Friday, November 25, 2011

♥ Hamis Jalikha ♥

I mean who doesn't love her and her writings? (>.<)

Oleh kerna saya amat mencintai HJ, blog mak n kekadang adik n kakak dia semua aku baca. So one day, aku baca entri mak dia pasal kakak HJ nak kawen. Terus ting!! Keluar mentol atas kapla. Ini peluang nak melebarkan sayap ni.... Dan peluang nak kenal HJ in person ngeh2.

So apalagi, aku terus kontek Kekna (kakak HJ) and cc sama mak dia. Rupanya mak dia yg respond dulu. Aku tanya dia berminat tak kalau aku nak sponsor benda kecik je, tags je pon, pastu aku tinggalkan link to pesbuk gadisjumaat untuk dia cekidaut.

Skali mak dia cakap, "Alhamdulillah, terima kasih sangat... Kita memang cari benda2 yang unik2 ni..." Humble giler okay... Mak dia siap cakap, "Jarang orang2 kita ni yang sanggup rugi dengan cara sponsor orang ni, padahal sebenarnya nanti kita jugak yg akan untung. Mcm ada sorang tu sponsor photography untuk Liana, skarang dia ramai clients dah, dapat bnyk jobs dari orang lain pulak.."

So long story short, finally dia invite aku ke umah untuk diskas2. In return, aku cuma mintak benda kecik2 je sekecik tq tags aku :D - iklan gadisjumaat kat sidebar blog mak dia n kekna, one short entry yg citer pasal tq tags ngan buttons gadisjumaat n yg paling penting tapi aku tak paksa, a brief mention of gadisjumaat's link dalam blog HJ sambil dia menggayakan buttons gadisjumaat di hari persandingan Kekna contohnye.... Nak gak masuk blog HJ tuh! Gahhhh! :D

Cunnye orang anak enam! (>.<)

Kekna si darah manis...


Alisya pon ada.. Comel sgt! :)

Excited membayangkan peluang2 yang akan muncul untuk aku lepas tu! Aku sponsor dalam 1600pcs scallop stickers, setiap satu tu ada tulis 'designed by gadisjumaat.blogspot.com', so I'll reach 1600 people, pastu 1600 orang ni mungkin akan tunjuk tags tu kat orang lain... Jadi numbernya aku yakin bisa berkembang, finally yang penting, translated into profit! Ewahhh...

Mak HJ cakap dia nak kurangkan bajet doorgift ni, dan lebihkan bajet pada makanan, so dorang just bagi lollipop macam famous amos tu. Kat situlah tq tags aku akan dilekatkan..

Cam gambar ni, tapi diorang punye bentuk love.


Aku sampai umah dorang ni ekceli dalam kol 10pm. Lambat sbb mak dia bizi hantar order, so dalam pukul 10pm baru ada kat umah. Memule tu tipis dah harapan nak jumpa HJ sbb dia dalam bilik tengah tido. Tapi nasib baik mak dia suruh adik dia kejutkan jugak sbb nak suruh HJ carikkan source file untuk label Collagen Dust yang mak dia nak order dengan aku! Yaaa aku! Annoying takkk... :D


Ni transparent sticker ni, skali order terus 1100pcs... T_T Aku rasa mak dia jenis taknak makan budi orang sangat kot, sbb tu dia order sticker untuk botol collagen dust ni dari aku untuk contra dengan yg aku sponsor tu kot... (-_-")

Then finally! Hamis Jalikha keluar menayangkan diri. Aku first time tengok rasa berdebar-debar giler, boley tak?? Hahaha... Cunnnn.... N flawless... N tall n slim... Ntah cemana prasaan orang yg jumpe dia hari2... Laki tengok lagilaaa kot.. T_T

Tutup muka sbb malu muka baru bangun tido. Hehee slamber je aku snap, tatahan! :D

Okay tu je! Mak dia invite jugak aku datang majlis tu nanti... Hopefully dapat amek gambar ngan Hamis banyak banyak banyak lagi! Sukaaaa! :))



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

9 comments:

BLuRpL3 said...

hai..jom exchange link

do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

gadis jumaat said...

hi, ok thanks :)

Agus Setya said...

hi..salam kenal ya..

gadis jumaat said...

ya... salam kenal.. :)

hamzah ian said...

hanis tetap dihatiku.. awwwwrr

gadis jumaat said...

baiklah.... :P

mrs irmidrza to be said...

hi..suka la tag thanx tuh..nway new b2b 2012 dtg sni..=)

http://lildrwalimah.blogspot.com/

Orkid said...

Wowwww mmg rezeki! Hanis kotttt hehe :-)

AmorE ParCo said...

hehehe gadis jumaat, i br je bertitik tolak nak mulakan blog... berikan tjuk ajar ye, tq