Saturday, September 4, 2010

Ain't Jimmy Choo's.

But I super love how it finally turned out! Ini kasut untuk majlis sanding belah aku kat Kuantan.

Kchhingg! Nampak klasikk nasional takkkk.
Ngeh2.
Ini kasut asal, belum letak kerongsang.
Plain = boring.
Kasut ni kasut sedia ada, tapi cuma pakai sekali je.
Sebab susah nak sesuaikan dengan baju.

Memule baca pasal trend letak kerongsang kat kasut ni dalam blog ex-unimate aku ni, tapi tak jumpe laaa plak link bliau yang ada gambar kasut bliau sendiri...

Pastu baru-baru ni nampak dalam blog miss eilaz plak, terus jato chenta sbb kebetulan jumpa jenis kerongsang sama macam beliau jugak. Tapi masa tu kat Ampang Point, aku tengok harga kerongsang tu mahal. Satu $40. Lantasss aku carik kat Jalan TAR dulu, malangnye tak jumpeeee. Yang ada cuma dokoh (rantai bertingkat tu), dengan subang.

Subang ittew! :D

Aku takleh amek dokoh sebab saiz tak sama besar, so aku ameklaa subang. Hahaha. Harga pon half dari harga kerongsang kat Ampang Point, yang ni $40 sepasang, tapi saiz lebey kurang sama besar je aku tengok. Tengah pk cemana nak lekatkan pin kat 'subang' aku tu, gune gam takut rosak. Member aku suggest cari pateri yang macam kite belajar pateri kat circuit board subjek kemahiran hidup dulu he heeeee. :P

Ekceli beli kerongsang yang ni, sbb nak ikut tema pink-brown. Normal price $28 satu, tapi sbb ada sale, 2 for $25 only. Nyammm! Dahlaa kotak dia elok, siap ada magnet kat penutup tepi dia, sesuai buat jadik hadiah... Oh aku beli dua2 kerongsang ngan subang ni kat kedai CK Jalan TAR tau, in case ada yang nak serbu... :P


Tak seswaiiiiii.

Setellll semua kasut!

Kasut nikah - sekali ngan sewa baju nikah, dia bagi kasut sekali. Tapi entah bile entah aku nak pakai kasut nikah ni? Sebab aku nikah kat umah je...

Kasut sanding kuantan - kasut klasik nasional di atas...


Kasut sanding keramat - tengah tunggu sampaiii. Tak sampai-sampai lagi.

Kasut incik sayang dua-dua belum setel. Sile cepat-cepat tak bizi ye padayyappa ku...

Ok enuff about shoes! Dua ari lepas aku yo-yo je rekemen biskut Mum's Bakery Carrefour kat opismet aku sebab sedapppp sangat. Aku tak suke yang rangup, aku suke yang jenis cair di mulut gitu.


Biskut Snow Almond.

Aku beli sikit dulu sebab nak rasa, ingat nak datang balik beli lagi kalau sedap. So malam tadi aku berziarah ke carrefour lagi, sekaaaaaali sudah habis daaa... Ilek poringgek, satu balang pon dah takde! Maka belilaaa biskut jenis lain, tapi jenama Mum's Bakery jugak.

Biskut ni sesedap rupa bentuknya... Sebab tu cepat sold out kot :(

Okeh! Nak gi Romantika Wangsa Walk sat, kakak aku kirim mug ala vantage tu...

p/s: header blog sudah tukar sempena mood nak raye ni, yay!



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

20 comments:

Anonymous said...

sya : alololo...T_T...rasa cam nak jd pengapit anda lak...hahahaha...cun siot!!! adeh..bila ai nk kawin ni????huhuhuhu~achik~

aziraarif said...

waduh, kreatif eh part kasut tu...end up chantik sgt,,

chenta said...

kasut yang first tu memang nampak mcm real datang dengan kerongsang tu beb..HAHA sayangnya majlis ko nanti kat kuantan..kalo tak teringin gak nak pegi tengok..:) dah x bape ari dah ni haa..chaiyok2!!

masmOna said...

sya, kalau lah i dijemput ke majlis u. boleh tgk kasut klasik nasional ituuu huhu. canteks!

i dah email u..hope u dah dpt email i =)

Nadia said...

hai..mmg klasik..pkai bj ape nnti snding?btw...jom exchnge link ..:)

gadis jumaat said...

achik: buat masa ni, yu beli 'subang' tu buat jadik kerongsang baju kebaya raya dulu ye... pok pok pok bahu dia.. :D mehlaaa turun kuantannnn!

azira: tengkiuuuuu: *blushed*

chenta: macam real tapi tetibe ada cangkuk subang tu.. gagagaga. alaa kuantan sekangkang kera jeee dari tempat anda...

mas: mustilaa jemput, tu terang tang tang kat sebelah blog... kalau sudi datang nanti tauu! nanti ai anta kad chentaa :D

nadia: pakai baju karer gold/light brown gitu. sure no problem!

farhanna said...

sis, sy pun pening nk setel kn pasal kasut....

Nora a.k.a Aira said...

cantiknyaaaaaaaa kasut !! asal kreatif pasti cantik kan =)

Nora a.k.a Aira said...

sya, nora pun baru sent email =) nak join mas jugak ! =)

gadis jumaat said...

farhanna, he heee setel satu2 yee... memang leceh nak carik kasut yang seswaii T_T

nora, tengkiushh! haa ok dah dapat email, tengkiu, jemput datang teman mas yeah!

iedayah said...

comelnye kasut u sya..

gadis jumaat said...

tengkiushhh dayah! simple je, janji gumbira.. :P

Reen Tart Nenas said...

Hi Sya. saye beli cucuk sanggul, subang, dokoh semuanyer kat Olex di Semua House. actually earing saye tu ada kerongsang, tp die boleh patrikan jadi earing. cuba la tanya kat situ, kot die boleh buatkan :)

MY said...

kreatif!! Nicely done I would say.

Selamat hari Raya jugak!! Safe journey back home ya..

ElyaElmo said...

kreatif jugak...mcm nk buat tuk kasot nikah elya jee nnt..he3...

nway...biskut kat carefour mana yee dear???he3

gadis jumaat said...

reen, olex tingkat brape eh? tak prasan pulak... bagus giler je macam kedai tu. saya dah gamkan pin pada subang saya tu, gune pistol gam hehe. kuat jugak, surprisingly.. :D

thanx my! have a safe journey too! mari main bunge api yeay!

elya, buat jangan tak buat. beli yang silver punye macam miss eilaz gak... biskut tu kat carrefour wangsa maju bebeh...

suriadzul said...

yeh...mmg klasik nasional pown....p cantik per...ade sentimentel value...wah!!!ramai sungguh gadis2 akan terkorban bulan oct ni yeh...suria pown kawen oct ni..1st oct..anyway!!congrat yeh...n gud luck!!!n Selamat Hari Raya jugak....

gadis jumaat said...

suria, hahaha mmg ramai bakal terkorbannn... anda dah tak lama tu! slamat buat final preparation, selamat hari raya, selamat semuanya!!!

Mia-Ina said...

nampk cntik lak kasut lps letak keronsang

rose said...

kreatif tol b2b skrg ni..memang Jimmy Choo kne tutup kedai la..hehe..

super cantik r u nyer kasut..rase cm nk mintak je..hahaha =P