untuk aku adalah: "Don't marry someone you can live with. Marry someone you can't live without." Sbb seriously aku selalu pk, bleh ke aku idop ngan mamat nih yang bergelar si tunang sayang nih, with all our differences?

Tapi serious shaitttt takleh imejin cemana life aku kalo dia tadek!

6 comments:

hamlet said...

owh menarik.
aku tak penah maki pompuan dan tak penah di ajar.
tapi al kisah ade la satu perempuan ni mencabar kesabaran aku sampai aku panggil dia dengan bahasa "pompuan". tapi lepas tu menyesal macam orang gila la sbb termakan hasutan setan. ye la, kita ni manusia biasa kan.

walocemanapun, kes ko ni biasa lagi sya. it's normal. to me, tunang doesnt bring any mean. macam ko officially gitau parents, sedara mara atau seluruh dunia ko sedang berchenta dengan dia. literally maybe lah bole kasi lagi rapat ko dgn tunang tu.

tapi kalo apa2 terjadi (mintak dijauhkan) cuma menambah prosedur je. nak kene anta rombongan, pulang balik barang2, bayar double etc.

skrang ni waktu dah dekat, harap2 macam yg ko ckp tu lah, kene bersabar byk. aku dulu pun kene macam tu jgk. tapi sampai masa kawin, da bole senyum balik.

sbb tu org tua kate jgn tunang lame2. emosi adalah sgt sensitif bile da tambah title "tunang".

ni cuma pendapat aku yang tak seberapalah sepanjang kehidupan ni. harap ko dpt jadikan panduan.

honestly, melayan perempuan adalah sangat mencabar. dapat yang mulut laser, nak tangan2kan, tak boleh, nak melayan laser, kalah jugak, sudahnye, simpan je la dalam jiwa.
paling2 koman, bwk kete lelaju, bwk moto cilok2, lari laju2 sampai sakit dada. gitu je la.

hihihih

hamlet said...

susah jgk org nk comment ni. nk scroll verification image tu takleh. kene tekan tap

girlfriday said...

Laaa... Mana pegi komen aku T_T Sori emy, aku baru disablekan verification image tu.

Betullll, melayan pompuan mmg mencabar selagi tak kena ngan gaya dia. Tapi once dah kena, perghhh suruhlaa apepun dia akan melayan ko macam sultan di hatinya!

Melayan lelaki tak berapa mencabar, agak senang sebenarnye. Cuma proses nak adapt ngan laki tu je susah sket :P

Silelaa apdet blog selalu nanti supaya aku leh amek apa2 yg patut jadi panduan hehe.

Dan betullll, laki kalo marah suke bawak kete lelaju T_T

hamlet said...

hahaha, itu kalau ade kereta. aku dulu kat utp, bawak berlari laju2 je. waaahahhah

cik puan fara said...

kak scha,
itu normal ok. i pn rase gitu jgk, dl dan kini.. haha
rase terabai bile die xym i,xsms i xcall i..
rase byk nk bgtau tp takboleh..
rase mcm xde function lain selain wt die stress, wt die sedih..
tp kene cpt2 sedar lah, mcm kak scha ckp,setan ni mmg suke mencucuk2 kita..

normal tu, sabarrr.. n igt bende2 baik je psl die.. even klo ade buat salah pn, manede manusia perfect.. kita pn penah buat salah kn :)

girlfriday said...

emy, sure 'vee' pon pnah menjadi mangsa.. :P

haha yu, i wonder ada tak pompuan yg rilekkk je kalo diabaikan? btol la, sabar is the key. macam kite mmglaa tau tak patut buat itu ini kan tapi hati ini meronta2 nak tunjuk prasaan! :D ada taim tolerance level tinggi, ada taim tak terkawal, tu laaa masaelahnye T_T

ye, tadek yg perfek. kite yang lagi banyak buat salah sebenarnye T_T