Monday, September 19, 2011

And Another Loss.

Day 2 lepas kehilangan kucen paling kecik - Kenit nama dia.

Bila sunyi2 n sendiri camni aku rasa sedey giler... Sedey dia dah takde. Sedey sangat tak dapat tengok aksi comel dia, yang aktif main setiap masa.. Dan manja giler giler giler... Rupanya makhluk sekecik tu yang Allah pinjamkan untuk kita bleh bagi kite this much impact.. :((

Ceritanya, smalam time nak gi open house umah membe aku, Chuck takbleh start. So incik sayang nak alihkan kereta dia ke depan kereta aku untuk jumpstart... Time nak alih kete incik sayang tu laa, kitorang tak teringat langsung pasal si kenit, yang biasanya mmg kalo kitorg nk keluar dia akan sama rushing nak naik kereta... Tapi recently dia mmg suke dok bawah kete. Orang dah start kete pon dia takmo lari... Tapi dia camtu cuma dengan kete aku atau incik sayang je... Kete jiran2 semua dia takde prangai camtu...

So time nak alih tu laa Kenit kena lenyek kat bahagian kepala... Aku tak prasan langsung dia kena ekceli. Sedar2 nampak dia summersault 2-3 kali macam tengah main dengan samting - tapi taim tu aku terpk dia kena gigit semut gatal sbb nampak cam terkejut-terkejut... Rupanya time tu dia tengah nazak, n few seconds after that dia dah terdiam...

Bila aku tengok dia terdiam tu laa baru aku terpk dia kena langgar ngan incik sayang...

Incik sayang pon tak sedar, terpinga2 je bila aku tanya, "B langgar Kenit ke??"

Lepas tu jgn cakaplah, aku dah paham ape yg jadi. Badan dia tak gerak langsung dah... Aku dah bising nangis taim ni. Sedey... Incik sayang tak brani nak dekat aku sebab tak sampai hati tengok aku. Dia mintak maaf tapi, bukan salah dia, mmg qada' dan qadar dah... Tapi ishk aku takleh lepas salahkan diri sendiri sebab lupe nak cek bawah kereta... I should've checked at least... Sian sangat dia mati camtu...

So skang tinggal 2 ekor je kucen aku, tapi dorang berdua dah besar, so tak manja n playful sangat. Haih.... Tapi bersyukur, at least ada 2 ekor ni. Dan kena bersyukur jugak sebab orang lain yang hilang anak, hilang suami semua, lagi besar dugaan diorang kan... :((


Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

4 comments:

Fitri Senin said...

ohhh kalo jadi cmtu pun memang auto nanges...kita sayang kan..pergi cmtu..xpe..nnti mesti dpt ank kucing yg baru..jgn sedey2 lagi

hamlet said...

bergenang air mata aku...
sabarlah, setiap yang pergi datangnya satu pengganti.

tapi, siapakah orang 888?

UyaRayza said...

sabar k dear..ajal dh datang..beli yg baru k :)

gadis jumaat said...

fitri: itu le pasal kan... tapi yg sedey sbb prangai kucen stiap satu kan lain2.. so kalau ada yg baru pon lom tentu dapat se-best yang dah pergi.. :(

emy: sile baca entri latest... :)

uya: tengkiu... huhu ada rasa sikit serik nak ada yg baru, takut hilang camni lagi.. T_T