Thursday, August 2, 2012

Azam Yang Sangat Ingin Dicapai in 2013.. T_T

Hola!! Salam Ramadhan...

Harini berkobar-kobar nak apdet. Sbb ada yang dalam jiwa ni perlu dilepaskan giler-giler. Tatahan simpan dalam dada dah. Nak kena lepassss semua!! Aku kan kalau nak samting macamni lahh dia punye prasaan.. Macam tak dan-dan.. Tak caya tanye incik sayang :D


Aku lately sangat rindukan Australia. Sangat-sangat. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat menuntut dulu.. Aku rindu gilerrrr nak pegi sana lagi. Mimpi pergi sana dah terlalu banyak kali... Sampai satu tahap aku siap mimpi, dalam mimpi tu aku cakap, "Eh besnya, akhirnya btol2 aku sampai Australia dah, tak mimpi lagi.." Sekali mmg mimpi jugak, chait!!

Aku bukan nak pegi places of interests kat sana sangat pon.. Aku just nak pegi tempat2 yang aku penah jejak dulu. Dulu aku pernah dah buat entry pasal kerinduan ni, n pada makanan2 sana macam dalam entry ni. Incik sayang macam tak berapa paham apa yg bes sangat kat Sydney yg aku nak pegi... Dia cakap jomlaa pegi Disneyland HK ke apa. Ishk masalahnye aku nak gi Sydney... Disneyland pon ofkoss nak pegi tapi 1st priority Sydney.

Aku nih jenis sentimental sket. Aku pernah bawak Maikel the scoot pegi kat area umah sewa lama aku kat Damansara Jaya time study kat KDU dulu, semata2 nak tengok rumah sewa tu, n aku spent some time duduk atas motor n tengokkk je rumah tu. Ape pekdahnya entah... Macam melepas rindu, cemana nak cakap ntahhh prasaan nih! (>_<)

Pasal Australia pon camtu jugak lah.. Aku nak pegi semua tempat2 yg aku biasa pergi dulu. Aku nak tengok apa yg dah berubah. Apa yg dah berubah sejak aku last ada kat situ time umur 21 tahun, skang aku dah masuk 32 tahun today, aku nak tengok semuaa..

Masalah paling besar adalah aku ni tak pandai menyimpan duit. Tapi tak kira by hook or by crook, tahun depan, 2013 around bulan 10 aku nak pegiiiiii jugak. Aku akan start buat tabung untuk ke sana guna duit especially dari bisnes kecik aku. Semoga aku bertabahlah untuk tak usik duit tu ngeeee. Napelaa Australia tu jauh n memerlukan perbelanjaan yg tinggi.. :((


Gambar kat atas ni kat Coogee Beach. Pool ni dibuat btol2 kat pinggir laut, so bila air pasang, air akan masuk memenuhi pool tu. Pool ni bleh tahan dalam gak, kalau time air laut pasang n sama level ngan pool tu, kedalaman dia mmg atas dari paras kepala aku.

Aku sentiasa terbayang2 suasana kat beach sini best sangat... Selalu pegi untuk melepaskan tension yang bersarang. Malam pon pernah pegi baring2 atas pasir pantai sambil tengok langit. Semoga incik sayang cukup sabar melayan kerenah aku kalau aku ajak dia buat2 perkara yg aku pernah buat dulu time kitorang sampai sini nanti wuuu...



Gambar kat atas ni kat Coogee Beach jugak... Dia kat bahagian kiri pantai tepi bukit. Tempat ni macam lagoon, ada batu yang melingkungi n mengepung sebahagian pantai membentuk rock pool. Dulu aku belajar berenang kat sini laa... Belajar tahap berani mati. Belajar sendiri-sendiri. Aku slalu 'paksa' diri habiskan berenang dari belah tempat orang turun tangga tu (dulu blom ada tangga) sampai ke hujung batu sebelah sana tu... Kalau stop berenang, tenggelamlah maknanye sbb dia mmg dalam... Dulu selalu je brani2 pegi swim sorang2 kat sini ni.


Yang ni open air punye shower, setelah berendam dalam air masin berejam2, tibalah masanya utk mandi air biasa... Bajet mat salleh btol time tu, mandi kat public tuuu.. Keh keh... :D

Ini baru aku citer pasal satu beach je ni.. Belum tempat2 lain. Korang tolonglah doakan aku berjaya capai hajat aku yang satu ni. Seriously aku kepingin sangat mau sampai.. Semoga Allah bagi kemudahan dan rezeki yang cukup untuk aku n incik sayang sampai sini. Rindu 18juta kali huks.. :(


Btw... Malam tadi incik sayang kasik birthday gift speciall sangat kat aku. Special, sbb dia yang tringin sangat jam swatch tapi dia belikan untuk aku... Wahahaha itu macam pon ada... Thanks so much darling, i appreciate it so much.. Jam comel sangat! Jaga yayang sampai tua ok!




Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

4 comments:

anaztasias nora aira said...

nora doakan. Aminnnnnnnnnnnn !

gadis jumaat said...

Tengkiu noraaaa! Aminnnn! (>_<)

Fara said...

ai mendoakan yu sampai ke negara zaman u gile2 remaja itu sya..! ;)

gadis jumaat said...

hahaha giler2 remaja sangat... tengkiu yu.. :))