Wednesday, April 6, 2011

My Little Kingdom

Kembali bersiaran setlah sekian lama...
Sebenarnye banyak kali aku nak apdet aritu tapi rancangan tergendala
Sbb apdet dah tak bes kalo takde gambar disertakan bersama!

Ada banyak giler benda nak citer
Dari pasal kucen2 kesayangan hamba
Sampai ke kisah2 biasa side bisnes hamba


Smalam umah baru dipagarin dengan jejaring hijau
Sebab jiran seblah cerita, kucen2 aku masuk n membuat onar di umah beliau!
Dia tak marah kat aku, tapi dah tak larat nak halau
Kucen aku rupanya dah masuk sampai dalam umah, bukan stakat dalam pagau!
Sampai hati korang sume malukan mama tau!!
Pagi tadi pon incik sayang jumpe skali lagi suami beliau
Dan mintak maaf atas sikap kucen terlampau
Memule kucen2 aku blur bile tak lepas keluar pagau
Tapi pagi tadi sekor dah terlepas, dipercayai lompat tembok yang giler tinggi mak kau!
Takpeee... Balik keje nanti akan ku pasangin jaring2 hijau kat tembok kaw-kaw!! :D

Puas bercalar tangan mengerjakan besi jejaring ni.. Wuuu T_T

Yang paling tatahan bile buat bisnes, any bisnes, adalah bile jumpe org yg agak tak responsible
Order order order n request macam macam macam pastu kensel kensel kensel
Mungkin orang tak nampak aktiviti design nih mmg mencabar mental
Ada yang last minute giler order, pastu nak customized giler2, tapi nak dapat as soon as possible T_T
Aku tak mintak banyak, cuma harap mereka lebih sensible...
Be kind, and I'll be kinder, and we're both two happy people! :D

Buttons untuk anak sedara aku. Bagi time birthday party elmiera ni...
Untuk adik beradik dia yang lain pon aku buatkan sekali.

Most exciting future project yang aku nak citer
You know Hanis Zalikha? Bukan dier! :D
Tapi kakak dia Liana; I get to sponsor thank you tags for her!
Her wedding will be in December this year
Aku just try my luck and emailed her mom regarding the matter
"Alhamdulillah! Mmg bnyk dapat email, so yang unik2 macam ni memang kite nak...", said her!
Aku cuma mintak dia letak link blog aku dekat side section dia, just a small favor!
I know, aku baru je start, tapi aku yakin ini bakal membuka lebih banyak peluang in the future!
I'll reach 1500 people with 1500pcs tq tags that i'm going to sponsor
Sebab each individual tq tags will have my website address printed in small letters...

So another interesting project is a photobook project
I had to make illustrations, which i'm not too convinced it's something I'm good at
Dia dah siap kasik detailed ideas for all 25 illustrations i need to illustrate
Customer ni asal brunei, study sini, and she's very flexible n kind, that's the kind of personality she projects
Timeframe pon sampai bulan 7 nanti, so apa lagi yang aku expect
Jadi aku setuju aje nak buat, walaupun blom tau nak charge berapa, yang penting aku seronok nak start...

Satu lagi, ada customer yang ada online biz jugak
First non-malay customer, tp bahasa melayu dia kelihatan bijak2
Haritu dah order 60++ buttons dengan akak
Sekarang dia tgh plan nak order mineral water bottle label pulak
Dengan cd label pon dia ada tanya jugak
Aku suruh dia tanye other vendors yang lebey experienced, tapi dia kalo bleh nak aku jugakkkk
Aku suke bile ada yang request kali ni, next time aku boleh jual kat orang lain pulakk
Lagipun senang deal ngan dia ni, email dia slalu reply pantas terlajakk
Wedding tu nanti wedding adik dia yang akan berlangsung kat US, mau tak glemer, ye ke idakk?
Aku ni dah terbayang2 album facebook 'Customers in Action' aku, products aku dah sampai ke US tu nakkkk! :P

Buttons yang akan berlepas ke US nanti.. keh keh...

Okeh... Tu je cite yang berlaku stakat ni
Aku risau sbb baru nak masuk projek baru ni ekceli
Projek dengan petronas, aku al-konpem project tu tak serileks project kat sini
Jadi bile masanye nak bahagi masa untuk full time job, side bisnes and suami?
Semoga jalan untuk memantapkan ekonomi Allah permudahi...

Till then, have a good day everyone!



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

16 comments:

rose said...

wah...makin rancak nampak puan sya kita..alhamdulillah..rezeki kawen kn..nk tumpang seronok la jgk..hehe..

i doakan moga bisnes u berjalan lancar n maju..maju..maju n terus maju..tp jgn lpe i plak..hehe =P

gadis jumaat said...

hola rose! ai teruskan stakat mampu... time kasssey atas doa2mu, ofkos tak lupe u! Heheeee...

masmOna said...

sifu sya sayang..i pun doakan bisnes u maju maju dan maju lagi hik..mmg suka dengan artwork u..cumel =) nnt lah tggu masa i harus order jugak..tp tak tahu utk event ape..

oh, mgkin bila i dah ada baby *doa nih* boleh order utk akikah hehehe

go sya!

gadis jumaat said...

haha sifu.. mengade tau!! :P time kasey dan time kasey lagi atas support.. sayang anda!

okay, cepat2laa announce ada baby yeh... hehe...

aTy _faRed~ said...

hahaha... umah ai pon kene buat macam tu jugak... risau dia dah kuat merayau...!! geram biler tetibe hilang.. pantang bukak pintu...[ngeee]

gadis jumaat said...

buat jgn tak buat aty.. :P walaupun ala2 penjara tapi much better dr kurung dalam cage, tak sampai hati... yang hijau nih 8.50 semeter, dia tak karat sbb ada lapisan plastik salut besi. Yang besi takde salut tu dalam 7 hengget semeter. dapatkan di kedai hardware berdekatan anda! :P

hamlet said...

eh, yew jgn lupakan ai jgk hokeyyyyy.
ai sentiasa doakan kemajuan yew tawwww.

Semoga berjaya Sya. Sukati aku tgk another entrepreneur sedang menitip langkah.

gadis jumaat said...

Hahaha gatei emy!! iyaaa aku doakan ko sentiasa lebih berjaya n lebih maju ngokeh.. ko bile nak buat product launching? :D

hamlet said...

produk aku besar le. jadi arrangement sgtlah banyak.

Kau tunggu je lah nanti iklan. hehehe. aku suh ko tampal tag kat blog ko, boleh?.

eh, kalo nak suh aku tampal ko punye skang pun bole walopun aku nye blog takdelah fames mane. wakakak

gadis jumaat said...

Aku tertanya2 ni, ape bendalaaa yg besar ko nk jual tu... Aku terbyg brg2 komputer ni.. :D
Okay marilah sama2 kite menempek iklan masing2 kat blog masing2.. Bile product ko dh launch nnt, roger ehh!

Anonymous said...

email kat aku tag code ko. biar penuh sket iklan kat page aku.

ceqjulia said...

Hi..im your new folower..
welcome to my blog
http://sepetku.blogspot.com

Fitri Senin said...

wow..all the best awak..seronoknye..nnti wat entry psl badge yg smpai US tu

gadis jumaat said...

emy: tunggu product ko launch dlu ah :P

julia, tengkiu, will pay ur blog a visit! :)

fitri, insyaAllahhhh! tengkiu so much!

bibibibibububababa said...

tumpang joget-joget kat sini!

gadis jumaat said...

bibiiiii!! Ngaaaaa T_T