Wednesday, February 23, 2011

She's Great In Her Own Way :")

Ada sorang blogger ni, yang aku dah start follow beberapa tahun kebelakangan ni (aku rasa dari utp lagi laa...), dan cerita2 dia selalu jadi bahan untuk aku cite kat incik sayang sbb cerita2 dia selalu kelakar dan rasa bleh connect :D

Tapi being me, mmg susah nak komen kat blog orang (tapi kat blog sendiri tauuuu nak dpt komen banyak2 :D), so aku stakat baca cerita dia je laa. 

Blog entries dia buat kite rasa mudah connect dengan dia, n macam takde border pon kalau nak communicate ngan dia, rasa macam kawan lama pon ada sbb style dia mmg kena lah ngan aku and for sure many people out there. Humble sangat, sempoi and everything. She inspired me in so many ways, especially on accepting myself for whoever I am. Dan kalo email ape2 pon dia mmg jenis akan reply. Certain blogger kan kalo dah agak famous tu, takdenya bliau nak reply email kau kannn. Dia ni lain!

So yang buat aku nak taip entry nih, sbb, tadi tetibe rasa tersentuh sangat hati aku bila dia reply email aku, yang aku memule tulis camni:

Salam Di...
Untuk kali ke dua, cuba menembusi talian ko untuk mintak jasa baik ko iklankan kedai kecik aku kat blog ko... Sbb hits blog ko tengah mencanak2 naik ni, jadi aku tebalkan muke je laa email ko lagi sekali, demi untuk masa depan bisnes ini T_T

Aku dah siapkan coding untuk ko tempek je kat side section ni:




Terima kasih, semoga dipermurahkan rezeki... 

Thanks! 

-Sya. 

Tak lama pastu aku terus dapat reply daripada dia camni:



Series beb...seb baik ko ingatkan aku.
Ada 62 dlm list aku mintak tolong iklan ni. Naik segan aku tak buat2..

Aku kat luar ni, balik kang aku tepek.
Promise!

Sorry eh.

Dia cakap naik segan?? Tsk tskkk patut aku yang naik segan. Sebab blog dia mmg femes, jadi sapelaa kite ni nak mintak dia iklan secara FREE plak tu kan?? :")

Dalam zaman skang yang orang sibuk kira hits nak dapat untung, masih ada lagi orang2 camni yang tak berkira kan? No wonder dia selalu dapat hadiah dari blog readers dia, sbb bile kita tak berkira ngan orang, orang pon jadi 18x tak berkira ngan kita...

Blogger yang aku maksudkan ni, tak lain tak bukan, Di the Green Apple; bini Encik Wan, anak Pak Aji & Mak Aji, menantu arwah Wan Dagang, kakak Ibal & Ima & Mama Ija & 'Lion'. Tengokkkk satu family dan keturunannye aku dah hapallll... :D

Okay okay blog template dia mmg biasa2 aje tapi yang penting isi-isi penting dalam tuh! :D

Lesson learnt: Akan memastikan diri sendiri pantas dan tangkas mereply email customer. Takmo bertangguh2 macam sesetengah online seller. "Time is money. Money is duit.", bak kata Di jua adanya... :))


Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

9 comments:

emy said...

kekeke. la dia ke. Di..
aku cam da dpt agak tp takkan la ko panggil dia Di je. skali betul da. mmg sempoiii.

seronot membace.

gadis jumaat said...

he he heeee... ko pon bace blog dia ke?? hahaaaa. tu laa panggil 'Di' bajet cam encik wan je kan? kes kes... tapi takkan nak panggil diana or dianawathy pulak... :P

ejaferrrr said...

uhuk uhuk..sebak dada ai

gadis jumaat said...

haha perli ai laaa tuuuuuuu! :D

ejaferrrr said...

hoih perli hapenye..sebakla..humble je bliau

Fara said...

babe.. u ni slalu tau.. cam bace pkran i.. haritu i tejumpe this link kat blog kakakdegil.. seriously.. mmg btull.. 1st time bace i terus like so suke and nak bace lagi dan lagi.. lame gile ok tak jumpe blogger yg mcm ni.. it's been a while.. and seriously after just brape hari bace dah addicted lagi dan lagi.. ;)

gadis jumaat said...

eja: hehe tau takpe...

fara: haha u dah layan ye? ramai blogreader dia ni nampaknye... tapi ai mmg prasan kakakdegil mmg follow dia sbb slalu prasan dia komen :P mmg susah dah nak baca blogger yang best sbb tulisan dia, bukan sebab cun ke ape, tapi tulisan mmg bes... alahaiii...

aTy _faRed~ said...

suker orang yang humble n tak sombong kan...;)
cantik2 button Dia.. rase2 macam ade pLan nak tempah...

gadis jumaat said...

tu laa pasal...
hehe tengkiu aty, tengok2laa yg mana berkenan :P