Wednesday, May 18, 2011

Timbul Sekejap.

Okay kali ni aku berazam akan mempublish entry ini walau apapun terjadi!! (>_<)

Slama ni dok taip dan taip lagi tapi last2 rasa rubbish je lantas mendelete entri sendiri tanpa belas kasihan... Most of the time aku rasa ape yang aku taip tu orang lain akan bosan, aku je yg rasa excited nak share. Last2 itu yang takde entri sampailaa ke la ni... Ngahhhaa...

Keje (full time) aku skarang ni teramatla tak besnye! Segala2nye tak bes! Kadang2 ringan je tangan nak tender resignation tapi aku suruh tangan aku banyak2 bersabar... Kalau dah dapat offer keje lain, lain cite. Ini buta2 nak tender, mmg terlajak tangan takbleh diundur laaaa! Dahlah resume tak apdet2 lagi sampai ke harini. Apalaaa nak jadi niiiii.... T_T

Bisnes part time plak masey berjalan cam biasa... Ada a few customers yang tanye aku ada kedai ke tak, dorang nak datang! Muhahaha. Sesungguhnye kedai aku adalah sebuah ruang tamu + meja cermin untuk kerja potong memotong ye. Kahhh! :D

Stakat nih blom jumpe customer yg bener2 menguji iman lagi, semua sopan-santun dan sungguh supportive adanye :D Sikit2 cerewet tu biasalah.. Latest dapat customer yang spent $600 hanya untuk thank u tags & table signage je! Tercungap aku menyiapkan order. Dahlah orangnye baik gilerrrrrrrrrrrrrrr... Siap kasik links untuk free images yang boleh aku guna untuk design!

So bile dapat orang camni, yang layan kite dengan baik in return, aku bekerja pon super duper ikhlas je... Padahal ada rugi sket sbb terpaksa reprint 200pcs tags sbb family aku ada punchkan senget-senget hihi. Maklumlah pekerja tak berbayar... So tak kisahlahhh. Kesungguhan yang dorang tunjuk untuk tolong aku tu yang kite mau! :D

Lagi apa eh.. Ohhh sejak awal bulan ni, aku dapat order dr customer almost everyday! Tak kirala order sikit ke banyak ke, tapi mmg tak putus... Facebook like pon tinggal 1 nak masuk 500... :D

Okay! Sebelum aku delete entry ni, baiklah kiranye aku stop tulis dulu... Dah rasa meleret2 dah ni!
See u guys again later! :))



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

5 comments:

masmOna said...

alorh..janganlah delete..nak baca.. =)

gadis jumaat said...

hehe thanks sudi baca... :D

harini i tengok ramai yang sampai ke facebook gadisjumaat berasal dari page kesahkaseh.blogspot.com tauuuu! thanks so muchhh! :))))

masmOna said...

oh really sya? wah..i'm honoured =) ur most welcome dear..muahs!

anaztasias nora aira said...

saya pun pembaca setia kamu sya. alamak saya bukan customer cerewet ye. tatot huhu

gadis jumaat said...

mas, thanks again.. muahs! :))

nora, gatai tau..! jgnlaa tatotttt... :D