Sunday, May 29, 2011

Romantika Kuantan, Yihha!

Bersiaran dari Kuantan!

Incik sayang kena tinggal 3 hari 2 malam gagagaaa... Sebab bliau kena teman mak bliau pegi menghantar orang bertandang, so aku hantar satu perwakilan cukuplah :D Tu yang bliau tak dapat ikut aku balik kampung. Aku plak datang angin rindu kat family sangat2, walaupun gaji blom masuk tapi zassssss! Mau pulang ke kuantan jugak! (^_^)

Romantika Kuantan baru bukak haritu kan. Kakak aku ye-ye je message bagitau Romantika dah bukak kat kuantan haritu hahahahaa... Bukan ape, slalunye ni lah aktiviti kitorang lah kalo bertemu. Selalu time dorang datang kl, kitorang layan pegi romantika wangsa walk n wangsa maju laaa.


~Romantika Kuantan~

Aku takdela layan sgt barang stended romantika yang bunga2 tu. Aku suke barang2 vintage remake punye cam pasu n frame, pastu barang ape2 pon yang ada gambar cupcakes. Gerammmm!! So inilah antara hasil tangkapan tadi...






Omputeh letak oil & vinegar, aku plan nak letak kicap je kot.
Takpon budu! Gagagaaaa... Hambek kau!

Aku sangat suke glasswares yang cantik2... And anything yang transparent. Mak mertua aku plak suka yang tembikar2 punye. Lately suke sangatttttt dengan benda2 yang kalerful. Tu yang bile tengok benda2 ni jadi tatahannnn sangat! :O



Bekas garam kunyit yang entah keberapa dah ni yang dibeli, saya pon tak tau T_T

Yang ni plak tadi sekadar di pinggiran. Ambik, admire, letak, ambik, admire lebih lagi n letak. Ngeee. Saiz dia dalam 1 1/2 jengkal. Giler kuno ukuran dalam jengkal hohoo. Puas hati tetamu kalau kuih letak dalam balang sebesar ni time raya nanti... Ngah ngahhh!

Yang ni plak kucen yang kitorang baru amek jadi anak angkat for a few weeks, tapi hari Jumaat tu dia dah hilang :(( Entah mana pegi... Sbb aku letak kat luar umah sbb takmo dia yak dalam umah. Punyela manjaaaa dan nakal... Tu yang sayang tu. Gambar kat bawah ni, gambar dia tengah 'nyonyot' kepala incik sayang yang tengah tido! Yeeee, objek itam itu adalah kepala incik sayang ye.. Kesian sangatttt sampai kepala orang pon jadilaa untuk dia lepas gian nak isap nenen mak dia.. Tsk!

Oh haritu kat kepala aku pon dia pernah nyonyot, tapi pastu dia boring2, dia nyonyot kat kening aku pulak ye!!! Ngeeeeeee (-.-") Kening ok!!! Ada video lagi sebagai bukti... (-.-")


Okay! Mata dah berair2, waktu pon dah dekat kol 4... Esok dah nak gerak balik kl tsk tskkk... Lakiku tak call pon before tido malam ni tsk tsk... Tidak rindukah kao akan bini yang 3 hours away from him ni?? Wuuuuuu....



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

4 comments:

anaztasias nora aira said...

sya dah balik kuantan? oh saya sgt jeles !!

gadis jumaat said...

iya... over the weekend nora, ni dah slamat pulang ke kl dah pon ni.. huhu!

Anonymous said...

kuantan ktne ek kdai romantika 2?

gadis jumaat said...

Dia opposite Giant tu.. :D