Friday, November 4, 2011

Bukan Adnan Sempit.

Rasa perlu meluahkan... (>_<)

Awal malam tadi lepas balik dari jalan2 kat Mydin USJ, tetibe eksiden sikit kat traffic light.
Orang depan aku stop. Aku pon stop laa belakang dia kan.

Tiba-tiba aku perasan kete dia makin mengundur-mengundur... Masa tu jauh lagi jarak aku ngan dia, so aku hon-hon banyak kali tapi takde effect. Bile last minute sangat, time aku tengah berkira2 nak reverse sikit, tiba-tiba bam!


Selamatlah sudah bontotnye mencium depan Chuck... Aku ingat nak teruskan perjalanan je, sbb aku rasa impact eksiden tu sikit sangat. Tapi orang depan aku bagi signal suruh berenti tepi jalan... Aku pk, "Oh, dia nak mintak maaf kot..."

Bila sampai kat tepi jalan, aku tengok driver dia orang melayu in his late 20's camtu, keluar kereta dengan kawan lelaki dia lagi sorang. Aku tengok kete aku okay, n kete dia pon okay, so aku tanya, "Hehe. Tak prasan ke saya hon banyak2 kali tadi... Nape kete mengundur tu...", kata aku dengan riang ria.

"Eh saya tak mengundur lah, akak yang mari ke depan..."

"Aik? Manade.... Akak brek abis, akak tengok kete awak makin mengundur...", amagaddd.... Apekah ini! Time ni jantung aku dah lari pecut dah. Macamana samting yang kita rasa sangat yakin bukan salah kita, tiba-tiba jadi macam salah kita pulak ni?? Wuuuu...

"Ishk saya kete auto, mana saya masuk gear reverse tadi..."

"Yelaa mmg tak masuk gear reverse, kete awak yg mengundur sendiri..."

"Eh, doklah kak, kete auto. Takkanlah tiba2 saya mengundur..."

"Iyaaa... Mengundur... Akak nampaklah... Tu yang akak hon banyak2 kali takkan tak sedar kot..."

Dia diam macam berfikir kejap. Pastu dia cakap, "Tak... Saya kat gear N tu... Tak gerak lah..."

"Ishk tapi akak yakinlah akak nampak kete awak mengundur... Mestilah jalan tu tak rata.. Akak nampak space depan kete awak tu makin besar, maksudnya awak mengundur laa."

"Dok kak... Mana ada...". time ni kawan dia pon ada menyampuk2.

"Abestu nape bile dah langgar tu awak pegi ke depan? Maksudnya mmg ada space laa depan kete awak kan..?"

"Dokkk, tu sbb lepas kete kena langgar, jadi kerete melompat ke depan..."

Blablabla ckp pasal undur-tak-undur-tak... Time ni bumper seblah kanan dia makin jatuh. Tadi nampak takde apa sangat. Pastu last2 mamat tu cakap, "Doh, takpolah kak, doh kak kato sayo mengundur...", kata dia penuh sopan. Kesian pulakkkk bila melalui situasi begini dengan orang baik2 camni.

"Ala... Jgnlah camni. Tp itulah yg akak rasa tadi... Sbb tu akak hon-hon banyak kali... Takkan akak hon bila akak sendiri yang pergi ke depan kot..."

Blablabla, aku masih rasa bukan salah aku. Yelah, sapa yg nak menyalahkan diri sendiri kan. Dalam masa yg sama, aku terpk2 jugak kot ada possibility aku yang menuju ke arah dia. Kot laa aku still dalam gear drive wpon aku tak tekan minyak kan... Adakah aku berhalusinasi?? Warff. Tp seriously, takkan aku tak tau beza bila aku yang menghala ke arah dia, dengan bila dia yang menghala ke arah aku? Warffffff sakit kepala malam2 camni bila cuba recall exactly cemana keadaan time eksiden tadiiiiiiiiiiii... T_T

So last2 aku tatau nak buat apa, aku mintak no. phone dia tadi, aku kata biar aku pk dulu. Then dia suruh aku miskol dia. Aku miskol je laa. Dahlah time2 camni laa incik sayang outstation, padahal bukan slalu pon bliau outstation tsk tsk....

Eh tapi aku rasa taklaa... Kita mmg bleh beza bila kita yg menghampiri kenderaan depan, dengan bila kenderaan depan tu yg mundur ke arah kita. Buktinya time traffic jam tu, aku sentiasa sedar je kete depan tu benti, n aku yg menghala ke arah dia. Kalau dia yang mengundur, keadaan dia lain. Tapi, biasanya bila kereta kita berundur ke belakang tanpa sengaja, mmg kita tak prasan kan??? kan?? T_T

Tengok aku dah cakap ulang2 pi mai pi mai tang tu jugak... Serabut okehhhh... Terpk nak 50-50 share tapi incik sayang cakap jangan sbb mamat tu yg gear N, so mmg ada possibility dia berundur... Warfff... Semoga Allah bagi hidayah kat mamat bernama Adnan tu bahwasanya beliau yang mengundur... Dan semoga benda ni betul2 bukan salah aku... :((



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

5 comments:

Fitri Senin said...

dia salah..tak reti pakai kete auto. ingat kalo park kat N kete tak boleh ngundur ke..?? Boleh kalo jalan tak rata

gadis jumaat said...

Harapnye dia pk baik2 semula fitri.. Ngeeee. Nasib baik dia ada mention dia kat gear N, jadi ada lah logiknye sikit.. T_T

Anonymous said...

Habi mu boleh mengajar mamat Adnan itu reverse kereta secara selamat...

sarahhernyzar said...

sha... sara x jumpa shout box kamu... kamu kene tag. pegi kat link bawah ni.

http://hernyzar-helmizan.blogspot.com/2011/11/tagged-02-11-things-mad-about-me.html

rajin rajin ya buat.

gadis jumaat said...

hi sarah, sini mmg dh lama buang shoutbox :P ok... rajin2 akan kubuat insyaAllah.. :D