Thursday, August 4, 2011

Birthday Time Bulan Puasa Tahun Ni...

Tahun ni 2 Ramadhan = 2 Ogos bersamaan birthday aku beb... Dah 31 tahun umur aku tahun ni. Entah berapa lama lagi Allah akan pinjamkan umur untuk aku.

Dalam Ramadhan giler takde feel nak makan kek. Sebab tu aku awal2 ckp kt incik sayang takyah beli lah kek, rasa tak seswai sangat mkn kek time bukak pose. Lantas beliau pon beli kfc. Pon tekak aku tak brape teringin, tapi makan aje... Bulan2 puasa camni, mknn2 kat bazar ramadhan lah yang paling menerujakan..

Pastu dah beli kfc banyak2, rupenye mak mertua aku pon masak signature dish bliau - mi rebus jawa yang sekian lama jadi dambaannnn! Aku dalam hati punyelaaa mengharap bliau buat mee rebus jawa... Skali mmg btol2 buat bahahaha... Dap dap dappp!

Slain mi rebus jawa, rupa2nye adik ipar aku belikan jugak kek. Bliau cakap mana bleh takde kek.. :") Mmg rasa dihargai sangat, tapi smpi skang aku tak sentuh lagi kek tu huhu.



Penuh meja makan time bukak puasa 2 ramadhan tuh... Fuuuhhh...


Tapi puasa kali ni aku rasa betul2 lain... Rasa macam puasa time budak2 dulu je T_T Aku baru je ganti puasa sebelum ramadhan ni, tapi langsung tak rasa penat. Betullah bulan ramadhan nih banyak keberkatannye, sbb tu dugaan pon lebih... Badan rasa lembik giler. Sampai lepas bukak puasa pon aku rasa lemah gemalai sangat.


Pukul 10/11pm dah padam. Letak kepala kejap je dah gone with the wind... Kalau tak aku ni jenis susah nak tido... Tu pun tido kat ruang tamu je sampai ke pagi sbb mmg tak larat nak bangun naik ke atas bilik walaupun incik sayang dah kejutkan. Customer punye order aku tak sentuh sangat, cuma lepas bangun sahur sementara tunggu nak gi kerja tu lah baru aku sentuh sikit.


Pagi tadi aku terjaga tengok incik sayang kemas-kemas rumah, basuh2 baju... Sian kat dia :( Sahur pagi tadi pon kitorang makan kfc balance birthday tu. Btol2 rasa lemah lain macam. Tskk aku harap tak berlarutan lah perasaan ni.. Harap awal2 ramadhan ni je lah...


Side bisnes memberangsangkan. Ada order yang aku terpaksa tolak sbb tak sempat. Order utk button badges pon aku stop amek sbb tak cukup masa nk buat design etcs. Okay yelah kan, kalo ikutkan mmg boleh carik masa untuk buat tu, tapi maknanye kuranglah quality time untuk bermalas2an dengan incik sayang lepas balik keje tu sbb dok mengadap thank u tags je kan... So takpelah aku tolak sikit2. InsyaAllah adalah rezeki lagi tu...

Skang pon order thank u tags dalam tangan ada dalam 6000++pcs! Giler banyak tu... Mmg Allah tengah tolong aku sangat skang ni... Allah jawab doa aku supaya pintu rezeki aku dibukakan seluas2nya.. Balik kuantan ni nak mintak tolong kak da buatkan jugak. Semua nak kena siap before raya.. Ada lagi yang order tapi aku belum print. Fuhhhh. Cuak gak nih.


Pasal kerja, blom dapat interview pon lagi. Ada beberapa agent dah call nego gaji dengan aku, dan resume aku dah diforwardkan ke pihak yang berkenaan tapi belum ada news apa2 lagi. Harap sangatlah dapatttt keje tu... Aku mintak contract positions je skang sbb gaji masyukkk...


Okehlah! Slamat menjalani ibadah puasa kalau ada yg baca entri aku dr blog bersawang nih... Till then n have a greattttt day! :))


Jaga diri & stay pretty!

xoxo,

5 comments:

UyaRayza said...

hepi belated besday hehe

hamlet said...

happy birthday belated Sya. baru birthday ke 13 ke? bawah umur lagi ni. syukurlah rezeki dimurahkan. nanti adalah rezeki lagi besar tu. insyaAllah.

Fitri Senin said...

happy belated birthday

gadis jumaat said...

Thanks all! :))

ikoko said...

akak, camner, keje dah dapat lom?

suami ina pun tengah nak mencari kerja di sekitar melaka. hopefully sgt dpt....

semoga dapat keje tau kak sya.. :)

semoga bisness jalan sgt lancar okeh :)