Tuesday, November 22, 2011

I Found Myself Googling 'How To Get Pregnant Quickly' (-_-")

Dah mula rasa berdebar-debar pasal isu pregnancy ni, tambah2 plak baru2 ni tengok cerekarama kat tv3 yang bertajuk PAYUNG EMAS tu... Ngeeee. Mulalaaa dalam kepala macam2 dok pk ngeeeeee...

Abah in law dah mula tidak senang duduk nampaknye bile aku masih takde tanda2 nak pregnant. Orang tua tidak sudi paham ye kalau kita kasik hints pasal family planning ni.. Tapi yelah, kitorg pon planning to get pregnant after setahun, so skang dah kawen setahun sebulan. So silelah bersabar abah...

Aku paham keadaan Abah aku cemana, anak dia 2 orang je, adik ipar aku plak belum kawen. So satu2 harapan dia untuk mendapatkan cucu adalah melalui aku juga adanya.... Aku! Ya aku! Wuwuuu. Belah aku lain, mak aku dah ada 30++ cucu so tidaklah begitu heran adanya bila aku pregnen nnt kot...

Yang aku paling kecik ati aritu time lepas solat subuh jemaah pagi raya puasa, time doa tu, dia terang2 doa cakap, "Ya Allah... Kurniakanlah aku seorang cucu ya Allah...." Dia doa sambil nangis time tu. Aku ni dengan sedeynya sbb raya pertama kat umah mertua, tambah sedihnya lagi bila dia doa camtu... Cam aku ni tak mampu je! Terus pas smayang tu naik atas slow2 masuk bilik pastu nangis dan nangis berbackgroundkan music dalam hati - Dalammmm dingin subuh, hatiku terusik... Kenang nasib diri di rantauan...

Sampai satu tahap aku dah macam Charlotte dalam one of the scenes in Sex & The City. Slalu alert dengan symptoms time ovulation, pastu hitung waktu2 most fertile etcs lantas menarik incik sayang, macam we have to have it tonight!! Gaahhhh! Technical sgt ok, untuk sesuatu yang sepatutnya berjalan secara natural! (>.<)

Then baru ni, ada sedara mara belah incik sayang tanya2 aku dah pregnant ke belum. Yang tu tak kisahlah. Tapi bila siap bagi suggestion pergi berurut peranakanlah... Apa lah... Aku macam aik? Boleh bertenang tak kawan-kawan semua? Agak stress okay... :-|

Apa pon, semoga Allah bagi rezeki baby kat aku dalam masa terdekat nih. Supaya parents aku lebey bahagia, dan aku pon ofkos rasa nak sangat tengok diri sendiri pregnant n merasa dapat anak muke gabungan incik sayang n aku! Dan harapnya dapat bawak baby skali dlm perut time gi umrah insyaAllah bulan 3 ni... Amin!

8 comments:

ReYNa said...

bersabar.sy pon penah alami.mcm2 org usik.padahal baru kawen setahun lebih je kan tp org sebok2 tanya bila nk dpt baby.esp org yg tua la.sy kawen bln jun 2010,tp pregnant bln Ogos 2011.huhu.nak setahun sebulan gak la baru pegnen.rezeki Allah. takpa.usaha lagi n doa bnyk2x.take care

kaklong said...

Allah itu Maha Mengetahui...

hanya kepada Nya kita berserah, yang penting bykkan berdoa ye darl

F a i z a h ' s said...

ingat sng ke nk buat anak?hak3... depa xphm pasai family planning... depa harap pas kawen je trus pregnant la kot... nk pregnant xleh stress...kna tenang je.. :)

Liyana SCR said...

haih siannye i bc ur entry ni. xpe dear. kite kene berusaha dengan lebih kuat lagi. ^_^ tp jgn le terlalu teknikal. Hihihi. :D I takdela tunggu lame untuk pregnant sbb both of us xde merancang. tp apa yg i belajar dr usaha I yang konon2 nak bunting pelamin tapi tak kesampaian tu....is..kadang2 kite kne relax and enjoy d process. ^_^ InsyaAllah berjaya. Hihihi. Semoga impian u nak bw baby dlm perut mengerjakan umrah tu tercapai. ^_^ Good Luck.

gadis jumaat said...

Reyna: Masih bersabar ni, cuma terasa ingin meluahkan. Thanks atas nasihat.. :)

Kak Long: Honestly masih rasa tak ready... Itulah kalau doa pon macam lebey kerna nak membahagiakan org tua je. Wuu.

Combi: Hahahaa btoll.. susah 'buat' anak ok.. baiklahh takmo stress, mmg slalu dengar camtu, kalau nak melekat takleh stress2 T_T

Liyana: Thanks atas segala tips dari bakal mommy. Hehe. Jeles tengok u dah beli2 barang untuk baby!! :D

Fitri Senin said...

nak dapat anak ni kena banyak bersabar. Fit yang dah ada satu then nak menambah bila tak dapat pun boleh stress sendiri inikan lagi yang baru nak mulakan hidup bekeluarga. Yang penting jangan stress ok. Ini semua rezeki Allah. Jangan fikir sebab kita yang lambat atau cepat dapatnya anak itu. Doa banyak2 ok. Suggestion orang lain cam berurut ke hape ke boleh la nak try. Sebab kita tak tahu condition body kita cmne. Tak salah kalo nak try berurut. Elok juga.

gadis jumaat said...

InsyaAllah Fit.. Berurut tu mmg elok, tapi bagi kita, kita baru few months trying, so biarlah ia berlaku secara natural dulu.. Hehe.

cheQmOomOo said...

org pun gugel gk..huuu~