Monday, January 17, 2011

Vintage Pink & Gold

Sorry lah balik2 apdet pasal thank you tags je, tapi tuh laa, susah lagi nak asingkan blog aku nih sbb blog gadisjumaat.blogspot.com tuh kurang promo lagi, so ramai tak tau n tadek follower pon lagi kat situ. Jadi otomatis rasa cam bercakap sorang2 je kalo apdet situ T_T

Blog nih yang lebih banyak hits sbb dah ramai orang linkkan dalam blog dorang kan, jadi aku layannn advertise sikit2 kat blog ni je laa... :) Walaupun komen tak banyak kat sini, tapi skali aku update entry kat sini, aku nampak follower kat facebook.com/gadisjumaat aku slo2 bertambah! Haha suka! Suka! Lompat bintang!

Aku blom all out advertise bisnes kecik aku nih sbb scallop punch aku PATAH! Tempat tekan dia tu patah sebab aritu gua tamak haloba pergi tekan 2 helai kertas 260gsm one shot ngeh ngehhh. Sooo, aku siapkan order customer dengan penuh gigihlaa kene tekan sehabis tenaga ngeee cemana tah nak cite. Yang penting patahlaa :D Dapat gak buat 100 pieces satu malam dengan penuh susah payah. Incik sayang dok risau tangan aku luka sbb jari dia pon dah terluka aritu time nak bukak punch tu sbb punch tu tersangkut. T_T Duit tak datang bergolek weh...

So tunggulaa next month aku beli baru. Lagipun stock scallop punch tadek skang nih...

Okeh, tajuk blog ni ekceli theme colour yang customer aku request haritu. Vintage pink and gold. Cool eh? Dia gune theme colour ni untuk engagement dia. Memule aku propose sampai 5 designs dengan combination colour gold and pink, tapi satu pun tidak memenuhi piawai. So last2 aku mintak sample gambar yang ada gold & pink exactly macam dia nak, sbb kalo ko nak trai segala kaler pink ngan gold dalam spektrum warna itu adalahhhhh mengambil masa bertahun-tahun adanye! T_T

Last2 bile dia dah kasik sample gambar tu, barulaa tau tone pink n gold yg dia nak. Maka pastu kchiinggg! Design seterusnye terus dia melonjak2 kesukaan (exaggerating) bile tengok.

Nak tengok ke??

Tengoklah chenta hati gue pon pasrah je kena tolong adjustkan thank you tags dalam print template sebab aku malas bawak balik laptop ke umah.. Heh hehhhhh...

 Suami mithali. Bodek untuk mintak tolong lagi :D

Ni lah hasilnye setelah bertungkus lumus! Aku ni jenis particular sket part packaging. Bagi aku, packaging tu kenalaa tally dengan imej product yang kite nak carry. Nak customer excited bile dapat order dorang. Yang bukan customer pon - Incik sayang - suke giler packaging design aku tu. Hehee. Yelaa sape lagi nak suke giler ngan ko kalo bukan laki ko kan.. T_T Aku skang tengah giler ngan owl. Skang tengah mendesign sekor owl sebagai mascot kedai kecik aku nih :D

Ini mata owl je, badan bulum siap!
Teka-teki: Berapakah bilangan tq tags dalam plastik nih??
Sape menang dapat motoooo!

The packaging - back.

Plastik ni pon aku ada modified sket nak kasik nampak kemas thank you tags aku dalam plastik tu.


Kesimpulannye, semoga ira & azmir puashati laa ngan thank you tags dorang ni!
Aminnn!

Saya menang moto: Ada 100 pieces kesemuanya... Nampak sikit kan?


Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

13 comments:

Khumaera Ismail said...

haishh..dah lepas kawen baru nmpk benda nie..wuwuwuuu~

gadis jumaat said...

hih hih...
takpe, pasni ada anak, pastu bile ada anak musti nak buat aqiqah, birthday party, etc etc.
stiap majlis tu pon bleh gune tq tags nih! so KIV my page yeahh!
:D

encik hasben said...

hoh! mane burung? mane burung!

gadis jumaat said...

burung mana lagi.. hihiii...

rose said...

comel nyer packaging..rasa nk picit lak mata owl 2..haha..

gud job dear!

gadis jumaat said...

hihi picit jangan tak picit rose.. tengkiu! :))

Nasuha Salleh said...

pink !!!
i loike..cantik =D

My Recent Post: Lenguh Sana Sini dan Ucapan Raya

gadis jumaat said...

tengkiu nasuha! :))

mizz achik said...

wow...i like! suka2...kreatif tul anda yer...

gadis jumaat said...

macehhh... achik dah ada akaun ek.. :P

mizz achik said...

sya : akaun yg sunyi sepi...hahahaha

Innocent gal said...

chanteknya u pya design..I like owl..nk order gak lah..bleh ka??sggh menarik !

gadis jumaat said...

of koz... amatlah dialu2kan! silelah email girlfridayz@yahoo.com.au kalo ada sebarang soalan. nak order sile picit 'order form' link kat atas tu... tima ksseeyyy...!