Wednesday, March 9, 2011

Catching Up.

Terasa lamanye tak apdet belog!! Lama tak buat blogging berima! Lesss jom jom jom!

Life skarang rasa serba tak cukup masa je
Kalau time awal kawen dulu keje nak melekap ngan incik sayang aje
(Eleh macam dah kawen lama, esok baru nak masuk 5 bulan je)
Macam koala melekap kat pokok, begitulah ibaratnye
Dari balik keje sampai waktu nak membuta!

Tapi kini semua dah berubah
Sibuk ngadap laptop layan customer atau siapkan tq tag yang orang tempah
Incik sayang sampai kena mintak perhatian & kasey sayang sudah
Tapi bliau sangat understanding, takkan dapat yg macam ni lagi dahhhh
Sebab bliau tau, ini semua untuk masa depan keluarga adi & syahadahhh..

Tapi setiap kali penat sangat, mesti ingat pasal mak hanis zalikha
Sangat terinspired dengan kegigihan hot momma
Hidup dah lebih dari kaya tapi masih kuat keje
Pukul 4 pagi dah bangun sapu sampah n siapkan order
Hantar anak situ sini, masih sempat curi masa
Masih sempat siapkan diri cantek2, itu yang aku paling teruja
Terpk dalam hati, macam mana laa dia ni bahagi masa??
Agaknye itulah berkat jadi anak dengar kata n tak pandai melawan cakap orang tua...

Oh bulan ini bulan mengambang lambat lagi
Dah seminggu lebih lewat adanye ini
Bulan lepas pon sama, lewat jugak cenggini
Perubahan homon dalam diri lagikah ini?
Sebab kitorang pon masey natural planning lagi
Tapi manalah tau silap calculation, accident di sana-sini
Orang keliling sudah mula berbunyi
Susah nak jawab tengah planning, aku sengih2 je laa tayang gigi
Ada yang siap rekemen produk untuk kasi cepat dapat baby
Susah btolll nak buat orang mengerti...

Okay semua jaga diri!
Jumpa lagi lain kali!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

5 comments:

mieza isa said...

bebb, windu baca blog ko.huhuhuu..tapi siriesly,aku pun teringin nak jadi macam auntie nanie rostam tu.camna arr?? idup dia macam busy gila tapi teratur gila jugaakk..da la anak2 cantek sumee!! T__T

gadis jumaat said...

ehhee.. tengkiu bebeh... :D
tu laa macam dia ada lebih masa dari kita semua... jeles btol. takpela tak dapat jadi cam dia sejibik pon takpe, janji ada niat ke arah itu.. huhuuu.

farahfatihah said...

bestnya kalau kreatip

Reen Tart Nenas said...

so cute, but u're so lucky coz creative. saye selain dari part-time tartnenas, rasa cam nak try jual muffin plak nie... hehehe

gadis jumaat said...

tuhlaa bes kan farah.. :D
thanks reen... try laa jual jugak! kalau dah ada usaha musti ada hasilnye.. :))