Thursday, October 7, 2010

60 Hours To Go!

Salammmm...!

Ok skang dalam mood rasa tak cukup kapasiti untuk otak ini pikir segala benda. Siang tadi pegi amek baju nikah kat Rinssuzana. Sampai 19x dorang miskol aku sbb aku pengsannnn ketiduran lepas balik opis half day, pastu tepon silent lagi! Konpem tak sedar ape. Dorang punyelaa risau aku tak dapat amek baju nikah arini, sbb esok lusa butik tutup sbb ada pameran pengantin klcc tu...

Baju Nikah Gwe

Kelmarin seronok giler tengok incik sayang seronok giler bile aku seprais dia ngan belt Harley Davidson untuk hantaran! Mmg priceless laa tengok expression kat muke dia yg x brape nak ada expression tu... Hahaaa berbaloi-baloi... Ingat nak bagi towel je utk melengkapkan dulang, tapi dia kate dah banyak towel. Takpelah, eniting untuk kanda terchenta!!

Gaji aku blom masuk ni, believe it or not! Slama ni elok tak pernah selewat ni, tibe2 time nak kawen ni laaaaaa dia buat hal... Cobaan sangat. Aku redha, walaupun sampai satu tahap petang tadi aku ter-nangeh sorang2 gak sebab rasa hopeless sbb dah lewat sangattt, sampai 2 weeks lewat mana tahan beb! :((( Being a leo, aku rasa ego tercalar sangat bile terpaksa mintak tolong orang. Seboleh mungkin aku akan setelkan semua sendiri. Jadi bile aku mintak tolong tu, maknanye aku benar-benar memerlukan pertolongan lah tu. Jadi dalam kes ni terpaksa tebalkan muke mintak advance ngan incik sayang. Gagagagaaa laki beta gak nanti T_T

Tapi alhamdulillah, harini AKHIRNYA gaji dah floating, so esok dah bleh cucuk dah. Patutnye aku balik kuantan hari ni, tapi sbb tunggu gaji, terpaksa balik esok. Sebelum balik nak setelkan semua bil, kete, etcs, supaya dapat pulang dengan hati yang lapanggg! Dan nak pergi ikea beli lampu spotlight ngan lampu pelamin, pastu nak gi romantika beli bunga untuk hantaran. Fuhhhh penattt.


Aku hepi sangat walaupun ramai member yang tak dapat datang, tapi yang paling penting, orang penting-penting lam hidup aku dapat datang majlis aku nanti! Membe2 utp aku siap sudi bermalam kat umah aku the night before the big day tu. Ija sampai dari penang hari sabtu pagi kot, sebab bertolak Jumaat pas keje. Terima kasih to bloggers yang sudi nak datang majlis kecik aku - Nora, Masmona & Rose. Nanti akan set aside vip favors untuk korang tau!!

Lagi ape ek... Alang2 aku tak balik kuantan lagi ni, ingat nak kemas lemari lagi satu before incik sayang check in next week! Heheee.

Oh! Tau tak, rezeki nak kawen btol! Aritu kakak aku pergi jumpe Kak Nor, sedara kitorang sbb nak sewa bunga dari dia, sbb dia owner Sri Esah kat kuantan tu. Kedai dia tu, clients dia stock kerabat2 ngan vip. Jadi agak segan sebenarnye kakak aku nak pegi. Tapi rupenye, dia dah tak sewa2 bunga dah, dia buat wedding planning. Dia kate, dapat 2 jobs setahun pon dah cukup dah T_T.

Ok yang nak cite, dia offer FREEEE je kat kakak aku segala barang yang kitorang lom ada, sbb dia tau pelamin DIY kan. Kerusi, bantal nikah, bunga tepi pelamin... Hahaha dia bagi pinjam je ok!! Bagus btol, semoga murahhh rezeki dia. Dia kate, kerusi tu dulu Tengku Kamaruzaman pernah gune. Sape ntahhh Tengku Kamaruzaman?? Ex noreen noor and azreen tu ke?? Woahhh tak dapat pelamin grand pon, dapat feel jadik kerabat untuk sehari pon jadiklaaaa. Gagagaga! After all, aku anak raja gak ape? Raja Khatijahhhhh.. :))

Jumaat:
1) Siapkan bilik pengantin
2) Lulur satu badan
3) Pakai inai
4) Prepare vip favors
5) Ya Allah aku belum ada tudung yang sesuai untuk nikah n sanding!

Sabtu:
- Hari untuk bertenang. Hopefully dah tadek ape sangat nak buat hari sabtu ni... Amin!



Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

16 comments:

Mia-Ina said...

penuh catatan sya...mia baca pun penuh cuak....penuh debaran...seakan menghitung pe yg x siap lg...pepun, gd luck ye sya...

anaztasias einz said...

gud luck sya. Insya Allah ada rezeki kita jumpa nanti ehehe =)

sya, nora dah xguna link nora aira ye.ada masa nanti tukar dengan link ni ek.tengs

http://norapurplebridez.blogspot.com/

jaga kesihatan ! =)

(formely known nora aira) =)

gadis jumaat said...

hahaaa baik cuak siap2 mia... mia ada masa lagi. tengkiu miaa!

noraaaa. dah letak link baru nora dari aritu, tapi tak dapek masuk dari aritu lagi. tutup sekejap ek? insyaAllah jumpe kalo diizinkanNya...:)

ElyaElmo said...

dear!! ur wedding 101010 juagk kee....moga dipermudahkan k..aminn

gadis jumaat said...

tengkiu elya, amin!!

anaztasias einz said...

aah. sekarang dah open dah. i'm back ehheeh :p

Suzie Sueweeets said...

Waaa.. Nanti upload semua gambar kahwin k. Na tengok na tengok!! =D Pas kahwin kena tukar nama jadi Tak Gadis. Hahaha.. Buat lawak bodoh pulak Cik Sue ni.. -___-

gadis jumaat said...

u're back.. tapi rasa cam orang lain laa pulak bile tukar nama :D

amboi amboi amboi suzie.... huhuuu. gambar kawen pasti aplod punye... :D

Cik Puan Fara said...

rezeki kak sha.. rezeki.. sukenyeee, u mcm artis ok, mcm ade org nk sponser sume.. hehehe


wuhhh..xsabar nk tgk bj rinzsuzana u.. mesti lawaaa gile!

musni said...

kak sya kira hrs gak,ehehehe...so mus penting dlm hidup kak sya...sgt terharu :)
cant wait for tomoro...pillow fight party...kekeke

rose said...

ape hal i yg hepi,cuak,excited terlebih nie???hahaha.. =P

semoga berjalan lancar semuanya tau..i dtg nnt nk tgk u cantik2 d atas pelamin tau! =)

sk said...

dah dekat sgt2 dahh!! (saje kasik lg cuak.. haha)

semoga selamat & smooth semuanya tau. enjoy ur day!! nnt pantas2 upload gambar eh.. hehe

selamat pengantin baru!! =)

masmOna said...

sya!!saya tak sabar saya tak sabar! *ceh, macam saya je yg kawen hihi :P*

pls cantek cantek on ur big day okeh?semoga segalanya dipermudahkan insyaAllah. hugs!!

lemonade said...

moga majlis berjalan lancar sis. :)

Renee Meow said...

meow~

hye dear.. hope all goes well.. cant wait 2c ur wedding pics.. btw, pick up ur award at my blog yeaa.. :">


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

journey of a lady said...

tahniah yang..doorgift awak sgt cantek