Wednesday, May 25, 2011

Kalaulah Dapat Join!

Tadi ada someone yang bernama Ramesh call nak cakap dengan gadis jumaat... Aku bajet potential customer dah, tapi pelik gak sebab suara dia serious je. So aku ingat dia nak tempah tq tags aku untuk corporate events or samting.

Prong prang prong prang dia stat bercerita kat aku pasal pameran pengantin awal bulan 7 nanti. Event ni mmg besar2an sangat sbb dorang expect antara 20k - 30k crowds yang akan datang memeriahkan majlis. Iklan pon akan keluar kat metro, radio era, astro ria & prima nanti. Siap nak ajak jumpe sbb dia ondeway ke Gombak (siap usha location kat pesbuk aku lagi ni...). Aku bajet, dia ni nak ape dr aku sebenarnye... Nak promote products aku ke ape? Nak kate dia nak promo booth utk disewa, takkan dia taktau bisnes aku ni kecikkkkk sangat lagi?

So, sbb suasana time bergayot tu adalah tak berapa nak nyaman, sbb aku time tu tengah kat Bumbu Desa KLCC meraikan opismet aka ex-unimate punye farewell lunch, sbb dia suda mau chow pegi HP, aku pon terus direct tanya: "Actually u nak offer sewakan booth untuk i ke apa eh?"

"Yesss... Event ni mmg confirm akan promo ur business, be ready to be busy for the next 5-6months sbb potential clients mmg akan ramai..."

"So how's the price like for each booth?"

"Depends... We have many types, they are around $5000 - $6000 per booth."

"Woww... Bisnes saya tak sebesar tu lagi, I don't think I can afford it."

"Ok, so what do u think of this event? I mean, isn't this part of your marketing stategies to make ur business grow?"

"Of course I would loveeeeee to join, it's very interesting, but not for now. Lagipun I buat ni part time je, siang I keje kat klcc."

"Ok, that's fine, maybe nanti u bleh datang tengok2 ke?"

"Sure, nanti I datang..."

Blablabla ucapan penutup lantas fon pon dimatikan. Dalam hati aku, ya Allah!! Besnyeeeee kalau ada bisnes sendiri!! Bile ada yang siap call offer a booth utk aku pon dah seronok giler, sbb aku ingat akak coklat pernah cakap kat aku, ekceli nak dapat booth susahhhhh.

Macam booth kat Pameran Kerja Kawen 26 Mei - 6 June kat kompleks kraf ni, kawan akak coklat ajak bliau share booth, kat situ punyelaa susah nak dapat booth tapi sbb adik dia organising committee utk pameran tu, so dapatlaaa seketul.

Alamak dah tibe waktu pulang.

So akak coklat pon mintak aku designkan sample design untuk coklat bar wrapper bliau yang bersaiz paling kecik dengan xl. Pastu dia ckp kalo aku nak promo tq tags aku sikit2 pon bleh dia letak skali dalam album dia. So apa lagiiiiii, terus on. Lantas design n printing utk chocolate wrapper pon aku kasik free je kat dia, sbb dia tolong promo aku punye tags kan... Soooo aku sudah taip macam ketapi n main taip jeee ape yg lam kepala ni.

Ok gotta go! Takut jem kat AKLEH. See u later alligatorrrsss! :D



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

2 comments:

iedchan said...

hi..u kije klcc gak ke...i pungg...jom exchange link jejom...heheh..:P

i folo u tauuu

gadis jumaat said...

iyaa..klcc.. baiklah!