Thursday, November 19, 2009

Finally An Update!

Forgive the long silence, rasa tadek hati betulll nak taip blog skanggg...

Aku finally update ni sbb incik sayang cakap, "Apesal lama tak apdet blog? Balik2 'blue screen of death je b tgk...'" Haha yeahhh i got it dear, aku pon boring dahhhh tengok title tu setelah sekian lama!

Here's a few quick updates:

++ Buat helpdesk tak best giler ok especially bile tak cukup orang dalam team, makin tensennnn aku kat kompeni niiii.

++ Haritu dah betulkan gigiiiiiii! Tadeklaa perfect, tapi at least skang tadekla inferiority complex kalo nak senyum tayang gigi ngeh2. Go to www.drfauziah.com, dentist ni sangat-sangat aku recommend sbb bes gilerrr, dan kos pon jauh gilerrrrr dari 4k macam doktor kat PJ aritu quote kat aku. Dia bleh humming lagi ikut lagu yg dia pasang kat klinik sambil betulkan gigi aku T_T. And the best of all, the procedure took less than an hour and it was painless!

++ Aku ada 2 ekor kucens kiutttt now yak yak yak! Mak dia kucen local, ayah dia kucen siam. Aritu rasa boring semacam sebab tadek kucen langsung, so aku browse laa low yat, mudah, cari2 kot ada kucen murah2 yg cun. Sekaliiii, jumpe iklan ni, terus adopt. Memule dia nak jual $300 ok... Pastu dia kasik free je sbb dia nak let go ASAP sbb parents dia dah bising ramai sangat kucen kat umah, sbb dia dok apartment. Kalo berminat, ada lagi kucen yg available tu... PM him nowww.

Nama beliau ni Lizzy (blm finalized, tadek idea dah).
Teringin nak kawenkan ngan kucen mix persian incik sayang yg ekor macam kapas pastu perut nak cecah lantai tapi kaki pendek tu... Huhu. Cemanalaaa rupa siam + persian agaknye.. Nyam2.
Dia tak berapa manja dan masih takut-takut wat masa ni.

Ini nama dia Ozzy sempene Ozie Kasanova XXL hehe.
Matlamat membela beliau adalah untuk menjadikan beliau XXL jugak.
Sangat aktif, manja terlajak, dan suke bising kalo orang malas layan dia main termasuk pada pukul 3 pagi aummmm.

Kesayangannnsss!


++ Eh tak seberapa quick update daa... Tu yg malas tulis blog ni. Dia jadik tak puas kalo taip pendek-pendek ngeh ngeh :D :D

++ Ok dan yang paling penting sekaliiiiiiiiii, jeng jeng jeng. Incik sayang finally dah buktikan dia bener-bener cintakan gwe... Dia betul2 evolved aah skang, antara permintaan pelik yg sangat unsangkarable datang dari dia adalah, nak buat baju sedondon ngahahahah gelak guling-guling. Rokstar apekahhhh.

++ Haritu lepas dia cakap dia setuju nak tunang aritu sebab aku nangis masa diskas sal nak tunang, dan dia terpaksa setuju, aku rasa bongok sebongok-bongoknye. Rasa ok... fine... Taknak takpe. Aku memang givap masa tu, aku nak lari. Bile teringat dia cakap macam tu, aku masey rasa terluka lagi tsk tsk. Tapi memanglaa sebenarnya maksud dia, dia kalo bleh nak nikah terus dan tanak tunang. Tapi aku akan rasa insecure camtu, kalo tak tunang, jadi tadek confirmation BILA aku akan kawen ngan dia, jadik tak fokus, tadek perjanjian betul2. Aku nak ada dateline bile... Bukan cakap mulut je sbb talk is cheap. Kalo bertunang, lain kan, sebab dah masuk family, sbb tu laa aku nak tunang. Dia buat aku rasa tak normal sbb menginginkan sebuah pertunangan time tu. Ngeee.

++ Jadi penyudah kepada episod malam itu adalah incik sayang pressure peringkat ke-namblas bile aku terus-terusan tanye pasal preparation dia, and tanye dia bile nak cakap kat family, sbb aku risau tarikh semakin hampir!! Bukan aku suke ok pressure2 orang ni, aku macam the last person yg akan pressure2 orang sbb aku tak suke di pressure gak... Tsk. Tapi ini soal idop dan matiiii.

++ Jadi aku pulang malam itu dengan perasaan kosong, tadek hati kat dia, tak sangka orang yg aku sayang sebenarnye tak sudi pon nak serious ngan aku, dan pikir ape plan aku seterusnya tanpa melibatkan dia lagi dahhh. Aku tau, dia macam reserve nak kasik hati dia 100% sbb dia takut kuciwa kottt. Aku tau dia mmg ada commitment issue. Tapi malam tu gak... Dia kata takleh tido sbb setiap kali dia tutup mata, dia terbayang aku nangis lam kete awal malam tadi, dan semua yg aku pernah buat untuk dia flashed before his eyes. Semuanya... Dia cakap dia tanak orang lain dapat aku. Dia takleh idop kalo tadek aku... Tapi malam tu aku ignore dan buat tak nampakkkk je semua sms dia. Aku malas nak pk.

++ Tot tet tot tet, pagi esoknya dia cakap kat aku, dia dah cakap kat Mak Abah dia, dia nak bertunang dalam masa terdekat ni. Mak Abah nampak gumbira sangat dia cakap. Mau tak terkezzut aku time tu... Tapi otak ni amek masa sikitlaa nak adjust, smlm dah rasa cam tadak jodoh, tetibe pagi ni ada sinar harapan, tak ke kompius otak ni nak register?

++ Jadiiiiiiii kesimpulannye di sini adalah... Kitorang dah konpem engage Awal Muharram nanti, bersamaan 19 December 2009 hahaha :"). Yo-yo cam nak announce kawen je :D. To me it is something big, maybe to certain people, this thing comes easily, tapi to me it was a struggle. Susah payah perit jerih nak pertahankan hubungan tu... Orang kata, sesetengah kemanisan tu kite cuma akan dapat bile kite dah cukup lama dengan seseorang tu...

++ So sekarang adalah bizi ngan keje dan preparation untuk tunang tu... Mmgla nak simple tapi nak laa ia jadi manisss banget :")

++ Ohhh, tapi menggerunkan laa ekceli bile jumpe Ayah dia bile nak diskas sal engagement tu. Mmg sesi interrogation, soalan cam aku ni laki lak, antara soalan yg aku tak tahan adalah, "Sejauh mana hubungan kamu dengan Adi ni?" Aku pon errr, nak jawab cemana ni ahahaha. Pastu dah cakap siap-siap, nanti dah tunang kene datang umah dia selalu yee... Huhu risau aku. Pastu cakap, "Nak suruh panggil Abah tapi mungkin masih awal...", alaa aku tau laaa dia nakk aku panggil Abah effective immediately actually... Huahuahua. Dan juga, persoalan tentang cucu juga telah ditimbulkan.. Hehe. Dia cakap cara dia didik incik sayang, by Maghrib KENA ada kat umah dah (macam parents aku dulu je...), sooo, "Nanti bile Pakcik ada cucu, Pakcik nak pastikan yang cucu-cucu Pakcik akan dididik dengan cara yang sama jugak..." Fuhhhh siap pk cucu dah tu...

++ Mmg menggerunkan dan rasa nak patah balik je takmo tunang ngeh2. Tapi setelah dipk-pk dengan bijak, takpelaaa, dah aku sayang incik sayang, kenalaa terima seadanya parents dia cemana, sebagaimana aku nak dia terima seadanya Mak & Family aku...

++ Tuh je laa serba sebanyak update aku since aritu. Yang tak bes, sbb Ija takkan datang ke engagement aku nanti :( Tapi yang bes, she's getting engaged too the week after, 26/12 tu!! Mmg soulmate okkkkk! So sekarang mmg sama-sama prepare untuk engagement... Seronok...

Okehlaa... Panjang alredi. Kan aku dah kate aku tak reti taip pendek2. Aku ngah plan2 bajet ni, ngah pk nak fotografer, tanak fotografer. Nak laa gambar cantek tsk tsk. Tapi nak hire mahai sangat... So ada sorang geng yg offer diri nak jadik fotografer kat majlis aku nanti, dia cakap aku bayar transportation kl-ktn-kl ngan makan2 je cukuplaaa... Sbb dia nak kumpul profile skang nih. Huhu menareekkkk!

Okey, finalllyyyyyyyy, wish me luck for my interview this evening @5!! Ex-osmet aku dah dapat offer tadi. Huuuu harapnye pon ada sinar harapan untukku dengan gaji lebey mantob... Sekian!!





You know you love me!

5 comments:

Anonymous said...

hah...amek ko skali tulis berjela2 ayatnye...tp xpe, aku sonok membacenye ok..aku x skip pon, aku bace smpi abes tau?;)

TAHNIAHHHHHHHHH!!!
akhirnye..akn bertunang juge ko ekk..kesabaran yg tggi tu mmg ade hikmahnye weiiii..
sile wat preparation sket2 dr skang ok..

dan..


TAHNIAHHHHHH jgkk!!!sbb dpt kj baruuuuu..leh aaa banje p mamam kt william nek keta baruu..weeeeeeee..!!

p/s: i'm happy 4 u!^_^

-shEkin-

cik puan fara said...

wah kak scha congratssssssssssssssss

eh u engaged mase kenduri belah suami i..awww~


btw, happy bz prepare utk tunang yer..
seronokkkkkkkkkkkkkkkk

Adi Ibrahim said...

yang... kaki puteh panjang ah. perut dia gebu sebab tu nampak frodo sket... :)

Juz Call Me Sharz said...

tomeynye budak2 nie semua~~~~ D.I.Y pon best jugak! :))

gadis jumaat said...

tengkiu sharz@! :P