Friday, March 19, 2010

Baju Nikah, Setelll.

Entri laju-laju sebab ngantut bangetttt nih! Dan belum jemur baju!

1. Baju Kawen. Siang tadi tergerak nak gi Rinssuzana @lunchtime, lagipun tak jauh dari opis je.


Hajat di hati nak carik baju sanding, tapi terjumpe baju nikah.
Kerna malangnye ngan saiz sebesar harimau nih, ada 5 option je yg aku leh pilih, how patheticccc T_T
Empat daripada lima baju tu, design n karer dia sumer agak ridiculous pada penglihatan aku.
Nasib baiklahhh satu tu aku terus bekenan bile aku try. Ngam2 je bile aku sarung baju tu, tapi lengan agak mengalami kesukaran bernapas hahahaha. Tapi taklaa nampak pelik, selagi tak wat muke takleh napas :D
Tapi amek je sbb dah bekenan. Alaa sempat punye diettt. Trr trr.


Tapi agak kecik ati gak laa sbb staff laki kat situ nampak tak friendly.
Senyum pon tak. Tengok aku serupa tengok alien ke apetahhhh aummmm.
Agaknye nampak aku tak berapa bersiap, jadi automatis terus assume budak nih sure kawen bajet2 je ni. Alaa mmg kawen bajet pon, so whattt.
Ataupun sbb tengok bodi aku  yg begini. Hmpph.
Nasib baik awex yg melayan aku tu okay.

 Weee tulisan tak mashuk.
Ropol-ropol kat blakang tu cantekk kann.

Ok! Dah mashukk :D

Aku tanye direct je, "Kebanyakan baju kat sini saiz S ek?"

"Ha'ah, banyak yang saiz S... Sebenarnye kat sini, kite bukan main buat je saiz ape-ape. Semua baju yg ada ni ikut tempahan customer laa. So, ramai yg datang dulu saiz S, jadi baju pon banyaklaa saiz S."

"Ooooooooo." Baru aku paham.

Tapi untuk sewa-tempah ni, dia cakap, kos dia dalam $1800 camtu. Ha ha haaa. Lupekannn.
Takdenye aku nak spend banyak camtu utk samting yg akhirnye bukan milik aku!

Tunjuk sketttt teaser baju nikah off white ku! :P 
Tengokk lengan yg ketat ittew...
Simple je, janji aku bekenan :D

2. Photographer. Aku sangat sangat sangat nak phootoooaura (bukan ejaan sebenar) tuh, tapi amat mendukacitakan.
Aku tanye pasal pakej dia yg paling murah, tapi respon dia tak bes langsung.
"Pakej saya bermula dari $1600 ke atas." blablabla.
Tak bother nak suggest pon pakej 1600 tu ape yg bes ke, ape ke.
Reply plak ketot giler. Macam terus assume beta tak mampu je.
Treat your potential client equally bleh tak?
Mentanglaaa aku tanye pasal pakej yg paling murah... Terus assume camtu aaa.
Abestuuu sape suruh tempek pakej yg murah tu kat website? Dah aku tanye. Marah marah marah.
(tak kisahlaa dia nak gugel komen negatif aku sal dia nih pon.)

Sesungguhnye bile buat urusan berkaitan kawen ni, mmg banyak kali ego tercalar aaah... Especially kalo ko dalam bajet yg ketat.

3. Mekap. Dari time engage dulu lagi aku bekenan ngan mekap mata si Fyzah ni, KF Seri Andaman.
Nampak dari gaya dia taip blog, dan gaya dia chat kat YM tadi yg sangattt melayan, aku rasa almost konpem dahhh nak amek dia.
Sebenarnye dalam memilih servis, ataupun produk biasanye, aku akan pilih orang yg sempoiii, yg tak terlalu taksub ngan kehebatan diri sendiri, pastu tau nak ikut rentak customer dia.
Tak kirelahhh kalu mekap lawa giler ke, pelamin hebat giler ke, tapi kalo customer service sak-ess, sorry lah. Lain tawun pun takmo mari dahh.

Okey, mari tido! Ekceli siang tadi berkobar-kobar nak taip macam2 tapi opis takde privacy langsung nak taip blog. Skang nih banyak dah lupeee nak cite ape.

Okkay, esok pas keje nak gi Penang umah Ija sbb luse nak gi wedding Zaum kat Kedah nunnn. Yayyyyy nak cakotiau yay yay yay!

6 comments:

aDieyZa said...

dear, if u nak photog yg murah & friendly, try tgk kat blog i.. i ambik dia pun sbb pakej dia berbaloi2 & sgt friendly..

if u nak details, e-mel la kat i.. adieyza_1110@yahoo.com

smlm i suggest kat one B2B.. trs B2B agree utk hire photog ni.. try la.. if u minat, ok lah.. if u x minat pun x pe.. i just suggest kat u jer..

girlfriday said...

i pergi tengok skang! haha!
thanxxx! :D

hamlet said...

hihihi, brape bajet ko ni sebenarnye Sya. aku leh la tolong usha2 kan...

btw, yang lengan ketat tu aku tak berapa nampak. yg len plak aku nmpk jelas... :P

aDieyZa said...

dear, if u betul2 interested, zana leh tlg tanyakan kat dia..

ada apa2, u e-mail kat zana.. adieyza_1110@yahoo.com

mmg murah dear... sgt2 murah.. sgt22 friendly.. sgt2 baik hati.. try deal dgn dia.. u akan percaya apa yg zana ckp..

Squarecut Ring said...

Hi ^_^

Macam cantik je baju nikah tu. ^_^ Siyes.

girlfriday said...

huhu xpe emy. bajet secoet je... T_T hahaaaa jahat emy, yg tu kerna corset aaaaaaaaa.

Ok adieyza, nnt ai follow up wokey!

Hi SCR, me asheyy... :P